Percheziții în casele ucrainenilor din Moscova. „M-au întrebat dacă am steagul Ucrainei sau literatură interzisă”

0
3050

„Denazificatorul” criminal Vladimir Putin acționează el însuși ca un nazist autentic, la 77 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Stă ascuns ca un laș scelerat în buncărul său din republica autonomă Altai din Siberia, de unde le dă ordine celor mai apropiați acoliți ai săi.

Ministerul Afacerilor Interne și FSB (fostul KGB) au primit poruncă din partea fostului șef KGB să-i verifice cu atenție pe toți cetățenii ucraineni din Moscova. Au apărut deja foarte multe cazuri de percheziții domiciliare, amintind de cele făcute de bandele de ucigași ale lui Adolf Hitler în cazul evreilor.

Cetățenii ucraineni sunt verificați la sânge. Sunt chemați la interviuri, li s-au inspectat apartamentele și li s-a cerut să-și deblocheze smartphone-urile, dezvăluie site-ul OVD-Info.

OVD-Info este un proiect media independent pentru drepturile omului, dedicat persecuției politice din Rusia. „Îi ajutăm pe cei care sunt persecutați pentru exercitatea dreptului la libertatea de întrunire și a altor drepturi politice de bază”, se arată pe pagina web a OVD-Info.

„Polițistul m-a întrebat dacă am vreo literatură interzisă. I-am spus că nu am. Apoi, dacă am simboluri naționaliste”

Poveștile câtorva ucraineni, care li s-au confesat celor de la OVD-Info, sunt incredibile. Aceștia spun că nici forțele de securitate nu înțeleg întrutotul cum trebuie să procedeze.

Unor ucraineni li s-a făcut oferta de a obține cetățenia rusă printr-o procedură accelerată. Altora, în special opozanților, li s-au întocmit rapoarte fabricate despre huliganism mărunt.

Mărturia unui lucrător ucrainean din Moscova: „Polițistul m-a întrebat dacă am vreo literatură interzisă. I-am spus că nu am. Apoi, dacă am simboluri naționaliste. «Ce înțelegeți prin simboluri naționaliste», l-am întrebat. Ei bine, «steagul Ucrainei», mi-a răspuns. I-am zis că acesta este steagul altui stat. M-au întrebat ce parte susțin. (…) La sfârșitul conversației, m-au întrebat dacă voi solicita un permis de ședere temporară sau cetățenia rusă. La un astfel de sondaj, prietenului meu i s-a oferit cetățenia rusă. Au mai întrebat cu cine comunic în Ucraina. Au notat numărul de telefon al mamei mele din Ucraina și adresa unde se află ea acum. S-au uitat în telefon. Mi-au spus că ar putea veni la mine acasă, ca să vadă cum trăiesc. Le-am zis: «Ei bine, atunci să-mi aduceți produsele ca pentru un refugiat». Au spus că vor căuta să vadă dacă există vreo literatură interzisă, un fel de simbolism. I-am informat că am o carte – «Cum să pariezi pe cei care pariază pe tine». «Aceasta este literatură interzisă?» Ei mi-au răspuns că nu știu ce este aia literatura interzisă”.

Acea carte are de fapt titlul „Foștii”. Iar subtitlul: „Cum să pariezi pe cei care au vrut să parieze pe tine”. E scrisă de Natalia Krasnova și publicată în anul 2008.

„Ofițerul FSB a pus întrebări provocatoare: «Mergeți la mitinguri? Prietenii merg la întâlniri?»”

Mărturia unui student la Institutul Fizico-tehnic din Moscova: „Când a început războiul, la început, ca toți ceilalți, am fost șocat, dar m-am speriat doar pentru rudele mele din Ucraina. La scurt timp, situația s-a schimbat: pe 28 februarie am primit un apel de la Serviciul de securitate al Institutului Fizico-tehnic, prin care mi-a cerut să vin la o întâlnire. S-a dovedit că aceasta a fost o întâlnire cu ofițerul FSB. În primul rând, ofițerul FSB a început cu întrebarea: «Ce mai faceți? Trebuie să fac ceva ca să vă ajut?». A pus întrebări provocatoare: «Mergeți la mitinguri? Prietenii merg la întâlniri?» Poate vreau să spun despre cineva care face asta?”.

Studentul continuă: „Am avut noroc – nu mi-au verificat telefonul și camera din hostel. Știu ucraineni care au fost mai puțin norocoși. Am decis că trebuie să plec. Pe 2 martie, am cumpărat bilete de autobuz către Riga, pentru că niciun avion nu mai zbura la acea dată. După ce mi s-a verificat pașaportul în autogară, n-am fost lăsat să urc în autobuz, la fel ca și alți cetățeni ucraineni. Polițistul de la secție a râs, întrebându-mă: «De ce veniți aici? (Se referă la ucraineni – n. red.) Poliția îi duce pe toți de-aici de câteva zile. Este mai bine să plecați din regiunea Moscovei». Drept urmare, unii au fost eliberați, în timp ce alții ca mine au fost duși la poliție. Nu ne-au luat telefoanele, așa că am reușit să sun un avocat. Avocata a sunat la poliție, de unde i s-a spus mai întâi că mă vor elibera în curând. Seara a sunat înapoi – i s-a spus că mă vor lăsa să plec dimineața”.

„«Dacă deschid o galerie pe telefonul meu, nu voi găsi o zvastică acolo?» Am rămas uluit”

Același student a trecut prin ore de calvar: „Am fost fotografiați și ni s-au luat amprentele. Amprentele mele au fost luate de patru ori în ultima lună și nu au fost găsite niciodată în baza de date. Am trecut printr-un fel de chestionar: «Cum te numești, unde studiezi…». Sondajul a fost efectuat de polițiști, apoi aceștia au fost înlocuiți de ofițerul FSB. Ofițerul FSB m-a întrebat din nou despre mitinguri. A pus o întrebare foarte amuzantă: «Dacă deschid o galerie pe telefonul meu, nu voi găsi o zvastică acolo?». Am rămas uluit de întrebare. I-am spus: «Evident că nu». A scotocit prin galerie, mi-a citit telegrama, s-a uitat la istoricul vizionărilor YouTube. A fost încântat să găsească un videoclip cu echipa lui Navalnîi, în care introducerea avea sintagma «Putin vrea sânge», dar i-am răspuns că am vizionat videoclipul doar până la jumătate, fiindcă am vrut să ascult evaluarea unui economist. Atunci au blocat banii Băncii Centrale, m-a interesat ce înseamnă asta”.

„Ucraineanul vrea să părăsească Rusia!”

În cele din urmă, studentul a fost aruncat în acea noaptea într-o celulă cu alți trei deținuți.

„Am petrecut noaptea într-o celulă cu alte trei persoane. A fost greu să dormi. A doua zi, dimineața, mi-a venit un proces-verbal în care se spunea că «am înjurat în autogară, un polițist s-a apropiat de mine, dar am continuat să înjur». Am cerut să sun un avocat, dar nu mi-au dat, deși în protocol era scris că am dreptul s-o fac. În protocol mai scria că poliția a fost chemată pentru că «ucraineanul vrea să părăsească Rusia». Mai scrie în protocol că m-au dus înainte ca poliția să fie chemată”.

Tânărului i-a fost fabricat un dosar pentru huliganism. „Eu și alți cinci ucraineni am primit protocoale conform articolului 20.1 din Codul de infracțiuni administrative (huliganism mic) la departamentul de poliție. Unuia dintre ei i s-a întocmit un protocol prin care se spunea că ceva nu este în regulă cu actele sale și că ar trebui să fie deportat”.

Studentul ucrainean a trebuit să petreacă 5 zile în arest pentru o faptă pe care n-a comis-o. „I-am explicat judecătorului foarte mult timp că totul a fost o minciună. Judecătorul a spus: «Bine, 5 zile». Patru oameni au luat 10 zile, doi – 5 zile. Unul dintre judecătorii care au analizat cazurile ucrainenilor a ieșit și și-a cerut scuze față de noi. A spus că sunt obligați să ia astfel de decizii”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Lovitură năprasnică a Codruței Kovesi: fostul premier bulgar Boiko Borisov a fost arestat la o zi după vizita la Sofia a șefei Parchetului European

* Infamul colonel rus Suharev, autorul unui masacru în 2014, a fost ucis de ucraineni împreună cu adjunctul său, maiorul Krilov

A fost arestat și generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

VIDEO. Putin se teme: într-un discurs „à la Ceaușescu”, le-a spus rușilor că „Occidentul îi va folosi pe trădători” ca să „provoace confruntări civile”. Trădători sunt rușii cu vederi occidentale, democratice, dar și cei care „își câștigă banii aici și trăiesc acolo”. Soarta acestora va fi cruntă, anunță Putin: „îi vom scuipa ca pe o gânganie care-ți intră în gură”

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

COMUNICAT: „Putin se confruntă cu demiterea forțată sau cu distrugerea fizică din partea celor din jur”. Tiranul a fost izolat, dictatura sa se apropie de sfârșit. Doar trei oligarhi mai comunică personal cu el. Nici ministrul Apărării nu mai are acces direct la scelerat

Povestea teribilă a unei mame-eroină. Olga avea 12 copii, dar a plecat la război. A murit împușcată de ruși, la 48 de ani. Alți 5 membri ai familiei luptă cu arma în mână

AUDIO. Disperare în armata rusă: „Este un război dat dracului! Avem 80% pierderi. 80%! Pe Arsalan l-au luat fără picioare și un braț. Altuia i-au smuls capul. Dorjik a rezistat, dar este invalid pe viață”

„Cine vine la noi cu sabia, de sabie va muri!” Detașamentul „Azov” l-a ucis pe generalul rus Mitaev – al 5-lea general lichidat de ucraineni în 3 săptămâni de război

Comandantul Legiunii Naționale Georgiene: „Rusia va înceta să mai existe cu o populație atât de teroristă precum cea de astăzi”

Rușii au suferit o înfrângere cruntă lângă Nikolaev. Au fugit înapoi în Crimeea anexată. „Puteți fi 99% siguri că inamicul nu va fi lăsat să ajungă la Kiev”

„Ce e în neregulă cu armata rusă?” Analiza amiralului Stavridis, ex-comandant NATO: „Rușii se prezintă nu ca o armată sofisticată din Secolul XXI, ci ca o forță brută din Al Doilea Război Mondial. Modernizarea a eșuat”

Surse militare britanice: armata Rusiei mai are resurse pentru ofensivă „cel mult 14 zile”, după care „forța de rezistență a Ucrainei ar trebui să devină mai mare decât forța de atac a Rusiei”

China a luat frica sancțiunilor occidentale, după ce a văzut cum a fost pedepsită Rusia. Xi Jinping ezită să-l ajute pe Putin și și-a pierdut elanul în privința invadării Taiwanului

Panică la Kremlin: Planul A de invazie a expirat, iar un Plan B nu există! În fostul KGB „au loc represiuni”

Ucrainenii l-au lichidat pe odiosul colonel rus Porohnia, „măcelarul din Cecenia”. În 1994-1999 a ucis civili pașnici în războaiele din Caucaz

Putin e turbat: a destituit deja 8 generali din fruntea armatei și „e furios” pe FSB, care i-a prezentat rapoarte greșite despre puterea Ucrainei. Doi șefi ai agenției sunt în arest la domiciliu

AUDIO. Dovada că militarii ruși au primit ordin să omoare civili. „Ni s-a dat porunca să-i f… pe toți, pe toți la rând: civili, copiii nu sunt copii…”

Locuitorii din Donețk sunt obligați să-i închine ode lui Putin. „Ne-ați dat forțe să eliberăm Ucraina de naziști și trădători” / „Noi zdrobim sancțiunile Occidentului prin credința noastră în victoria armatei voastre și a lui Putin”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Lista celor mai importante iahturi confiscate de la oligarhii lui Putin. Valoarea lor depășește un miliard de euro

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Putinista Şoşoacă, plasată oficial de Facebook „sub controlul Guvernului rus”. Senatoarea Urlătoare strigă „Neutralitate!”, adică să ieșim din NATO, ca să ne invadeze Rusia când vrea

O rușine mondială: directorul Teatrului Național București, numit recent de ministrul Romașcanu (PSD)! Mircea Rusu se opune solidarizării cu Ucraina, pe motiv că „se știe ce pățesc românii la Cernăuți și Cahul”, iar „ucrainenii ne-au făcut multe rele”

Dan Voiculescu primește o lovitură năprasnică de la CEDO: decizie în unanimitate împotriva oligarhului pușcăriaș! Condamnarea din 2014 a fost perfect legală, nici vorbă de „proces politic”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here