Klaus Iohannis cere demiterea IMEDIATĂ a lui Meleșcanu și a lui Carmen Dan, „imediat însemnând imediat!”. Va înființa o comisie la Cotroceni, pentru ca la următoarele alegeri să se poată vota civilizat

0
2038
Klaus Iohannis

Revenit de la Bruxelles, președintele Klaus Iohannis a cerut demisia imediată ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, și a celui de Interne, Carmen Dan, ca urmare a gravelor probleme de organizare de alegerile de duminică, 26 mai.

Președintele a anunțat că va înființa o comisie mixtă, „care va începe să lucreze la Administrația Prezidențială”, rolul acesteia fiind acela „să identifice problemele și să găsească soluții”.

Iohannis a spus că foarte mulți lideri europeni cu care s-a întâlnit zilele trecute la Bruxelles au apreciat rezultatul referendumului pe justiție. Șeful statului a subliniat că rezultatul bun al consultării populare readuce România în normalitatea europeană.

Declarațiile lui Klaus Iohannis

 • „Am fost ieri la Bruxelles, la două întâlniri politice impportante: reuniunea informală la Consiliul European și reuninea PPE.”
 • „Foarte mulți lideri europeni au apreciat foarte pozitiv rezultatele referendumului. Acest referendum e de multa vreme încoace primul din toată UE care a reușit.”
 • „Aceste felicitări le-am primit în numele românilor.”
 • „În Europa, românii contează, și după rezultatele de la referendum ați primit felicitări de la cei mai importanți lideri europeni.”
 • „Numărătoarea se apropie de final. Avem confirmate date care sunt foarte bune. Pe ambele întrebări au răspuns cu «DA» 6,4 milioane români.”
 • „Este un rezultat extraordinar de bun, care readuce România în normalitatea europeană. E un foarte mare succes pe care îl aveți voi, dragi români!”
 • „Însă, cu toate aceste vești bune, nu trebuie să trecem cu vederea problemele grave apărute în timpul votării. În organizarea acestor două tururi de scrutin, europarlamentare și referendum, și în țară, mulți români au fost revoltați că au stat la coadă, că au fost puține cabine, ștampile.”
 • „Se vede că întreaga organizare a fost pregătită pentru inhibarea votului, nu încurajarea votului. Am spus înainte de 2 mai că PSD se pregătește de boicotarea referendumului.”
 • „Dar probleme extrem de grave au fost în străinătate. Am văzut toți cu mare tristețe imagini cu mii și mii de români la cozi, oameni care au mers la vot de dimineață și nu au mai apucat să voteze.”
 • „Probleme peste probleme. Ele trebuie rezolvate urgent, pentru că vin alte alegeri, prezidențiale.”
 • „Pentru că nu am încredere în guvern, voi înființa o comisie mixtă, care va începe să lucreze la Administrația Prezidențială. Rolul e să identifice problemele și să găsească soluții.”
 • „După atâtea probleme, e evident că trebue să existe și urmări politice. Cei care nu au organizat corespunzător, sau chiar intenționat prost, trebuie să plătească cu funcția. Vorbesc de urmarea politică. Că ulterior se găsesc și alte probleme, o vom discuta după ce va exista prima analiză.”
 • „Fiindcă nu au știut să-și dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe și a doamnei ministru de Interne. Imediat însemnând imediat!”

CITIȚI ȘI:

Dan Barna la Antena 3. O isterie gratuită

Nebunie generală pe seama prezenţei lui Dan Barna (USR) la Antena 3. Atacuri de la B1 până la fanii tinerei formaţiuni politice

* PSD își îngroapă „Ordonanța lăcomiei”, arma propagandistică de campanie. Niciun vot de susținere în Comisia IT

Dragnea a „murit”, trăiască „noul Dragnea”! PSDăncilă şi-a pus omul la şefia Camerei Deputaţilor. Tăriceanu a făcut ceva pe referendumul anticorupţie votat masiv de români

Efectul votului: Tăriceanu rămâne fără imunitate! Reface tandemul cu Dragnea, dar la Rahova

Gheorghe Stan, la loc comanda! „Călăul” magistraţilor din fruntea „SS-Gestapo”, pus de Dragnea la CCR, ar putea să fie respins

De la statul paralel la patul paralel. Cele mai tari poante pe seama lui Dragnea și a lui Tăriceanu

Aplauzele Angelei Merkel. Klaus Iohannis, ovaționat de liderii PPE pentru „succesul referendumului pentru statul de drept”

Bogdan Chirieac despre Viorica Dăncilă: „un fel de Angela Merkel dâmbovițeană”!!!

Cifre oficiale BEC, după numărarea a 96% din voturi: PNL – 26,89%, PSD – 22,89%, USR-PLUS – 21,78%

L-am ras pe Tăriceanu! Vuvuzelele ALDE – Norica Nicolai, Daniel Barbu și Renate Weber – au ratat Parlamentul European

Măcel în PSD! Carmen Dan și Darius Vâlcov vor zbura din Guvern. Alte vuvuzele pe făraș: Olguța Vasilescu, Codrin Ștefănescu, Mircea Drăghici

L-au ras pe Cap-de-Ciungă! „Reforma” este însă o restaurație: Firea a impus-o ca secretar general pe Rodica Nassar

Să mâncăm românește! Primul mic dejun la Rahova: biscuiți cu marmeladă

Anunț-cheie al baronului Oprișan: jihadul anti-justiție al PSD a încetat! Azi moare, simbolic, Ordonanța 13

S-au speriat rău! PSD confirmă renunțarea la jihadul anti-justiție. Guvernul nu va mai da ordonanțe de urgență în acest domeniu

Opoziția unită. USR și PMP o susțin pe Raluca Turcan (PNL) la șefia Camerei Deputaților

Mesaj din Diaspora: „Voi, cei ce nu ați putut vota, nu fiți trişti! Sacrificiul nostru nu este în zadar”

Mesaj gingaș de la gardienii din pușcării: „Bine ai venit acasă, Liviu! Dar ai grijă, nu mai invita pe nimeni la baie!”

Ciuvicul Antenei 3: „Neo-fasciștii au câștigat alegerile, neo-staliniștii l-au condamnat pe Dragnea”

Adio, Liviu Dragnea! Merge la puşcărie: Înalta Curte l-a condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare!

Marș la pușcărie, nimicule!

Cele patru asasine de la Înalta Curte

Votăm și pentru arestarea lui Dragnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.