Doamna Șoșoacă, de ce nu v-ați completat CV-ul pe pagina Senatului? Să știm și noi unde ați absolvit Dreptul și cine v-au fost dascălii…

7
10449
Grație, rafinament, finețuri

Vă tot făliți că sunteți mare avocată, că vă sună telefonul întruna, că vă asaltează clienții la orice oră din zi și din noapte, că fac adevărate cărări și cozi spre cabinetul dumneavoastră. Dar unde vă e CV-ul, doamna Șoșoacă? De ce nu vi l-ați completat pe pagina Senatului, cum vă obligă legea? Sau legea nu e și pentru dvs.?

Nu degeaba vi s-a făcut profil acolo, să știți! N-ați fost plantată din greșeală, adusă din vreo dugheană din dulcele târg al Ieșilor. Sunteți ditamai senatoarea! Cu toate astea, în afară de data nașterii și de o banală fotografie tip pașaport – la asta vă pricepeți, v-am tot văzut pozându-vă cu telefonul în diferite ipostaze -, nu se mai găsește nimic la detalii legate de biografie.

Ce studii ați absolvit, de pildă? Unde ați terminat Dreptul? Nu de altceva, dar, conform Legii nr. 96 din 21 aprilie 2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, trebuie să dați dovadă de transparență în activitatea parlamentară.

Într-adevăr, v-ați dat arama pe față. Ați urlat, ați jignit, ați debitat minciuni ordinare pe bandă rulantă de la tribuna Parlamentului, pe la televiziuni sau prin piața publică (despre Covid, despre minerit, despre Revoluție și multe altele), confecționându-vă din ele „adevăruri” valabile doar în propria dumneavoastră imaginație.

Dar, repet, unde vă e și transparența CV-ului, doamna Șoșoacă? În acest caz, de ce nu mai spuneți „adevărul” gol-goluț?

Lumea habar n-are cine sunteți, ce școală aveți, unde ați încheiat-o și ce dascăli v-au învățat atât de bine carte și Drept încât să nu vă puteți debarasa de comportamentul tribal: „Dă-te la o parte! Dă-te, mă, la o parte! Dă-te, mă, n-auzi? Sunt demnitar al României, am dreptul să intru fără aprobare în orice instituție!”

Apropo, ia încercați să intrați cu forța la SRI, așa ca în spitale, și să vă bateți cu palma-n piept, să vă luați la ceartă cu ofițerul de serviciu! Vă pune imediat cu fața la podea, apoi vă bagă un pic la răcoare, ca să vă mai treacă fierbințeala.

Goală e biografia dumneavoastră, doamna Șoșoacă, la fel cum e și declarația de avere a agramatului Daniel Ghiță, de la PSD, așa cum am aflat dintr-un articol publicat de Ziaristii.com. Ce asemănare e între voi! Nici nu mi-aș fi imaginat, dar uite că e una valabilă. Și mai e și aia cu „botnița”, cu Oculta Mondială – sunteți la fel de iresponsabili.

Într-un loc, Ghiță bătăușul zicea că are bani cu lopata (portalul EVZ), în altul (profilul său din Camera Deputaților) dă de înțeles că e sărac lipit. Deci, nu-i mai are. A devenit falit de la o lună la alta.

I s-au evaporat și mașinile, și cașcavalul, dar și afacerile cu care se lăuda la fel cum o faceți dumneavoastră cu avocatura. Dar, fie vorba între noi, se vede ce „avocat foarte bun” sunteți, așa cum de altfel v-ați definit: ați pierdut singurul dumneavoastră proces răsunător, cel cu Mache Porcu.

Ar mai fi trebuit ca Ghiță bătăușul să se plângă că-și duce traiul într-o umilă locuință de 18 metri pătrați, situată într-un fost cămin de nefamiliști cu toaletă comună în capătul holului, precum a procedat camaradul său și fostul dumneavoastră șef de partid, George Simion de la AUR.

În același timp, vă anunț că, potrivit aceluiași Statut al deputaților și senatorilor, ați încălcat și prevederile articolul 14 („Respectarea regulamentelor”). Iată ce scrie acolo: „Deputații și senatorii sunt obligați să respecte prevederile regulamentelor, să se supună normelor de conduită civilizată, de curtoazie și de disciplină parlamentară și să nu aibă atitudini sau să folosească expresii ori cuvinte injurioase, ofensatoare, discriminatorii sau calomnioase”.

În schimb, dumneavoastră ați jignit și calomniat numeroși politicieni, gazetari, cetățeni. Printre ei, și pe președintele, dar și pe premierul țării. E inutil să înșir aici sarabanda de cuvinte infecte pe care le-ați folosit, pentru că ele se pot găsi pe internet la o simplă căutare. În plus, sunt cunoscute de toată lumea. Ce-ar mai trebui să se știe? Că ar fi cazul să dați socoteală pentru toate faptele dumneavoastră în Senatul României!

La acest capitol, n-aș trece însă cu vederea ceea ce ați spus despre medicul Raed Arafat: că e „condamnat la moarte în țara lui de baștină”. De unde ați scos-o și pe asta, n-am idee. Realitatea e însă că dumneavoastră v-ați condamnat de una singură prin folosirea acestei fraze ireale, nicidecum Raed Arafat – cu toate păcatele lui.

Prin reducere la absurd, dacă Arafat ar fi fost condamnat la moarte în Palestina, fiindcă de-acolo se trage, credeți că autoritățile palestiniene ar fi stat cu mâinile-n sân? I-ar fi obținut extrădarea, l-ar fi judecat și încarcerat de multă vreme.

Se vede că n-aveți minime cunoștințe de politică externă, doamna Șoșoacă, și că semănați otravă în spațiul public doar ca să vă aflați în treabă. Conform MAE, Palestina se situează pe lista statelor cu care România are încheiate acorduri.

Povestea cu „Arafat condamnat la moarte” nu e altceva decât o mizerie absolută. În mod normal, el ar trebui să vă dea în judecată și să câștige procesul dintr-un foc, să vă lase să fluierați a pagubă pentru toată viața. Deocamdată, nu-și pierde timpul cu dumneavoastră. Are altceva mai bun de făcut, într-o țară aproape copleșită de epidemia de Covid-19.

Conștientizați că ați comis o nerozie fără seamăn? Rugați-vă să nu ajungeți la tribunal! Ce dacă sunteți avocată. În fața unor asemenea acuzații, chiar dumneavoastră vă puteți afla în postura de condamnat.

Rugați-vă la moaște, până nu va fi prea târziu! La moaștele alea de care v-ați bătut joc în 2017. Cum spuneați atunci: „Moaștele sunt morți putreziți. Popii scot bani de pe urma moaștelor. Popii se îmbuibă”. Moaștele alea detestate și-n prezent adulate vi le pune la dispoziție ÎPS Șpagoveanu la orice oră. Rugați-vă să nu vă dea Arafat pe mâna judecătorilor!

Vă pun în vedere că, în 2016, un afacerist din Chile, Rafael Garay, bănuit că ar fi fugit cu un miliard de dolari din țara lui, a fost prins la Brașov și ulterior extrădat. Asta pentru că era dat în urmărire internațională. În vreme ce „condamnatul” Arafat e doar rodul imaginației dumneavoastră. Doar dumneavoastră îl urmăriți și-l condamnați la moarte.

Dar, cum se zice, așchia nu sare departe de trunchi. Care-i trunchiul? Simplu. Care-i „unchiul”? Păi, „unchiul”, falsul unchi, e Alexandru Cumpănașu: „tovarășul” și înaintașul dumneavoastră într-ale lătrăturilor. De la el v-ați și inspirat.

Vă aduc la cunoștință că și Alexandru Cumpănașu era mare gălăgios, mare inventator de știri, de criminali și de cretini. Întâmpinase mari probleme și cu privire la completarea CV-ului. Când a candidat la prezidențiale, s-a văzut însă nevoit să se dea în vileag: a reieșit că n-are de fapt studii superioare, ci doar o diplomă de programator-analist și un masterat la o „Academie Regală” din Elveția care e de fapt o garsonieră ce-ți trimite diploma prin poștă. Cu o singură condiție: să cotizezi.

Și el era toată ziua cu telefonul în mână sau la ureche, la fel ca dumneavoastră. Și el se admira în ecranul telefonului, schimonosindu-se la fel cum o făceați dumneavoastră în Parlament cu aparatul aranjat sub formă de olan. Doar că el avea „Parlamentul” lui pe TikTok, compus din fete de 12-17 ani.

Ce v-ați mai admirat în Parlament! Ați părut complet deconectată, deși nu pentru asta ați fost trimisă acolo de votanți, ci pentru a le apăra interesele, pentru a iniția legi benefice, nu pentru a vă studia chipul aparent pudibond.

Faceți exerciții de admirație acasă, doamna Șoșoacă, nu în Parlament! Acolo inițiați legi. Până acum, n-ați inițiat niciuna. Doar scandal ieftin. Faceți legi mai bune decât cele existente, bateți-vă pentru ele, convingeți-vă colegii să le adopte!

Parlamentul nu e o toaletă din vreun mall. De-acolo vă câștigați existența. Luați un salariu, și unul deosebit de mare în comparație cu leafa lunară a unui simplu cetățean.

Lăsați scandalurile de-o parte! Sau sunteți deghizată într-un paparazzo și n-am aflat încă? Lăsați medicina în seama medicilor, fiindcă nu sunteți medic! Lăsați economia în seama economiștilor, fiindcă nu sunteți economist! Cîțu e, dumneavoastră nu! Lăsați mineritul în seama minerilor, fiindcă nu ați lucrat vreodată în vreo mină!

Vreți binele minerilor? Bateți-vă pentru ei în Parlament, veniți cu soluții practice, nu mergeți în Valea Jiului, ca un bișnițar cu mâna ținută la fund, doar pentru a striga „Jos masca!” și pentru a împărți „vitamine de la farmacie”.

Puneți mâna pe carte! Citiți cu atenție legile țării, informați-vă foarte bine înainte de a face acuzații grave, fiindcă sunteți senatoare. Dumneavoastră ați vrut funcția, nimeni nu v-a obligat s-o dețineți. Așadar, respectați cu sfințenie Statutul deputaților și senatorilor de care am pomenit! Că doar n-ați jurat la învestire să calomniați și să jigniți pe toată lumea.

M-apucă și râsul – zău, doamna Șoșoacă – atunci când mă gândesc la emisiunea „Femei de nota 10”, realizată de Marina Almășan la TVR 1, căreia i-ați acordat un interviu. De ce sunteți de nota 10? Că v-ați autodefinit „avocat foarte bun” care „muncește foarte mult și învață mereu”? Nu se vede! Definiția asta îmi sună a îndemn leninist în toată regula, la îndemn la muncă și învățătură. Nu vă aparține. Dacă ar fi zis Almășan că sunteți de nota 10 la gălăgie, jigniri și conspirații, ați fi meritat-o.

Dar și gălăgia are picioare scurte, fiindcă de cele mai multe ori se trage din minciună. Ați eșuat lamentabil în acea „mică adunare națională”, regizată de Partidul Neamul Românesc (Care neam? Că erați cinci-șase oameni) și de RTV, cu dumneavoastră în postura de activistă urlătoare.

Din filmulețul postat de jurnalistul de investigații Mălin Bot, se poate desprinde un lucru. Anume, că ordinele se execută pe scară ierarhică. De la Ghiță Fugarul la șefii RTV, de la ei la dumneavoastră și de la dumneavoastră la ceilalți agitatori de partid.

Se aude cum îi întrebați pe RTV-iști: „Acum ce fac? Închid și mă sună ei sau îl las așa?”. Apoi vine decizia: „Protestați acuma, la final! Faceți gălăgie acuma, la final”. Vine și îndemnul dumneavoastră: „Auzi, gălăgie! Hai!”. Și se-aude: „Libertate, Libertate!”.

Despre ce fel de libertate vorbiți, doamna Șoșoacă? Văd că sunteți liberă să mințiți, să calomniați, să amenințați, să jigniți! Nu v-a luat nimeni pe sus pentru așa ceva.

Sau vorbiți despre libertatea legată de purtarea măștii de protecție împotriva Covid-19? Dacă-i vorba despre ea, să vă întreb ceva, „acuma, la final”, fără să fac gălăgie?

Prin faptul că nu purtați mască, nu îngrădiți libertatea conaționalilor care suferă de boli grave și care s-ar putea infecta cu virusul letal din cauza unui strănut sau puseu de tuse pe care-l lăsați pe stradă, că toată ziulica rătăciți de colo până colo?

Dacă vă veți îmbolnăvi de Covidul în care nu credeți (nu vă doresc acest lucru), cine vă va trata? Nu tot medicii pe care îi batjocoriți? Sau poate vă protejează de virus noul cuptor Peia, cu reminiscențe de trandafiri roșii PSD-iști? Că pe cel de AUR l-ați ars și, la rându-i, v-a ars cu o excludere.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

7 COMENTARII

 1. Te pomenești că o să descoperim, până la urmă, că și CRETINOIDA asta are vreo „diplomă” d’aiaaa… CIUDATĂ, de pe la „Bioterra” sau de pe la Bălți…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Paul,
   eu cand vreau sa aflu ceva,am timp, sanatatea nu prea imi permite sa stau prea mult pe afara, asa ca stau acasa cu pisicile si citesc. Incerc sa aflu de pe internet ceea ce ma intereseaza.
   Despre aceasta femeie este un secret. unii spun ca a terminat la Iasi, ea spune ca a terminat la Bucuresti.
   Ceea ce ma intristeaza cel mai tare este discutia asta despre nationalism. Practic jigodiile astea gen Sosoaca au adus nationalismul la ceva de care sa iti fie scarba.
   In sufletul nostru toti suntem nationalisti. Vrem ceva bine pentru tara asta, sa se dezvolte tara.
   Ma uitam astazi prin biblioteca si am dat de Octavian Paller.
   cam nationalismul ala il vreau.
   Ai mai auzit ceva de O.Paller in ultimii ani?
   Eu pe Paller l-am descoperit pe la inceputul anilor ’70 in anii terminali ai studentiei.
   Iti dai seama ce greu imi este sa comentez despre Sosoaca.

 2. Ce mai conteaza ce diploma are, la halul in care se comporta? Domnule Cartianu, ati migalit muncind mult prea mult la acest text pe care grasana nici nu-l va baga in seama, pentru ca ea, ca si Cumpanasu, e o flasneta invartita de cei care urasc pe pro-occidentali de la putere. Rolul lor este sa discrediteze guvernul actual si aspiratiile pro-europene si pro-atlantice ce sunt aduse in ridicol in masele de admiratori ai sosoacei…Acele mase pregatite indelung de propaganda posturilor media pro-ruse de ani de zile deja…Asa ca fenomenul e mult mai periculos decat portretul personal al Sosoacei flasneta….

 3. Bănuiesc că Șoșoaca nici nu are ce pune într-un CV. Probabil, în cel mai bun caz, a „absolvit” o facultate de cartier, înființată într-un garaj sau fost aprozar din colț. Și-a plătit „școlarizarea” și i s-a dat și ei o diplomă, neacoperită de nicio licență. În ce Barou funcționa Șoșoaca, până la parașutarea în Parlament? Avocați se dau toți escrocii, cu toții absolvenți la „scoala vieții (de jeguri și nelegiuiți)”. Așa o fi și Șoșoaca. N-are ce scrie acolo. Individa este un simplu accident al vieții politice românești, putredă până-n măduva oaselor.

 4. Va dati sema ce scoala poate sa aiba asta, dupa cum vorbeste si se compota nu a terminat nici clasa a opta plus ca a lipsit si la cei sapte ani de acasa!!!!!!!!! I-o fi incropit cineva vreo diploma falsa, sa aiba si „dasteapta lu mama” ceva la mana, ca tot se poarta doctoranzii peste tot!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here