Ministrul Orlando îl amenință pe senatorul Cîțu (PNL) cu metode rusești, gen dispariția fizică: „Nu are ce să caute pe lumea asta!”. Plus un potop de jigniri: „Un imbecil, e plecat, are probleme mintale”

2
3202
Eugen Orlando Teodorovici (PSD) și Florin Cîțu (PNL)

Dezvăluirile senatorului Florin Cîțu (PNL) l-au scos din minți pe ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici (PSD). Cîțu a arătat că Orlando a căpătat privilegii nerușinate și o protecție specială din partea Rusiei (plată consistentă, scutire de taxe, imunitate diplomatică), o țară tot mai agresivă la adresa României. Reacția ministrului a fost abominabilă.

Teodorovici deține funcția de reprezentant al României în Consiliul Guvernatorilor din Banca Internațională de Investiții (BII), cu sediul la Moscova. Cîțu a dezvăluit că PSD a schimbat cadrul legislativ pentru a-i asigura ministrului PSD o protecție totală din partea Rusiei. Senatorul liberal spune că Orlando încalcă legea română care prevede restricții în privința funcțiilor pe care le poate deține un parlamentar sau un ministru.

Contactat de Hotnews.ro, ministrul l-a jignit înfiorător pe Cîțu, dar l-a și amenințat cu dispariția fizică, părând că și-a însușit metodele rusești.

 • „Nu-mi place să stau să pierd timpul pentru a răspunde la ce spune un imbecil. Aberațiile care se spun fără probe… Eu înțeleg că ăsta este plecat, are probleme mintale.”
 • „Dați-mi un singur exemplu despre un lucru adevărat din ce spune domnul Cîțu!”
 • „Guvernator (în Consiliul Guvernatorilor din BII) sunt prin lege. Oricare ar fi ministru de Finanțe, în orice țară care are capital într-o bancă, este guvernator de drept.”
 • „Domnule, nu mai ascultați și îmi pierdeți și mie timpul acum, ca ministru de Finanțe, să vorbim despre un subiect al unui om care nu are ce să caute pe lumea asta! Cîțu are alt scop.”
 • „Hai să vă întreb altceva. Nu vreți să vă documentați dvs. și să vedeți dacă alti miniștri de Finanțe, înaintea mea, au fost guvernatori la această bancă?”
 • „Domnule, încă o dată, eu nu pot să răspund ca ministru de Finanțe la toate aberațiile care se spun de toți imbecilii din țara asta. Poate nu v-ați întâlnit cu astfel de oameni.”
 • „Eu nu mint, nu ascund lucruri, că nu am de ce. Nu am furat nimic în viața mea, nu am stat cu nimeni să fac niciun fel de deal, nu fac compromisuri. Nu am decât un singur scop – că îl credeți, că nu-l credeți, asta este – pentru țara asta: lupta cu Sistemul! Vreți să credeți, bine; nu vreți, asta este, nu pot să conving pe toată lumea.”
 • „Nu mi-e teamă de nimic și de nimeni, că dacă aveam o singură slăbiciune, nu eram atât de vocal. Credeți-mă, este munca mea din ’91. Muncesc ca nebunul, zi de zi!”

Orlando încearcă s-o dea pe Guvernul Cioloș, mută decizia din 2015 în 2016!

Diversionist, Teodorovici l-a întrebat pe reporterul Hotnews.ro dacă știe când s-a aprobat majorarea de capital a României. După ce ziaristul a răspuns că majorarea a fost adoptată în anul 2018 și că în acest an ar urma încă una de 3,7 milioane euro, așa cum reiese din datele publice, Teodorovici a răspuns râzând:

 • „Domnule, mai documentați-vă, domnule! Este în 2016. Acordul asumat de România este luat în 2016 de Cioloș. Domnule, eu am toate documentele, sunt publice. În 2016 s-a angajat Guvernul României cu majorarea de capital. Noi am dat curs la ceea ce România s-a angajat deja. Domnule, nu mai credeți tot ce spune… v-am spus, uitați-vă în documente! Și chiar și așa, dacă nu se făcea în 2016, ești obligat ca țară, odată ce se ia o decizie în Board, să dai curs unei astfel de solicitări”.
 • După ce HotNews.ro i-a semnalat ministrului că Cehia a semnat acordul din 2015 de la Moscova, dar cu rezerve, adică nu au fost de acord cu noile privilegii și imunități pe care le are BII în țările membre, Teodorovici a răspuns: „Vă spun încă o dată că în 2016 s-a luat acel angajament”.

Adevărul, pe care Orlando încearcă să-l siluiască, este că România a semnat fără rezerve documentele statutare pe 1 iulie 2015, la Moscova, în timpul Guvernului Ponta, în care tot Eugen Teodorovici era ministru de Finanțe.

România și-a majorat participația la Banca din Moscova, în luna iulie 2018, cu 4 milioane de euro, angajându-se să contribuie la capitalizare cu încă 3,6 milioane euro în 2019, dar și să-și majoreze continuu, în viitor, participația la această bancă.

Imunitățile nerușinate ale lui Orlando

În Acordul semnat la Moscova pe 1 iulie 2015, la Articolul 14, sunt prevăzute următoarele imunități pentru reprezentantul României în Consiliul Guvernatorilor BII:
„1. Reprezentanții membrilor Băncii în Consiliul guvernatorilor Băncii (printre ei, Orlando Teodorovici), precum și supleanții lor, beneficiază de următoarele privilegii și imunități pe timpul îndeplinirii de către aceștia a obligațiilor de serviciu pe teritoriul fiecărui stat membru al Băncii:
a) imunitate împotriva urmăririi judiciare și administrative privind acțiunile întreprinse de către aceștia în îndeplinirea obligațiilor de serviciu. Această imunitate nu se aplică în privința răspunderii civile în cazul provocării de daune în accidente rutiere;
b) scutiri vamale privind bagajul personal, identice cu cele care se acordă funcționarilor diplomatici cu rang corespunzător din statul respectiv;
c) scutirea de la plata taxelor și impozitelor directe privind orice sume bănești care se plătesc reprezentanților sau supleanților acestora de către statul membru care i-a desemnat;
d) scutirea de orice obligații de stat.
2. Membrul Băncii este obligat să renunțe la orice privilegii și imunități acordate reprezentantului său în Consiliul guvernatorilor Băncii sau supleantului acestuia, în cazurile în care, în opinia sa, astfel de privilegii și imunități obstrucționează justiția, și poate renunța la acestea fără a prejudicia interesele Băncii, în măsura și în condițiile în care, în opinia sa, acestea corespund intereselor Băncii.
3. Dispoziția de la punctul 1 din prezentul articol nu se aplică relațiilor reciproce dintre reprezentantul membrului Băncii în Consiliul guvernatorilor sau supleantului acestuia și autoritățile statului ai cărui cetățeni sunt aceștia.”

CITIȚI ȘI:

Dancă (PNL): „O manipulare tipică Antenei 3”. Gâdea, isteric: „Afară! Afară! Vreți să vă dau afară cu bodyguarzii? Tăiați-i microfonul!”

2 COMENTARII

  • Titel, imbecilul cu nume de sarb cauta ceea ce au cautat toti din natia lui, o limba in cacatul rusesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here