Psiholoaga cu diplomă falsă era soția șefului IPJ Dâmbovița, cel care cerea parola la mitingul lui Dragnea! Polițistul s-a pensionat la 49 de ani

1
5296
Sorin Păun, fost șef al IPJ Dâmbovița

O mare escrocherie s-a derulat timp de 20 de ani la Târgoviște. O femeie a fost angajată ca psiholog timp de 20 de ani la un spital din Târgoviște în baza unei diplome false! Ea este fosta soție a șefului Poliției județului Dâmbovița din anul 2019, Sorin Păun, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro.

Sorin Păun se afla la conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dâmbovița în luna mai 2019, când la Târgoviște a avut loc un miting PSD la care a luat parte Liviu Dragnea, iar locuitorilor orașului li s-a cerut să spună „parola” pentru a li se da voie să intre sau să se deplaseze în oraș.

Sorin Păun a fost împuternicit la comanda IPJ Dâmbovița în martie 2019 și a stat în această funcție timp de 8 luni, până în noiembrie 2019, când, potrivit presei locale, el s-a pensionat, la vârsta de 49 de ani.

Parola!

Sorin Păun se afla la conducerea Poliției Dâmbovița la momentul mitingului PSD din 19 mai 2019, când polițiștii din subordinea sa nu le-au permis oamenilor să intre în oraș dacă nu mergeau la evenimentul organizat de partidul lui Liviu Dragnea. Mai mult, oamenilor li s-a cerut să spună „parola” pentru a li se da voie să înainteze spre oraș.

Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița, condus de Sorin Păun, a reacționat atunci spunând că a luat decizia de a institui o parolă „pentru a facilita accesul autovehiculelor în zona stabilită pentru miting”, dar nu pentru a intra în oraș.

VIDEO: Parola! – la mitingul lui Dragnea

Prejudiciu de 367.990 de lei

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că femeia angajată ca psiholog timp de 20 de ani la un spital din Târgoviște, în baza unei diplome false, este fosta soție a fostului șef al Poliției Dâmbovița, Sorin Păun.

Potrivit anchetatorilor, timp de 20 de ani (1999 – 2019), femeia ar fi reușit să lucreze ca psiholog la Spitalul Județean din Târgoviște, în baza unei diplome de licență falsificate. Ea a plecat din spital în 2019, când a demisionat, au declarat aceleași surse judiciare.

Conform unui comunicat transmis miercuri de Poliția Română, psiholoaga escroacă ar fi fost desemnată, prin decizii ale conducerii spitalului, să facă parte și din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică constituite în unitatea medicală. Totul, în baza unui atestat de liberă practică falsificat.

Precizările Poliției Române

  • „Aceasta ar fi evaluat cognitiv și neuropsihic pacienții unității spitalicești, personalitatea și mecanismele de adaptare ale acestora, gradul de discernământ, ar fi acordat asistență de specialitate și ar fi completat 1.381 de fișe de observație/evaluare doar în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2018.
  • Prin exercitarea în mod ilegal a profesiei de psiholog (atât ca angajat al spitalului, cât și prin participarea în cadrul comisiilor de specialitate), s-ar fi produs un prejudiciu instituției angajatoare de 367.990 de lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate, parțial, pentru perioada 2011-2019.”
Sorin Păun

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here