„Emoția clipelor de la Sibiu va rămâne în inimile liderilor europeni ori de câte ori se vor gândi la România”

0
775
Bucuria liderilor UE la Sibiu

Președintele PNL, Ludovic Orban, a salutat joi, printr-un comunicat de presă, adoptarea „Declarației de la Sibiu”, ca document politic asumat de toți liderii Uniunii Europene și ai țărilor membre.

Orban spune că primirea caldă făcută de români liderilor UE la Sibiu va conta enorm în felul cum va fi percepută România.

„Doar în mintea unor personaje politice toxice, precum cele aflate astăzi la guvernarea țării, mai poate exista ideea că România se confundă cu partidul sau că este firesc să fie pusă în slujba partidului. Acești lideri sunt izolați și respinși de întregul Occident și vor dispărea cât de curând în negura istoriei”, a precizat președintele PNL.

Mesajul lui Ludovic Orban

„«Declarația de la Sibiu», un pas capital pentru viitorul european al României, care reaprinde spiritul pe care s-a construit Uniunea Europeană”

De la stânga la dreapta: Siegfried Mureșan (europarlamentar PNL, candidat pentru un nou mandat), Joseph Daul (europarlamentar francez, președintele PPE), Ludovic Orban (președintele PNL), Raluca Turcan (prim-vicepreședintele PNL)

„Salut adoptarea «Declarației de la Sibiu» de către liderii Uniunii Europene, reuniți astăzi la nivelul Consiliului European. Este un moment major pentru România, care oferă țării noastre o perspectivă europeană solidă în cadrul discuțiilor despre viitorul proiect european și siguranța faptului că vom avea un important cuvânt de spus mai departe în dezbaterea despre viitorul Europei.

Reaprinderea spiritului pe care s-a construit Uniunea Europeană și reafirmarea angajamentelor pe care se vor construi pacea și prosperitatea pentru viitoarele generații arată că reuniunea de la Sibiu a reprezentat un moment excepțional nu doar pentru țara noastră, ci pentru întreaga Uniune Europeană.

De altfel, acest lucru s-a putut observa și prin căldura și entuziasmul cu care au fost întâmpinați oficialii europeni și modul în care au răspuns cetățenilor care au venit să-i salute. Emoția acelor momente va rămâne în inimile liderilor Uniunii Europene ori de câte ori se vor gândi la România, ceea ce nu e puțin lucru. La acestea se adaugă imaginea marilor manifestații pro-europene determinate de actuala guvernare prin atacurile la adresa justiției și a statului de drept din România.

În aceeași notă am putut constata cu ocazia Summitului Partidului Popular European atitudinea extrem de pozitivă pe care o au liderii europeni față de români și de România, plină de speranță și de încredere pentru alegerile pe care le vor face în 26 mai.

Nu există niciun dubiu, în rândul oficialilor europeni, asupra spiritului pro-european desăvârșit al românilor, asupra angajamentului față de valorile europene. Doar în mintea unor personaje politice toxice, precum cele aflate astăzi la guvernarea țării, mai poate exista ideea că România se confundă cu partidul sau că este firesc să fie pusă în slujba partidului. Acești lideri sunt izolați și respinși de întregul Occident, ceea ce s-a văzut cât se poate de clar astăzi, și vor dispărea cât de curând în negura istoriei.

Important este ca românii să se exprime în curând la alegeri pentru a stabili fără vreo urmă de îndoială că locul României nu poate fi nicăieri altundeva decât în Europa, profund dedicată proiectului european, întrucât doar așa va deveni mai puternică, mai credibilă și mai prosperă.”

Moment istoric: Europa în Piața Mare din Sibiu

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here