Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi, la sediul MAI, că este necesară o „analiză complexă” a profesionalismului celor care sunt implicaţi în apărarea cetăţenilor, în contextul tragediei de la Caracal. Ea spune că a discutat cu şefii de arme din minister despre măsurile care se impun, dar şi despre ce trebuie făcut pentru ca astfel de lucruri să nu se mai repete.
Ea a spus că lupta împotriva corupţiei trebuie să continue, dar nu trebuie lăsată „mai prejos lupta împotriva criminalităţii, împotriva reţelelor de trafic de persoane şi de droguri, împotriva violatorilor şi pedofililor, împotriva criminalilor, împotriva celor care destabilizează în cel mai josnic mod societatea”.
„România nu este o ţară a infractorilor, nu este ţara criminalilor, nu este ţara proxeneţilor sau a violatorilor. Ca prim-ministru, nu voi permite să se lipească această etichetă României, dar cred că trebuie să dăm dovadă de consens, trebuie să vedem ce putem face fiecare pentru a îndrepta lucrurile. Vom pedepsi, aşa cum am spus, pe cei care se fac vinovaţi. Ştim că nu mai putem, din păcate, să aducem înapoi ceea ce deja a avut loc, suntem alături de familia Alexandrei, de familia Luizei, cuvintele sunt sărace pentru a exprima ceea ce simţim fiecare dintre noi, ceea ce simte fiecare mamă în România, dar este datoria noastră, a tuturor, a tuturor factorilor care se pot implica, să luăm toate măsurile pentru ca aceste lucruri să nu se mai repete. Avem datoria morală să-i pedepsim pe cei vinovaţi, dar avem şi responsabilitatea în a reglementa lucrurile pentru a nu mai avea loc în România astfel de evenimente”, a declarat Dăncilă.
În context, premierul a precizat că demiterile din sistem vor continua, menţionând însă că aceste demisii nu înlocuiesc „pedepsirea drastică a celor care, în urma anchetei, au greşit”.
„Au mai fost demiteri pe lanţul de decizie şi acţiune din sistem şi, cel mai probabil, vor urma. Aceste demisii nu înlocuiesc pedepsirea drastică a celor care, în urma anchetei, au greşit. Vă asigur că vom lua, în continuare, cele mai stricte măsuri. Avem atât o obligaţie morală, cât şi una impusă de lege să-i pedepsim drastic pe toţi cei care se fac vinovaţi”, a mai declarat Dăncilă, potrivit Agerpres.
Cine schimbă clanurile PSD din Olt?
Prin demisia ministrului Afacerilor Interne, Viorica Dăncilă a redus presiunea populară, care se îndrepta spre ea cu forţa unui tsunami. Declaraţii sale arată că plecarea lui Moga de la şefia MAI îi permite să ia o gură de oxigen şi să mai câştige timp.
Însă cine crede că toate măsurile anunţate de ea vor duce la o schimbare de fond în sistem? Atâta vreme cât Oltul este un judeţ-cancerizat, controlat de clanurile Ciocan (cei mai tari), Paul Stănescu şi Darius Vâlcov, demiterile acarilor Păun nu rezolvă nimic.
Poliţia e infestată masiv cu virusul numirilor politice, iar pe de altă parte e lovită de la vârf, prin subfinanţarea produsă tot de PSD urmare a măsurilor economice dezastruoase.
Soluţia e demisia actualului Guvern PSD-ALDE şi instaurarea rapidă a unui cabinet tip Cioloş, chiar dacă va fi obligat să lucreze tot cu majoritatea parlamentară actuală, care nu poate fi înlăturată până la alegerile viitoare din 2020.
Dar presiunea românilor anti-PSD&ALDE va fi suficient de puternică pentru a ţine la respect Parlamentul populat masiv cu oameni ai clanurilor de tipul celor amintite mai sus.
Proasta draqu!
„Soluţia e demisia actualului Guvern PSD-ALDE şi instaurarea rapidă a unui cabinet tip Cioloş…”. Nu, d-le Mateescu, această liotă de incompetenți care guvernează și partidul lor trebuie să se compromită pînă la capăt! Și definitiv! Nu trebuie lăsată să-și revină vreodată! S-ar putea repeta fenomenul „alegeri 2016”.
Republica Banditeasca România