Agenția Europeană a Medicamentului: „Nu există niciun indiciu” că vaccinul AstraZeneca a provocat cheaguri de sânge

2
578

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat public, marți după-amiază, concluzia primei întruniri a experților săi pe marginea cazului AstraZeneca: nu există niciun indiciu, momentan, că acest ser ar provoca “evenimente trombotice”.

EMA a convocat marți o primă discuție după ce 15 țări europene au suspendat total vaccinarea cu AstraZeneca și alte 7 au retras de la distribuire unele loturi. În mai multe țări au fost raportate decese ale unor persoane care s-au vaccinat. În toate cazurile s-au constatat probleme cu trombocitele. A fost vorba de embolii (cheaguri de sânge) în Italia și Danemarca, iar în Norvegia – două accidente vasculare.

Experții EMA se întâlnesc din nou joi, după ce vor fi investigat în amănunt fiecare incident reclamat după vaccinarea cu AstraZeneca

Emer Cooke, directorul executiv al EMA, a declarat că nu se poate însă ajunge la o concluzie până când datele existente nu vor fi foarte amănunțit cercetate. The Guardian l-a citat pe oficialul EMA: “Nu există niciun indiciu că vaccinarea a cauzat aceste afecțiuni, nu au apărut în studiile clinice și nu sunt enumerate ca efecte secundare ale acestui vaccin. Nu putem ajunge la o concluzie până nu vom face o analiză amănunțită“.

Emer Cooke a spus că studiile clinice pe persoanele vaccinate și pe cele care au primit placebo (un fals vaccin, care nu conținea, de fapt, nicio substanță activă) au arătat un număr foarte mic de cazuri în care s-au format cheaguri de sânge: “Numărul evenimentelor tromboembolice în general la persoanele vaccinate pare să nu fie mai mare decât cel observat la populația generală“.

Joi, comitetul de experți al EMA se va întruni din nou, pentru a trage concluziile finale după ce se va investiga fiecare eveniment individual de reacție adversă.

România se numără printre țările care au retras doar un lot de vaccin AstraZeneca, dar continuă imunizarea cu acest ser. Dacă autoritățile au luat această decizie considerând că beneficiile sunt mai mari decât riscurile, în schimb mulți oameni nu mai par dispuși să-și asume aceste riscuri. De luni până marți, 33.000 de persoane și-au anulat programările la AstraZeneca. Acum, toată lumea caută să se treacă pe liste la Pfizer și Moderna.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Le-au luat PUTINIȘTII (șiii ai lor… „IDIOȚI-UTILI”, din toată lumea!) LA-RÂND: întîi au urlat contra „Pfizer”-„BioNTech”, apoi au tăbărât pe „Moderna”, acum sunt cu șișu’ la gâtu’ lu’ „Astra”-„Zeneca”, se pregătesc vaccinul belgian și cel de la „Johnson-&-Johnson”…

    Vezi-Doamneee…, DOAR vaccinurile chinezești și ăla rusesc sunt bune, pentru VUVUZELELE-SINO-PUTINISTE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here