CTP: „Nu înțeleg de ce nu-și unesc forțele Mircea Dinescu și Balena Baliverna. Este o uniune naturală” / „Cîțu are dreptate să-i numească teroriști: doamna Balena Baliverna l-a condamnat la moarte pe Raed Arafat”

3
7390
CTP

Cristian Tudor Popescu (CTP) a comentat termenul „teroriști” folosit de prim-ministrul Florin Cîțu la adresa „șoșocarilor” care în ultimul an au organizat campanii feroce împotriva măștii de protecție, a campaniei de vaccinare și a altor măsuri anti-pandemie.

În opinia gazetarului, expusă la Digi 24, termenul folosit de premier este corect, pentru că retorica acestor oameni alunecă într-un mod periculos către xenofobie.

CTP îl rașchetează necruțător și pe fostul său partener Mircea Dinescu, cel făcut pulbere recent și de Ana Blandiana, și de Gabriel Liiceanu, căruia i-a răspuns golănește.

Sunt multe motive pentru care premierul are dreptate să eticheteze astfel de persoane cu termenul de „teroriști”, consideră CTP. Acesta aduce în discuție un exemplu recent: „Doamna senatoare Balena Baliverna l-a condamnat la moarte pe secretarul de stat Raed Arafat”.

Argumentele lui CTP

„S-a ajuns la o xenofobie care amintește de sângeroșii, de groaznicii ani ’30 și începutul anilor ’40”

* Am nimerit peste o evoluție vocală stradală, cum face dânsa, și acolo zicea așa: «Să plece din țara asta» – deci să fie alungați, izgoniți – «Fritz de la Timișoara, Iohannis și Arafat, care, de altfel, e și condamnat la moarte în țara lui!».

* «În țara lui!». Raed Arafat e cetățean român, iar această doamnă spune că «e condamnat la moarte». Cu alte cuvinte, dacă îl omori pe Raed Arafat, nu faci altceva decât să confirmi ce spunea doamna. Păi, dacă e condamnat la moarte, foarte bine, să-l omorâm, că tot e condamnat, nu?

* A pronunțat un fel de fatwa, cum se face printre fundamentaliștii islamici. Se proclamă o astfel de fatwa, astfel încât orice credincios islamic poate să-l omoare pe respectivul individ și va fi bine plăcut lui Allah.

* Deci, observați la ce s-a ajuns – la o xenofobie care amintește de sângeroșii, de groaznicii ani ’30 și începutul anilor ’40 în România, și anii ’20 chiar. E vorba aici de străinii care sunt antiromâni: Fritz, Iohannis, Arafat sunt nemți și arabi – «să plece din țară!». Iar Arafat «e condamnat la moarte».

„Terorismul este o formă atroce de dictatură”

* Acum, sigur că unii dintre români pot să se gândească așa: «Domn’le, de cine a zis?» «A zis de Fritz ăla, care e neamț, a zis de Iohannis, care e sas, e neamț, a zis de Arafat, care e arab». «Eu sunt român. Cu mine nu are nimic doamna Balena Baliverna, n-am eu nicio problemă».

* Vreau să le spun acestor oameni că se înșală amarnic. Am să vă citesc un fragment: «Căci dacă evreii erau dușmanii neamului, românii jidăniți erau trădătorii care trebuiau mai rău pedepsiți decât înșiși dușmanii». Am citat din Corneliu Zelinski, cunoscut și sub numele de Corneliu Zelea Codreanu. Va să zică, apare această idee: «te-ai jidovit, ești mai rău decât dușmanul neamului românesc!» – în cazul de față, evreii.

* Doamna Balena Baliverna nu mai e în partidul AUR, dar partidul, chiar recent, prin unul dintre fruntașii săi, membru de vază (senatorul Sorin Lavric – n. red.), a făcut apologia unor legionari cunoscuții, cu funcții în statul legionar, care au participat la tot ce s-a întâmplat, inclusiv la rebeliunea legionară. Să știți că înainte de rebeliunea legionară din ianuarie 1941, capii mișcării legionare vorbeau despre «infiltrarea jidănească», despre «jidovirea» chiar a Guvernului statului legionar Antonescu – Sima. Bineînțeles că era vorba de oamenii lui Ion Antonescu. Deci, acesta este un concept fundamental.

* Terorismul este o formă de totalitarism, este o formă atroce de dictatură. În toate aceste forme, fie că este vorba de terorismul actual, pe plan mondial, fie că este vorba de nazism, fie că e vorba de comunism, bolșevism sau de legionarism, toate aceste forme de terorism totalitar au acest concept de bază: «trădătorii, jidoviții». Deci, nu numai cei care sunt identificați ca fiind dușmanii de rasă sau de clasă, adică evreii, țiganii, slavii – «oamenii din smârcurile slave», cum spunea propaganda nazistă -, ci și cei care se dovedesc intoxicați de gândirea aceluiași Zelinski: «acești jidoviți care gândesc, scriu și vorbesc jidănește în limba română»!

„Prin distinsa doamna Balena Baliverna se conturează componenta violentă a acestei mișcări în România”

* Acesta este conceptul. Deci, doamna aceasta, ca și cei din partidul în care până adineaori fuse dânsa, vor defini foarte rapid – și l-au și definit – conceptul de «trădători ai neamului». Nu trebuie să fii «neamț», nu trebuie să fii «arab fugit de acasă», cum spunea poetul Dinescu, sau să fii un «neamț anti-valah», cum spunea același. Mă și mir, nu înțeleg de ce nu își unesc forțele domnul Mircea Dinescu și doamna Balena Baliverna. După părerea mea, este o uniune naturală, care poate să salveze poporul român. Avem aici aceleași direcții de gândire, care nu sunt «jidovite».

* Știți de ce e vorba aici de Iohannis, de Fritz și de Arafat sau de «semi-ungurul» Orban? Pentru că n-au la dispoziție evrei! Nu mai sunt evrei în România. Sunt foarte puțini. Dacă erau, îi luau cu siguranță în colimator. N-au nici imigranți destui în România, veniți de pe undeva, din Est, pentru că și aceștia ar putea fi folosiți. Și atunci, se folosește ce se găsește: Fritz, Iohannis și «arabul fugit de acasă».

* De aceea este vorba de terorism și se conturează din ce în ce mai clar, prin distinsa Balena Balivena, componenta violentă a acestei mișcări din România, în clipa de față.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Eiii…, și-atunci să-l vedem noi pe Mircea Dinescu, cum încape împreună cu Șoșoloanca în al său… „Exil pe-o boabă de piper” (Sic!) ???!

    Cuuu… SUINA…, pe-ooo… boabă de piper???????!

  2. Dintre toti care -o condamna pe sosoaca si gasca de rusofili din jurul sau,tocmai citu este amintit de jurnalistul cominternist cv? CATA IPOCRIZIE!De ce era nevoie sa-i faca campanie mascata acestui analfabet functional?Pentru ca este platit,mai mult ca sigur! Fiindca individul asta arunca cu bani publici-ca nu da de la el,nu?-sa ajunga unde doreste Iohannis si slugile sale infiltrate in 2014 in PNL!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here