Europa se ridică ferm împotriva jihadului anti-Kovesi. E începutul sfârșitului pentru guvernarea infracțională de la București!

5
37425
Jean-Claude Juncker și Frans Timmermans

Comisia Europeană, precum și doi lideri importanți ai Parlamentului European, au luat atitudine față de jihadul anti-Kovesi pornit de Puterea de la București împotriva Laurei Codruța Kovesi.

Cei doi reprezentanți ai legislativului comunitar sunt italianul Antonio Tajani (președintele Parlamentului European) și germanul Manfred Weber (liderul Grupului PPE din legislativul de la Bruxelles, probabil viitorul șef al Comisiei Europene). Amândoi au scris mesaje pe Twitter.

Tonul oficialilor europeni este tot mai aspru în fața unui caz grav de poliție politică, realizată prin Secția Specială (SS) condusă de tandemul odios Gheorghe Stan – Adina Florea, executanții docili ai ministrului Tudorel Toader și ai guvernării PSD-ALDE.

Principalele solicitări

 1. Comisia Europeană reiterează, prin purtătorul de cuvânt, faptul că are „mari îngrijorări în ceea ce privește Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție” și, mai ales, „în ceea ce privește independența acestei unități de Parchet”. „Guvernul” de la Bruxelles somează Guvernul de la București să renunțe la acțiunile în forță împotriva candidatului Parlamentului European la funcția de procuror-șef al UE.
 2. Antonio Tajani spune că va ridica această problemă la reuniunea comitetului președinților, de miercurea viitoare.
 3. Manfred Weber avertizează că va cere o dezbatere în plenul Parlamentului European asupra acestei chestiuni „total inacceptabile și fără precedent în Europa”. Weber a făcut apel la statele membre să ia atitudine față de inculparea fostei șefe a DNA și a cerut PES și ALDE – familiile europene din care fac parte partidele conduse de Dragnea și Tăriceanu – să se delimiteze de acțiunile coaliției aflate la putere în România.

Mesajul Comisiei Europene

 • „Comisia urmărește ultimele evoluții în ceea ce privește procedura aflată în desfășurare, de selecție a procurorului-șef al Parchetului european.”
 • „Este crucial ca toți candidații, selectați de o comisie independentă, să fie tratați corect în cursul acestui proces.”
 • „Comisia face apel la Guvernul român și la autoritățile de la București să respecte fără abateri principiul cooperării sincere, prevăzut în Tratatul UE, în ceea ce privește procedura de selecție a procurorului-șef al Parchetului european. Toți candidații trebuie să poată parcurge toate etapele procedurii de selecție fără a fi împiedicați.”
 • „Reiterăm faptul că, în ultimul raport MCV, Comisia Europeană a evidențiat faptul că are mari îngrijorări în ceea ce privește Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din justiție și, mai ales, în ceea ce privește independența acestei unități de parchet.”

Mesajul lui Antonio Tajani

„Sunt îngrijorat de veștile potrivit cărora Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub control judiciar. Parlamentul European își sprijină în continuare candidatul la funcția de procuror-șef al Parchetului European. Voi ridica această problemă la reuniunea comitetului președinților de miercurea viitoare”.

Mesajul lui Manfred Weber

 • Sunt foarte îngrijorat despre știrile privind procedurile judiciare demarate împotriva Laurei Codruța Kovesi, candidatul Parlamentului European la șefia Parchetului European. Acest lucru este total inacceptabil în Europa și fără precedent pentru o țară care deține președinția rotativă a Uniunii.
 • Fac apel la ceilalți membri ai Consiliului să ia atitudine împotriva acestui lucru și cer Comisiei Europene să garanteze că această procedură de selecție este una corectă și independentă. Ne așteptăm la o reacție puternică din partea prim-vicepreședintelui Comisiei, Frans Timmermans.
 • Dacă ancheta împotriva d-nei Kovesi nu va fi oprită, vom cere o dezbatere în viitoarea sesiune plenară a Parlamentului European. De asemenea, facem apel la PES și la ALDE să ia atitudine împotriva celor două partide surori din Guvernul României.

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

  • Vlaicu, daca criminalii PSD-ALDE nu vor sfarsi in inchisori degeaba vom castiga alegerile…
   opozitia dupa castigarea alegerilor trebuie sa faca uz de Art.40 Alin.2 din Constitutie – PSD-ALDE scoase in afara legii!
   daca nu se va intampla asta vom avea razboi civil POSIBIL CA NUMAI ASA SA SCAPAM DE CRIMINALII FILO_-RUSI GIO PSD-ALDE.
   sunt gata sa mor pt o ROMANIE LIBERA DE COMUNISM! am luptat in HOS si HVO pt o CROATIE INDEPENDENTA impreuna cu foarte multi croati din afara CROATIEI.
   cand toate posibilitatile se epuizeaza pui mana pe arma si o lasi sa cante…

   CRIMINALI PSD-ALDE SA VA FIE FRICA DE FOSTII COMBATANTI IN TEATRELE DE OPERATII PRECUM SI DE CEI CE AU LUPTAT IN FOSTA JUGOSLAVIJE PT O CROATIE INDEPENDENTA!

   • Daca vor manevra voturile astfel incit sa nu mai poata fi schimbata puterea prin vot, fie prin furt sau legi ticaloase, atunci s-a incheiat democratia si intram oficial in dictatura. Nici-o dictatura nu cade altfel decit prin forta, revolta populara, forta armata etc.
    Daca opozitia cistiga va trebui sa o incheie cu toleranta fata de infractori ca sa nu mai ajungem inca o data aici.

    • Vlaicu, asa sa te auda Dumnezeu! Nu iti pierde speranta! Noi, cei nascuti in ROMANIA trebuie sa luptam pt pamantul pe care ne-am nascut! CHIAR SI CU ARMA IN MANA DACA ALTFEL NU SE MAI POATE!
     OPOZITIA TREBUIE, EXACT CUM AI SPUS, SA ISI SCOATA MANUSILE! CRIMINALII PSD-ALDE MERITA SA ISI SFARSEASCA VIATA IN INCHISORI! PSD-ALDE POT FI SCOASE IN AFARA LEGII – ART. 40, ALIN.2 CONSTITUTIA ROMANIEI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.