Gheorghe Stan, la loc comanda! „Călăul” magistraţilor din fruntea „SS-Gestapo”, pus de Dragnea la CCR, ar putea să fie respins

0
8902

Curtea Constituţională a României (CCR) i-a ajutat mult pe Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu în atacul declanşat de putere la adresa justiţiei şi a Europei. Dar nu suficient de mult pe cât şi-au dorit ei. De aceea, era nevoie în interior de slugile perfecte, care să nu ştie prea multă carte, fără carieră profesională imbatabilă, dispuse să acţioneze la comanda clanurilor.

Gheorghe Stan, şeful celebrei Secţii pentru investigarea infracţiunior din justiţie, zisă şi „SS-Gestapo” (o instituţie de tip terorist anti-magistraţi oneşti), a fost alesul lui Liviu Dragnea pentru a întări falanga PSD-istă de la CCR.

Gheorghe Stan, șeful secției speciale de investigare a magistraților, și Cristian Deliorga, judecător la Constanța și un apropiat al Adinei Florea, au fost numiți judecători constituționali pe 7 mai, de Senat și de Camera Deputaților.

Curtea Constituțională (CCR) a solicitat verificări suplimentare a în legătură cu procedura de numire a celor doi judecători constituționali din partea Parlamentului, Cristian Deliorga (Senat) și Gheorghe Stan (Camera Deputaților), au declarat surse din cadrul CCR pentru G4Media.ro.

Potrivit surselor citate, există posibilitatea invalidării celor două numiri pe motiv că ”procedurile parlamentare nu au fost respectate cu acuratețe”. Numirea celor doi a fost contestată la CCR de către parlamentarii USR.

Contestat pentru că e „tufă” în Drept

Pe 14 mai, parlamentarii USR au anunţat că vor depune la CCR o contestaţie referitoare la numirea celor doi la CCR.

În privinţa lui Gheorghe Stan, actualul şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, USR reclamă în primul rând incompatibilitatea acestuia, dar şi lipsa de anvergură profesională.

„Din momentul numirii, prin hotărâre a Camerei Deputaţilor, şi momentul publicării în Monitorul Oficial a acestei hotărâri, domnul procuror nu şi-a prezentat demisia, ceea ce i-a permis ulterior să efectueze anumite acte procesuale, în condiţiile în care a fost numit judecător la CCR. Nu poţi fi în acelaşi timp şi judecător şi în acelaşi timp şi procuror. (…) O altă chestiune – nu a fost respectată condiţia referitoare la înalta pregătire profesională. Am avut un set de întrebări în Camera Deputaţilor şi în Comisia juridică, domnul Gheorghe Stan fie a răspuns greşit, fie nu a răspuns la aceste întrebări. În afară de aceasta, CV-ul dumnealui nu este unul care să ne facă să concluzionăm că are o înaltă pregătire profesională, o anvergură de judecător la CCR. De asemenea, toate actele pe care le-a îndeplinit în calitate de şef al Secţiei speciale, în ultima perioadă, au demonstrat că nu îndeplineşte acea condiţie referitoare la independenţa pe care ar trebui să o manifeste un judecător la CCR, chiar şi faţă de cei care l-au numit”, a spus deputatul USR Stelian Ion, la Parlament.

De menţionat că, la audierile din Parlament, Stan nu a ştiut câte articole are Constituţia României, întrebat fiind de senatorul PNL Florin Roman.

Puşcăria îi paşte pentru ce i-au făcut lui Kovesi!

Gheorghe Stan şi Adina Florea (alăturat, dreapta), oamenii aleşi de clanurile PSD-ALDE pentru a conduce „SS-Gestapo” împotriva magistraţilor oneşti profesional, sunt artizanii anchetei criminale declanşate împotriva fostei şefe a DNA. Cazul va ajunge probabil pe mâna DNA, pentru că e foarte grav felul în care a fost declanşat dosarul: la cererea unui urmărit penal fugit de justiţia română: Sebastian Ghiţă, ascuns în Serbia.

În ciuda acestui fapt, başca fără nicio probă la dosarul plângerii anti-Laura Codruţa Kovesi, Stan şi Adina Florea au dat undă verde celei mai incalificabile anchete declanşate vreodată în România.

Au transformat, practic, o instituţie plătită de la buget într-o armă folosită de penali împotriva magistraţilor curajoşi, care n-au acceptat să lucreze la ordinul mafiei politice.

Pentru acest dosar, Stan a fost recompensat de Dragnea şi Tăriceanu cu postul de judecător la CCR, iar Adina Florea cu postul de şef al „SS-Gestapo”, rămas liber după plecarea lui Gheorghe Stan la CCR.

CITIȚI ȘI:

Intotero, „ciuma” Diasporei la vot, vrea înapoi la Ministerul Românilor de Pretutindeni. N-a făcut nimic ca să prevină umilirea românilor la cozile electorale

Aplauzele Angelei Merkel. Klaus Iohannis, ovaționat de liderii PPE pentru „succesul referendumului pentru statul de drept”

Bogdan Chirieac despre Viorica Dăncilă: „un fel de Angela Merkel dâmbovițeană”!!!

Cifre oficiale BEC, după numărarea a 96% din voturi: PNL – 26,89%, PSD – 22,89%, USR-PLUS – 21,78%

L-am ras pe Tăriceanu! Vuvuzelele ALDE – Norica Nicolai, Daniel Barbu și Renate Weber – au ratat Parlamentul European

Măcel în PSD! Carmen Dan și Darius Vâlcov vor zbura din Guvern. Alte vuvuzele pe făraș: Olguța Vasilescu, Codrin Ștefănescu, Mircea Drăghici

L-au ras pe Cap-de-Ciungă! „Reforma” este însă o restaurație: Firea a impus-o ca secretar general pe Rodica Nassar

Să mâncăm românește! Primul mic dejun la Rahova: biscuiți cu marmeladă

Anunț-cheie al baronului Oprișan: jihadul anti-justiție al PSD a încetat! Azi moare, simbolic, Ordonanța 13

S-au speriat rău! PSD confirmă renunțarea la jihadul anti-justiție. Guvernul nu va mai da ordonanțe de urgență în acest domeniu

Măcel în PSD! Un deputat către noii șefi: „#Slugilor! Vreți să-i maziliți azi pe Codrin Ștefănescu și pe Lia Olguța Vasilescu?”

Moștenirea lui Dragnea: un PSD sfâșiat între găști. Primarul Bacăului: „Nu îşi mai pot găsi locul Oprişani, Ştefăneşti şi Bădălăi!”

Opoziția unită. USR și PMP o susțin pe Raluca Turcan (PNL) la șefia Camerei Deputaților

OFICIAL. Rezultate aproape finale (99,7% voturi numărate): PNL – 27%, USR-PLUS – la doar 0,34% de PSD!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here