Protestatarii #Rezist s-au dus peste Adina Florea. I-au dat un banner PSD, să se închine la el

3
9432

Cristian Dide şi Marian Ceauşescu, doi dintre protestatarii #Rezist cei mai vehemenți din Bucureşti, s-au dus astăzi cu un poster publicitar PSD, amplasat ilegal (conform lui Cristian Dide) pe Podul Basarab, să i-l dea Adinei Florea, şefa Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (infama SS).

„Să se închine le el așa cum un credincios se închină la icoane!”, spune Dide. Acesta și-a explicat inițiativa într-un scurt interviu pentru Ziaristii.com.

„Secția Specială se ocupă cu poliția politică”

– De ce ați ales acest mod de a protesta?

– În semn de protest față de ceea ce a făcut Adina Florea ieri – punerea sub control judiciar a Laurei Codruța Kovesi,pe care o considerăm o acțiune ce se încadrează în sfera dictatorială a instituțiilor care fac poliție politică (pentru că Secția Specială cu asta se ocupă!) -, noi am luat un banner PSD, amplasat ilegal pe Podul Basarab, şi i l-am adus.

– De unde ştiți că acel banner era amplasat ilegal?

– Nu se poate da autorizație sub nicio formă pentru a amplasa mesaje publicitare pe poduri. Orice ar fi avut – dacă au avut o hârtie de la primărie sau dacă l-au pus ei singuri -, cu siguranță pe poduri nu se pot pune panouri.

Cristian Dide și Marian Ceaușescu

– Era un mesaj electoral?

Este publicitate pentru partid, deoarece nu a început campania electorală. Noi l-am luat de acolo şi l-am dus la Secția Specială în semn de protest şi pentru că noi considerăm că Adina Florea se închină PSD-ului, la fel cum un credincios se închină la icoane! Ne-am gândit să-i aducem acel panou care să-i servească drept icoană pentru rugăciuni – doar că ea se închină la PSD!

Cei doi protestatari au declarat că au făcut acest demers în nume personal şi că nu au avut probleme cu Jandarmeria, deşi aceasta s-a prezentat la fața locului. Jandarmii i-au întrebat doar dacă panoul publicitar era al lor, fără a-i legitima.

De asemenea, Cristian Dide a îndemnat oamenii să vină la protestul de mâine – sâmbătă, 30 martie, de la ora 18.00, în Piața Universității. Tema protestului este „Jos clanul Dragnea pentru reconstruirea României!”

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here