Jaf uriaș la o companie înființată de Firea: salarii de 8 ori mai mari decât cifra de afaceri; sume colosale pontate ca ore suplimentare, deși nu muncea nimeni!

3
6793
Compania de Managementul Transportului a cumpărat anul trecut 13 mașini electrice BMW pe care a anunțat că i le-a dat lui Streinu-Cercel la "Matei Balș". Povestea pare mai complicată, liberalii afirmând marți că flota a ajuns în folosința unei firme private!

PNL a inițiat procedura de desființare a unei alte firme municipale bugetofage înființate de Gabriela Firea: Compania de Managementul Transportului. La fel ca și alte companii inventate de clanul din Voluntari care a pus mâna pe București în perioada 2016-2020, și aceasta a “produs” doar pierderi uriașe și salarii îmbelșugate pentru clientela și camarila cuplului Firea-Pandele.

Cazu Companiei de Managementul Transportului este șocant. Firma are venituri infime comparativ cu capitalul social asigurat de Primăria București.

În 2019, cifra de afaceri a fost de 730.000 de lei. În schimb, fondul de salarii era de aproape 6.000.000 de lei, adică de 8 ori mai mare! S-au pontat ore suplimentare în valoare de 9 ori mai mare decât cifra de afaceri. Numai salariile șefilor depășeau de două ori veniturile companiei. Nu lipseau și combinațiile de pe urma cărora se achiziționau vehicule fără utilitate pentru firmă.

Andrei Badiu, consilier municipal PNL, a descris marți tabloul cutremurător al jafului de la Compania de Managementul Transportului.

„Situaţia găsită la această companie este similară cu cea de la compania precedentă (Compania Municipală de Turism, despre care Ziaristii.com a scris deja – n. red.), în sensul în care veniturile nete ale societăţii au ajuns la un nivel de 12% din valoarea capitalului social. (…)

În anul 2019, Compania Managementul transportului a avut o cifră de afaceri de 730.000 de lei. Cu titlu de comparaţie – doar cheltuielile cu indemnizaţiile organelor de conducere au fost dublu faţă de atât, fondul de salarii al acestei companii era de 8 ori mai mare decât cifra de afaceri şi de 9 ori mai mic decât orele suplimentare pontate la această companie.

Este incredibil cum la această companie, deşi nu se lucra – pentru că dacă se lucra, acest lucru era evidenţiat în situaţii financiare -, se pontau ore suplimentare.

Trebuie de urgenţă să facem un control mult mai amănunţit la ce s-a întâmplat acolo, pentru că lucrurile nu arată deloc bine şi trebuie făcută o investigaţie foarte atentă.

Tot această companie a plătit chirii de o valoare dublă faţă de cifra de afaceri. Vezi Doamne, ridicau maşini, pe care le depozitau, dar, de fapt, nu ridicau, nu erau depozitate, oamenii erau plătiţi.

Foarte suspecte toate înregistrările financiare la această companie“.

13 mașini electrice BMW date lui Streinu-Cercel pentru „testarea în masă a bucureștenilor”. Testarea n-a avut loc, dar mașinile s-au folosit, nu se știe de cine și în ce scop

Conducerea Companiei de Managementul Transportului a achiziționat, spune Badiu, 13 mașini electrice care n-au generat venituri, ajungând să fie folosite de o entitate privată.

Andrei Badiu: “15 milioane de lei au fost aruncaţi pe fereastră în această companie, în condiţiile în care noi acum când avem discuţii preliminare despre întocmirea bugetului, nu ştim de unde să mai găsim 15 milioane de lei să-i băgăm în proiecte de infrastructură care aduc o îmbunătăţire a vieţii cetăţenilor“.

Anul trecut, Gabriela Firea a anunțat că 13 mașini electrice BMW, cumpărate de companie, au fost puse la dispoziția Institutului „Matei Balș”, condus atunci de actualul senator PSD Streinu-Cercel, pentru „testarea în masă a bucureștenilor”.

„Testarea în masă” proclamată de Firea n-a avut loc, în schimb mașinile s-au dat și nu se știe la ce au fost folosite în anul scurs de atunci.

PNL solicită sprijinul USR-PLUS pentru a accelera desființarea a alte 5 companii municipale inventate de Firea și care, produc, de asemenea, doar pagube și salarii pentru clientela PSD.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Este foarte bine ca aceste informatii sunt facute publice, #romaniitrebuiesastie.

    Insa pana una-alta nu a fost chemat la DNA nici un membru al fostei administratii a Bucurestiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here