Amendatul lunii: Cozmin Gușă. Postul de radio al familiei sale „ar putea să se cheme Kremlin FM” (membru CNA)

0
2376
Cozmin Gușă

La final de lună, tragem linie și o concluzie: amendatul lunii martie nu este, de data asta, Radu Moraru (la care fiecare respirație vine din plămâni rusești), ci Cozmin Gușă. Vuvuzeaua lui Valeri Kuzmin (obraznicul ambasador al Rusiei la București) a făcut propagandă moscovită la greu, cu minciuni grosolane, în emisiunea pe care o face la postul de radio Gold FM, pe care i l-a cumpărat fiului său, beizadeaua Cosmin Andrei Gușă.

Pe 10 martie, Gold FM a primit o amendă de 50.000 de lei. Acesta este primul post de radio din România care fost sancţionat de CNA pentru propaganda rusă. Anterior au fost televiziuni și site-uri, niciodată posturi de radio.

CNA a monitorizat o serie de emisiuni ale postului de radio, difuzate pe 24 şi 25 februarie, primele zile ale invaziei ruse, dar şi ulterior:

 • „Pastila lui Cristoiu” din 24 şi 25 februarie
 • „Ce-i în Guşă şi-n căpuşă!” din 24 februarie şi 1 martie
 • „Scamatoriile Iosefinei” din 24 februarie
 • „Defense România” din 25 februarie
 • Raport despre economie” din 25 februarie.

La propunerea lui Mircea Toma, membrii CNA au votat în unamitate, în mai puţin de un minut, amenda de 50.000 de lei pentru oficina rusofilă a familiei Gușă.

Festival rusesc la Gold FM. Ce au spus Gușă și Severin

Prin vocile unor moderatori și invitaţi, printre care Cozmin Guşă, Adrian Severin, Petru Romoşan şi Ion Cristoiu, postul de radio și-a însușit o serie de teme din arsenalul propagandei ruse. Dorina Rusu, membru CNA, le-a amintit pe cele mai stridente:

 • „În Ucraina nu e o invazie, nu e un război, e o operațiune miliară specială”;
 • „Ucraina e un stat inventat, format prin rapt teritorial”;
 • „România nu are nicio treabă cu ce se întâmplă acolo, nu e războiul nostru”;
 • „Zelenski e finanţat de un miliardar nazist”;
 • „E o înţelegere subterană între SUA şi Rusia”;
 • „Occidentul e de vină”.

Cozmin Guşă: „Eu asta cred, că este un război inventat. (…) Astăzi încercăm o clarificare, atenţie, în condiţiile în care nu este război. Vă spun încă o dată, nu este război. Este o reaşezare militară în urma unor ameninţări reciproce în Rusia şi Ucraina, da. (…) L-am auzit şi ieri, l-am auzit şi alaltăieri pe Zelenski ameninţând Rusia, vorbind despre capacitatea militară a sa. Rusia nu poate să suporte aşa ceva şi  a trecut la aceste reaşezări militare, atenţie, în zona Donbass (atacurile erau în multe alte zone ale Ucrainei – Kiev, Herson, Zaporoje etc. – n. red.)”.

Adrian Severin: Eu nu cred că prin ceea ce s-a întâmplat avem un război. Avem o operaţiune militară pe un anumit front dintr-un război, care este preexistent şi care nu este războiul ucrainean, este un război global”.

„Conducătorii noştri trebuie să ştie că dacâ îl enervează pe urs, ursul îi va da la o parte”, a fost una dintre declaraţiile date pe Gold FM, citate de membrii CNA.

Ce au spus membrii CNA

Valentin Jucan: „Cristoiu susține diversiuni și conspirații. Severin – dezinformare și propagandă de la Kremlin”

„Avem de-a face cu tehnici de manual, cu ajutorul cărora falsul e transformat în adevar şi mitul în realitate. Din start, în opinia mea, se face un amestec clar şi voit între afirmaţii şi opinii.

Mai avem de-a face cu tehnica de argumentare a unei afirmaţii prin apel la propria competenţă. Vă reamintensc modul în care domnul Cristoiu, în lungile sale interlocuţiuni neîntrerupte, spune: «Crede-mă, că ştiu eu», «Îţi spun eu» – au scopul de a transforma falsul în adevar.

Iar această tehnică vine în scopul teoriilor conspiraţiei pe care dânsul le susţine pe post: contestă faptul că e o invazie, «sunt doar nişte lovituri punctuale», spune că el chiar se pricepe, «Ucraina a devenit un fel de maidanez folosit de forţe occidentale» şi «ceea ce se întâmplă nu are legatură cu România şi Polonia». Cristoiu susţine diversiuni şi conspiraţii.

O altă supoziţie e că între SUA şi Rusia există o înţelegere, că presa îi impinge pe cei doi la război, totul încadrându-se în ideea de dezinformare a publicului.

Realitatea din teren e negată – «ruşii au ţintit strict obiective pentru a decapacita Ucraina». În rest, tot ceea ce vedem noi acum e un spectacol de sunet şi lumini.

Adrian Severin validează ideea că acest război «e o normalitate» şi «face parte din dreptul internaţional»: «Pacea nu e neapărat lipsa războiului. Şi războiul nu înseamnă orice operaţiune militară». De fapt, noi asistem la «aplicarea unui drept internaţional», asta e ceea ce se susţine.

Se apelează la premisa simteriei în situaţii care sunt total asimetrice.

Se continuă cu falsa idee că Occidentul e de vină. Cam toate discuţiile pornesc de la mitul că Occidentul, după destrămarea URSS, a promis ruşilor că Ucraina nu va intra în NATO. Nici vorbă despre aşa ceva! Acest mit este propagat.

Ideea de falsă dihotomie – «vai de capul politicienilor noştri, ce ar fi făcut ai noştri, în comparaţie cu Putin, care e un om de forţă?»

Toate ţin de dezinformare şi de propaganda de la Kremlin.“

Dorina Rusu: „Dacă ar fi vorbit Putin în emisiune, nu ar fi fost mai multă propagandă rusă”

„Sunt emisiuni în care s-a făcut propagandă rusă. Dacă ar fi vorbit domnul Putin în emisiune, nu ar fi fost propaganda rusă mai prezentă decât a fost. (…) Ar putea să se cheme nu Gold FM, ci Kremlin FM.

Ceea ce a spus domnul Romoşan (Petru Romoşan, invitat într-una din emisiuni – n. red.) nu e o opinie, e un fake-news. Poate îmi spuneţi dvs., unde a găsit el informaţia că «acele batalioane nenorocite de ucraineni se ascund în spatele femeilor şi copiilor», apoi că «ruşii vor să demilitarizeze şi să denazifice». Acestea sunt nişte afirmaţii ticăloase. Şi eu nu folosesc aşa cuvinte în CNA. Cum poate să le probeze?”

Mircea Toma: „Mesajul este simplu: «Putin are dreptate, iar românii trebuie să stea cuminţi, să nu-l supere». Toate criticile au fost îndreptate spre Ucraina.

Smiorcăielile familiei Gușă (Cozmin și Cosmin)

Cozmin Guşă a reacţionat jalnic, pe Facebook, la amenda pe care postul de radio al familiei sale a luat-o pe 10 martie.

Fost patron al postului Realitatea TV, Gușă a ameninţat că-şi suspendă emisiunea „Ce-i în Guşă şi-n căpuşă!” dacă forul audiovizual nu-şi reconsideră poziţia.

„CNA execută Gold FM: amendă de 50.000 de lei pentru… nimic! Iau în considerare să-mi suspend emisiunea dacă nu se revine asupra deciziei, dar să-i şi acţionez în justiţie pe membri (!!! – n. red.) CNA, penal şi civil”, a scris – agramat – el pe Facebook.

Cozmin Gușă a completat într-un clip video: „Iau în considerare să-mi suspend emisiunea de la Gold FM, pentru că altfel, în acest marasm, pun în pericol afacerea fiului meu. Este prima lui afacere. L-am ajutat să ia un credit bancar, are de plătit rate. Ca urmare a acestor amenzi date de CNA, nu prea mai reușește acest lucru”.

Cosmin Andrei Gușă, fiul lui Cozmin Gușă, a scris – penibil – pe pagina de Facebook a postului de radio Gold FM: „Situația este cât se poate de gravă. Am fost amendați de către CNA, cu o sumă exorbitantă, neinvocându-se niciun argument valid împotriva noastră. CNA atentează, mai abitir ca niciodată, la libertatea de exprimare a noastră, a tuturor românilor. Iar acest drept este garantat de Constituție. Prin această amendă nejustificată, s-a creat un precedent foarte periculos pentru democrație. Suntem din ce în ce mai aproape de o alunecare într-un sistem totalitar! Împreună cu dumneavoastră, suntem poate ultima baricadă pentru democrație și pentru România!”

Gold FM – amendat și pentru fake-news în pandemie

Postul de radio al familiei Gușă a făcut propagandă anarhistă, de tip rusesc, și în pandemia de Covid-19. Drept urmare, pe 17 noiembrie 2021, Gold GM a fost amendat de CNA cu 5.000 de lei, pentru mai multe afirmaţii bizare, iresponsabile, despre vaccin, făcute chiar de Cozmin Gușă.

Acesta a spus: Am vorbit despre această conspiraţie, despre războiu’ biologic, despre faptul că vaccinul nu e vaccin”; „Adevărata esenţă a dramei este legată de acest posibil război biologic care s-a pus în mişcare în baza unui virus despre care s-a demonstrat că este artificial creat în laborator”.

Lui Guşă i-a fost reproşat și faptul că a avut în emisiune „o invitată antivaccinistă” – Iosefina Pascal.

În aceeaşi emisiune, Guşă i-a atacat pe Mihai Bendeac şi Cătălin Tolontan.

 • „Un alt vector al întunericului, Cătălin Tolontan – şi ăsta rimează cu ciocan.”
 • „Bendeac nu mi-a fost simpatic de la început, când a apărut. Mi s-a părut că-i bisexual – eu n-am nimic cu homosexuali, aşa, da’ bisexualii chiar nu-mi plac.”
 • „Îi consider de o mare unsuroşenie.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Trompetele Rusiei pregătesc circul anti-Zelenski în Parlament. Șoșoacă și Coarnă s-au ploconit la Ambasada Rusiei, AUR dă comunicate ultimative

* Rușii au mințit din nou: nu se retrag din regiunea Kiev, ci atacă violent capitala Ucrainei. Lupte grele la Kiev și Cernihiv

* Fost comandant NATO: „Cât timp Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa“. Generalul britanic consideră retragerea rușilor de lângă Kiev “o recunoaștere a eșecului”

* „În apropierea biroului președintelui Zelenski s-au tras 4 focuri de armă. Rușii nu încetează să încerce să-l asasineze”

* „Durii lui Putin” i-au otrăvit pe negociatorii ucraineni și pe Abramovici! „Nu exista intenţia de a ucide, a fost doar un avertisment”

VIDEO. Discursul istoric al lui Joe Biden în Polonia. „Ucraina nu va fi niciodată a Rusiei, nu vă temeți!” / „Voi, poporul rus, nu sunteți dușmanul nostru!”

„Șoigu e în stare critică din cauza otrăvirii ordonate de Putin!” Ministru interimar la Apărare a fost numit un general de 73 de ani, veteran al războiului din Afganistan

VIDEO. „Măcelarii” ceceni din Mariupol sunt conduși de ucigașul lui Boris Nemțov, opozantul rus asasinat în 2015 la comanda lui Putin

Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Radu Banciu, declaraţii scandaloase despre naţionala feminină a României: “În Iran cred că primeau 225 de lovituri de bici, de căciulă. Aici au fost primite cu îmbrățișări”

* 40 de filiale PNL (din 49) vor să-l schimbe pe Cîțu cu premierul Ciucă la șefia partidului, după numai 6 luni de când a fost ales

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here