Femeie-arbitru FIFA, luată ostatic în Ucraina: „Rușii vin cu automate, cer mâncare și apă, apoi ne iau tot ceea ce avem” / „Ucrainenii sunt neînfricați. Ținem minele în mâini și oprim tancurile!”

0
3854
Marina Strilețka

Marina Strilețka (38 de ani), arbitru asistent FIFA de naționalitate ucraineană, care a făcut parte din brigada feminină (premieră!) de la meciul de fotbal masculin Liechtenstein – România 2-0, din Grupa J a preliminariilor Campionatului Mondial din 2022, trece printr-o perioadă terifiantă.

Armata dictatorului Vladimir Putin o ține ostatică pe Marina Strilețka în regiunea Sumî, aflată în nord-estul Ucrainei, nu departe de granița cu Federația Rusă, la 333 de kilometri de Kiev și 183 de kilometri de Harkov.

Nici nu poate să iasă din casă, după cum le-a mărturisit jurnaliștilor de la publicația britanică „Mirror’, citată de site-ul Obozrevatel.com. A văzut cum armata rusă jefuiește locuitorii din satul în care trăiește împreună cu familia sa.

„Eu și familia mea stăm acasă, nu ieșim nicăieri. Uneori sunt explozii, se aud obuzele tancurilor explodând. Nu pot să fac sport dimineața sau să ies afară. E foarte periculos. Țin legătura cu Ekaterina Monzul (arbitru FIFA, 40 de ani, cea care a oficiat la centru partida România – Liechtenstein 2-0, din 5 septembrie 2021 – n. red.) și Svetlana Grușko (arbitru asistent FIFA – n. red.). Acolo unde sunt ele, acum e mai sigur”, relatează Marina.

„În Ahtîrka, la 40 de kilometri de mine, a fost deja aruncată o «bombă cu vid», pentru prima dată în istorie. Acum, cel mai sigur este să stai acasă și să te rogi”

Marina Strilețka spune că, într-una dintre localitățile învecinate, rușii au aruncat o „bombă cu vid” și că doarme pe podea în fiecare noapte. „În Ahtîrka, la 40 de kilometri de mine, a fost deja aruncată o «bombă cu vid», pentru prima dată în istorie. Acum, cel mai sigur este să stai acasă și să te rogi. Există un subsol, te poți ascunde acolo. Noi am dormit pe podea”.

Arbitrul asistent FIFA dezvăluie detalii groaznice din viața ei de zi cu zi: „Rușii vin la noi cu automate, cer mâncare și apă, apoi ne iau tot ceea ce avem”.

Marina crede că va fi eliberată de bravii ei compatrioți: „Ucrainenii sunt neînfricați. Ținem minele în mâini și oprim tancurile fără arme, doar cu corpul nostru. Acasă, pregătim cocktail-uri Molotov pentru a ne proteja casele”.

Chiar și în aceste condiții de captivitate, Marina nu se teme să facă diferența între ucraineni și ruși. „Diferența dintre ucraineni și ruși este că ei, rușii, sunt lași, au fost intimidați, au stat și au văzut cum alții au fost târâți la închisoare. În Ucraina, suntem oameni liberi. Dacă poliția ar fi început să târască o persoană pentru a o duce la închisoare, atunci nimeni nu s-ar fi uitat în altă parte. Oamenii noștri ar fi strâns pietre și le-ar fi aruncat în polițiști. Vom lupta până la capăt. Credem în țara noastră”.

În 2016 a arbitrat un meci la Cupa Mondială de fotbal feminin

Marina Strilețka s-a născut în Lugansk (pe atunci în URSS), în familia unui procuror. Acum, deși se află pe teritoriul Ucrainei, orașul din Donbass a fost recunoscut oficial de Duma de Stat a Rusiei și de președintele criminal Vladimir Putin ca parte a așa-zisei Republici Populare Lugansk.

Parcursul sportiv al Marinei Strilețka:

  • câștigătoare a campionatului național de futsal (2005-2006)
  • arbitru asistent în campionatul de amatori (2007-2011)
  • arbitru în liga a doua de fotbal (2012-2016)
  • arbitru în prima ligă de fotbal a Ucrainei (2016 – prezent).

În 2016, Strilețka a arbitrat un meci de la Campionatul Mondial de fotbal feminin.

La o competiție de la Berehove (oraș din Ucraina, situat în regiunea Transcarpatia), Marina l-a întâlnit pe arbitrul de futsal Serhiy Strelețki, cu care s-a căsătorit. Timp de mai bine de 4 ani, cei doi au locuit în Lugansk, apoi s-au mutat în Sumî, oraș din care provine Serhiy.

La 14 noiembrie 2020, pentru prima dată în istorie, ea a făcut parte din brigada feminină de arbitri a Ucrainei pentru un meci internațional masculin, San Marino – Gibraltar, din cadrul Ligii Națiunilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ucrainenii l-au ucis pe generalul rus Suhovețki, decorat de Putin în 2014 pentru ocuparea Crimeei! „O mare pierdere pentru forțele ruse”

* Un primar pro-rus din Ucraina, care a salutat invazia trupelor lui Putin, a fost răpit și împușcat în inimă. „Un trădător mai puțin!”

* Primul oraș-cheie din Ucraina capturat de ruși: Herson. E de mărimea Clujului și se află la vărsarea Niprului în Marea Neagră. Linia frontului se apropie de România: invadatorii pregătesc debarcarea la Odessa

* Zelenski: „Primii voluntari străini au ajuns în Ucraina”, să lupte împotriva rușilor. Sunt așteptați 16.000 din toată lumea

* DOCUMENTE CAPTURATE: Planul secret al Rusiei. Toată Ucraina trebuia ocupată în 15 zile: 20 februarie – 6 martie. Invazia urma a fi lansată în ziua închiderii Olimpiadei de iarnă, dar s-a amânat cu 4 zile

* Soldați belaruși refuză să se lupte cu ucrainenii! „Comandanții aleargă pe lângă coloană și-i forțează să execute ordinul”

Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

Tot mai mulți oligarhi ruși îi cer lui Putin să oprească războiul! Presiunea celor 6: Deripaska, Fridman, Tinkov, Tinkovan, Iacobașvili, Râbakov

Putin a trimis la Kiev 400 de mercenari din grupul Wagner, să-l ucidă pe președintele Zelenski

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* „Putin, «marele apărător al ortodoxiei», a trimis musulmani ceceni să ucidă ortodocși ucraineni”

* Militarii ruși au omorât un preot ucrainean, în regiunea Kiev. „L-au scos din mașină și l-au împușcat”

Artistă a Poporului din Ucraina: „Ești fiul diavolului, un copil născut degeaba! Te voi arde în cenușă, ai grijă!”

Putin agită amenințarea nucleară! „Ordon punerea forțelor de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă!”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Fiica oligarhului Abramovici și cea a „trompetei” lui Putin își sfidează părinții și se opun războiului! Sofia Abramovici: „Nu «Rusia vrea război cu Ucraina», ci «Putin vrea război cu Ucraina»!” / Elizaveta Peskova: „Nu războiului!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

* Au plătit cu viața pentru că s-au opus regimului impus de Putin! Asasini cu sânge rece implicați în diferite crime. „Te vom găsi și în gaură de șarpe”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here