Cîțu: Sfârșitul pandemiei în România ar putea fi în septembrie. Vom imuniza 10,4 milioane de oameni

0
837

Premierul Florin Cîțu are ca obiectiv încheierea oficială a pandemiei în România până în septembrie, când Guvernul își propune să atingă cifra de 10,4 milioane de oameni imunizați.

România a contractat deja peste 20,8 milioane de doze de vaccin de la BioNTech/Pfizer și alte 3,4 milioane de la Moderna, a anunțat primul ministru. Cîțu estimează că vaccinarea din prima etapă, a personalului medical, merge bine și dă asigurări că se va rezolva și problema finanțării.

Ar mai fi de așteptat încă 8 luni, dar ce-a fost mai greu sperăm că a trecut. În câteva luni va veni primăvara și, așa cum dau asigurări medicii, agresivitatea virusului se va reduce, la fel ca a tuturor virusurilor care provoacă afecțiuni respiratorii.

Peste vară, România va putea accelera vaccinarea, crede Cîțu: „În septembrie, obiectivul meu este de a avea 10,4 milioane de persoane vaccinate, ceea ce înseamnă aproape 70% din ceea ce ne-am dorit, și să putem să scăpăm de pandemie”.

România și-a asigurat, prin intermediul UE, peste 20 de milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer și peste 3,4 milioane de la Moderna

În urmă cu o zi, acesta scrisese pe contul său de Facebook: „Asigurăm dozele de vaccin necesare pentru imunizarea cât mai multor cetățeni care vor să se protejeze astfel de COVID-19.

Am aprobat astăzi transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european.

Este vorba, mai exact, de solicitarea a încă 8.055.394 de doze de vaccin, care se vor adăuga celor 12.780.080 milioane de doze produse de BioNTech /Pfizer și contractate deja de România. Altfel spus, doze vitale care vor asigura imunizarea a 10.417.737 de persoane, care se pot întoarce la o viață normală.

În plus față de vaccinurile BioNTech /Pfizer, mai avem cele 3.408.215 de doze produse de Moderna și contractate deja de România.

Fiecare persoană vaccinată înseamnă mai multe vieți salvate și un pas în plus câștigat împotriva COVID-19“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here