duminică, mai 26, 2024
AcasăMass-mediaProtest adresat conducerii TVR: "N-ați dat niciun cuvânt despre moartea lui Nicolae...

Protest adresat conducerii TVR: „N-ați dat niciun cuvânt despre moartea lui Nicolae Dabija. Ați comis un mare păcat. Demisionați imediat!”

-

Conducerea unui partid politic din România a transmis un „protest ferm” conducerii TVR, ca urmare a faptului că, timp de 4 zile (12-15 martie), în cadrul „principalului telejurnal al zilei” – cel de la orele 20 -, televiziunea publică nu a difuzat nicio știre despre decesul și funeraliile unei mari personalități din Republica Moldova: scriitorul și omul politic Nicolae Dabija.

Scrisoarea adresată conducerii TVR este semnată de președintele executiv al Partidului Corectei Guvernări (PCG), Liviu Petrina (81 de ani), fost secretar general al PNȚCD la începutul anilor ’90 (în tandem cu Corneliu Coposu).

Liviu Petrina reproșează conducerii TVR, în fruntea căreia încă tronează compromisa Doina Gradea (relicvă a „regimului Dragnea”), „ignorarea scandaloasă a trecerii la cele veșnice a unuia dintre liderii emblematici  de la Chișinău”, Nicolae Dabija.

„Ceea ce ați comis Dumneavoastră prin omisiune este un mare păcat față de Neamul Românesc, o jignire murdară a fraților din Basarabia”, punctează Petrina.

- Advertisement -

Acesta somează conducerea TVR: „Vă cerem să demisionați imediat, înainte de a fi oricum aruncați de Parlament de pe scaunele pe care le ocupați nemeritat, cu o lipsă crasă de demnitate”.

Scrisoarea lui Liviu Petrina către conducerea TVR

Către  Conducerea Televiziunii Române

Doamnelor, Domnilor,

- Advertisement -

În 17 noiembrie 2020 și în 8 februarie 2021 v-am scris în legătură cu modul neglijent în care Televiziunea Națională tratează Basarabia.

Acum vă adresăm un PROTEST ferm față de ignorarea scandaloasă a trecerii la cele veșnice a unuia dintre liderii emblematici  de la Chișinău: scriitorul și omul politic Nicolae DABIJA.

Am urmărit cu  atenție „principalul telejurnal al zilei”, de la orele 20, de vineri, sâmbătă, duminică și de luni, 15 martie 2021, când la Chișinău a fost Zi de Doliu Național după Nicolae Dabija; TVR – niciun singur cuvânt!!!

Ceea ce ați comis Dumneavoastră prin omisiune este un mare păcat față de Neamul Românesc, o jignire murdară a fraților din Basarabia.

Membrii și simpatizanții noștri sunt revoltați.

Vă cerem să demisionați imediat, înainte de a fi oricum aruncați de Parlament de pe scaunele pe care le ocupați nemeritat, cu o lipsă crasă de demnitate.

Cu amărăciune, cu cel mai puternic oprobriu față de maniera iresponsabilă și dezonorantă, infamantă și scandaloasă în care conduceți o instituție foarte importantă a statului român,

Liviu PETRINA – președinte executiv PCG, fost Membru al Parlamentului

București, marți, 16 martie 2021″

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Este o URGENȚĂ (!) schimbarea conducerii „dragniste” a TVR: începe să fie chiar… IRITANTĂ (!) și DE-NEÎNȚELES (!) tergiversarea rezolvării acestei STRINGENTE (!) probleme de către majoritatea parlamentar-guvernamentală de centru-dreapta!

    FIECARE-ZI (!) cu Gradea în fruntea TVR este o… IMENSĂ-RUȘINE!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -