Iohannis câștigă un război important cu Guvernul Dăncilă. Instanța i-a dat dreptate în privința șefului Statului Major al Armatei

0
2693
Klaus Iohannis și gen. Nicolae Ciucă

Victorie importantă a lui Klaus Iohannis! Curtea de Apel a respins acțiunea prin care Ministerul Apărării cere anularea decretului de numire a generalului Nicolae Ciucă în funcția de șef al Statului Major al Armatei.

Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat pe 29 decembrie că a respins, în cadrul ședinței CSAT, propunerile Ministerului Apărării pentru funcția de șef al Armatei și că a prelungit mandatul generalului Nicolae Ciucă. Guvernul, prin ministrul Gabriel Leș, insista ca generalul Dumitru Scarlat fie numit la șefia Statului Major al Armatei, deși nu îndeplinea condițiile legale.

Decretul de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă la șefia Statului Major al Armatei a fost publicat în Monitorul Oficial după o zi de blocaj la Camera Deputaților, condusă de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Pe 14 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a calificat drept un demers „inoportun” şi „riscant” contestarea în contencios a decretului privind prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării. Președintele a invocat nevoia de stabilitate la conducerea Armatei, în condițiile unor convulsii în zona geostrategică a țării noastre.

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here