Acasă News ”Cu atât mai multe motive ca doamna Kovesi să fie numită șef...

”Cu atât mai multe motive ca doamna Kovesi să fie numită șef al Parchetului European!” Politicienii din UE fac scut în jurul fostei şefe a DNA

Judith Sargentini, europarlamentara olandeză care face parte din echipa de negociere a Parlamentului cu Consiliul UE pentru numirea procurorului-șef al Parchetului european, a spus că anchetarea lui Kovesi oferă motive în plus ca aceasta să fie numită în funcția respectivă.

  • ”Cu atât mai multe motive ca d-na Kovesi să fie numită primul procuror-șef al Parchetului european. Săptămâna viitoare vom avea a treia rundă de negocieri cu Consiliul”, a scris Judith Sargentini pe Twitter.

Ska Keller, co-președinta grupului Verzilor din Parlamentul European, a subliniat că Secția specială de anchetare a magistraților, care a inculpat-o pe Kovesi, se află sub controlul direct al Guvernului.

  • ”Este extrem de dubios și de îngrijorător ce se întâmplă în România chiar acum: Guvernul român continuă tentativele de blocare a Laurei Codruța Kovesi de a deveni procuror-șef al Parchetului european. Acum, o unitate de parchet nou creată, care este controlată direct de exact acest guvern, o acuză pe Kovesi de corupție. România trebuie să garanteze o anchetă independentă și transparență totală”, a scris Ska Keller pe Facebook.

La rândul său, Ana Gomes, europarlamentar socialist spaniol și un fervent critic al lui Liviu Dragnea și al Vioricăi Dăncilă, a cerut din nou excluderea PSD din familia europeană a socialiștilor.

„Un truc ieftin și îngrozitor din partea liderului corupt Liviu Dragnea și a marionetei sale prim-ministru. Un get prostesc totodată: ar putea foarte bine să aibă un efect de bumerang”.

CITIȚI ȘI:

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cookie Settings