Kovesi îşi duce crucea chiar şi într-o anchetă politică. Dar Ghiţă, ori Mazăre? Ce ziceţi voi, Adina Florea sau Lia Savonea?

5
25814

E clar pentru orice om sănătos la cap: anchetarea Laurei Codruţa Kovesi este una politică, fără nicio legătură cu legea sau cu abuzurile.

Hărţuirea ei recentă, chiar în timp ce concurează cu şanse mari pentru şefia Parchetului European, este opera unei comenzi din interiorul puterii actuale PSD-ALDE, executate, culmea, de oameni din interiorul justiţiei!

Gheorghe Stan, Adina Florea şi ceilalţi slujbaşi bine plătiţi de PSD-ALDE din celebra secţie „SS” arată de ce România a ajuns să-şi ucidă propriul popor. Niciodată politicienii corupţi nu pot supravieţui şi distruge o ţară din interior dacă nu au complici în interiorul statului român.

Lăcomia, bat-o vina! 

De ce au acceptat alde Adina Florea şi ceilalţi magistraţi din „SS” să facă jocul mafiei împotriva justiţiei? Asta este o dilemă de naţie.

Este întrebarea valabilă la multe alte niveluri ale societăţii. Este o chestiune de principiu: cum de poate o ţară cu mulţi oameni normali, cinstiţi, curaţi şi buni să genereze specimene trădătoare, capabile să omoare fibra bună a unei naţiuni?

Răspunsul e complicat. Vine din istorie, educaţie, familie. Dar duce inevitabil la chestiuni fundamentale de viaţă. Bunăoară, lăcomia. Sau parvenirea. Banul cu orice preţ. Compromisul pentru „mie să-mi fie bine”, „dau lovitura pe viaţă” şi alte astfel de precepte care îşi trag seva tot din trăsături bazice de caracter, gen lăcomia.

Cerere şi ofertă

Pe un astfel de teren al slăbăciunilor umane, se întâlneşte cererea cu oferta. Dragnea, Tăriceanu, Mazăre, Ghiţă sau Voiculescu – deţinătorii banului public şi privat şi ai deciziei politice – au nevoie de oameni ca Tudorel Toader, Adina Florea, Stan, Lia Savonea, Simona Marcu&co..

Există un preţ pentru fiecare, căci astfel de oameni sunt, în esenţă, slabi. Adică, nu au puterea de a refuza oferta, din cauză că au căzut de mult pradă lăcomiei.

Cazul Lia Savonea

Priviţi cazul Liei Savonea, şefa CSM! A avut de la bun început atitudine favorabilă clanurilor penale. Nu întâmplător, Savonea a forţat comunicate ale CSM în care ataca UE pentru Raportul MCV sau pentru criticile aduse corupţilor care au pus mâna pe Guvern, Parlament, pe România, de fapt.

Ei bine, exact această Savonea ce face? Ia bani de la stat, ca şefă a CSM, pentru decontat chiria, pe motiv că nu e din Bucureşti. Dar ştiţi unde stă? Tot în Bucureşti! La Chiajna, care e un fel de cartier al Capitalei. Adică, nu i-au ajuns jdemilioanele de lei ca leafă, indemnizaţii şi alte venituri colaterale, a poftit şi la nişte bani pentru chirie!

Cum a vândut Pavelescu PNŢCD

Ăştia-s oamenii pe care pariază Dragnea&co.! Nu trebuie să facă un mare efort să-i găsească. Sunt peste tot. Oameni dispuşi să-şi vândă semenii, poporul, destinul de naţie, pentru „mie să-mi fie bine”. Vezi, Pavelescu, şeful pe „japcă” (vorbă favorită a lui Dragnea) al PNŢCD, care a vândut partidul creat de martirii anticomunişti tocmai urmaşilor comuniştilor. De ce? „Mie să-mi fie bine”.

Ce să facă Dragnea, când are balta peşte? Să nu-i cumpere la bucată? Evident că profită de ei, de slăbiciunile lor, de lipsa lor de caracter, de trădarea lor faţă de istoria europeană a acestei ţări, pentru a-şi atinge scopul: salvarea personală şi conservarea puterii.

Adina Florea l-a „făcut mare” pe Mazăre

Aşa am ajuns s-o vedem hărţuită pe Kovesi. Pentru că există o Adina Florea. Nu ştim care a fost preţul ei. Cine ştie ce i-o fi promis Mazăre, cel pe care l-a lăsat să distrugă Constanţa şi Litoralul, câtă vreme a tocat frunză la câini ca procuroare la malul mării. Sau Ghiţă. Ori alţi potenţi pe banii statului.

Dar ştiţi care-i diferenţa? Kovesi, deşi clar hărţuită politic, merge la audieri. Dă cu subsemnatul. Respectă decizia de a nu vorbi cu presa. Nu părăseşte ţara. Îndură. Ce face, în schimb, Ghiţă, cel care i-a făcut plângere? Fuge din ţară. Dar Mazăre?

Îi pasă Adinei Florea de această diferenţă majoră? Pe cine-ar mai fi anchetat azi dacă fugea şi Kovesi din ţară, ca toţi inculpaţii cei „curajoşi”, care îi fac plângeri din paradisuri exeotice? Nu-i pasă. Chiar şi asta e suficient pentru a înţelege cine sunt cu adevărat cei ca ea şi ce înseamnă, de fapt, Laura Codruţa Kovesi în raport cu ei.

5 COMENTARII

    • Andrei, cei doi la care te-ai referit se incadreaza perfect in categoria prezentata in articol – lacomi de avere si functii, carieristi, arivisti, asa au fost inca de la cea mai frageda varsta, si-asa vor muri. In cazul lor, amestecati pana-n gat in mizerii politice, apare si frica de puscarie, asa cum are 85% din psd si alde, membrii marcanti cat si cei mai maruntei, baronetul mai mic si mai mare. Deci, avem combinatia letala de lacomie si frica de puscarie, adica sa furam, dar sa scapam de puscarie, si acum lupta e la vedere, pentru ca e groasa cu justitia. Cat au hacuit-o si ingenunchiat-o, procesele tot le merg inainte, n-au scapat.

  1. Absolut adevarat. Meschinarie in procent mare printre romani…mie sa-mi fie bine e o boala generalizata…Nu vom putea educa astfel de oameni, pentru ca ei si in dictatura se descurcau…de specia asta erau si cei care nu m-au lasat sa bat cu inelul in geam sa grabesc vanzatoarele sa ne-mparta pachetele cu tacamuri de curcan…le era frica sa nu le enervez, ca nu ne mai lasau si noua pachete, impartind prietenilor si cunoscutilor…deci acesti indivizi nu protesteaza de frica sa nu le fie rau…lor trebuie sa le fie bine, de s-ar prabusi tara sub rusi din nou, lor trebuie sa le fie bine…Asta e calitatea populatiei, nu avem ce face….caracterele mari se nasc nu se educa….

    • Ba se si educa, Adriana, daca toata lumea asta de 2 bani ar fi citit nuvela si-ar fi fost atenti la ora de romana, cand facem ”Moara cu noroc”a lui Slavici, n-ar actiona asa. Dar ce sa-i faci, fiecare pasare pe limba ei piere, daca cineva isi inchipuie ca nu plateste raul pe care-l face, se insala amarnic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.