Averea de nabab a familiei Savonea. 270.000 de euro în plus în doar 4 luni! Şefa CSM continuă să apere cauza clanurilor penale, via SS-Gestapo

3
6992
Lia Savonea
Ultima bătălie a Liei Savonea declanșează un nou blocaj la CSM. Nu a reușit să-și impună protejata

Veniturile familiei Liei Savonea au crescut, din februarie până în iunie 2019, cu sute de mii de euro, banii provenind atât din salariul de magistrat al șefei CSM, cât mai ales din afacerile imobiliare ale soțului acesteia.

Conturile familiei Lia Savone au explodat în ultimele patru luni, după ce soțul ei, un avocat care, în ultimii ani, s-a orientat pe afaceri imobiliare, a vândut câteva proprietăți valoroase. Astfel, în declarația de avere din iunie 2019, șefa Consiliului Superior al Magistraturii arată că soțul ei a obținut 53.727 de euro și alți 1.413.470 de lei (peste 300.000 de euro) din vânzarea a cinci case.

Conform declarației de avere din februarie 2019, Lia Sovonea și soțul ei aveau în conturi 119.706 de euro, 8.280 de dolari și 20.610 de lei. În noua declarație de avere, din iunie 2019, conturile celor doi soți arată astfel: 325.057 de euro, 8.278 de dolari și 89.629 lei. Diferența, în doar patru luni, arată o creștere a averii familiei Savonea cu: 257.853 de euro și 69.019 de lei.

Lia Savonea declară că, într-un an, veniturile ei de la CSM s-au ridicat la 473.627 de lei, iar de la Curtea de Apel București a mai primit 1.514 de lei (diferențe salariale). Aceleșai venituri au fost declarate de Savonea și în februarie anul acesta. Pe de altă parte, soțul ei, pe lângă banii câștigați din afaceri imobiliare, mai menținează 12.000 de lei, anual, proveniți din consultanță juridică.

Tot în privința bunurilor adunate, valoarea bijuteriilor Liei Savonea a mai crescut din februarie până luna aceasta, de la 12.000 la 14.000 de euro, fiind vorba despre obiecte cumpărate în perioada 2008 – 2018. Familia Savonea deține mai multe terenuri, în județele Ilfov și Alba, și două case de locuit, una în comuna Chiajna (Ilfov), iar cealaltă în localitatea Bucerdea (Alba), scriu jurnaliştii Newsweek România.

Ia bani „de detaşare”, deşi stă la marginea Bucureştiului

Lia Savonea, şefa CSM, a încasat anul trecut suma de 475.241 lei salariu de membru CSM, plus diverse indemnizaţii. Doar indemnizaţia de detaşare (ce trebuie achitată celor care vin de la mare distanţă să lucreze în Capitală) a fost de 120.000 de lei, deşi Savonea locuieşte în comuna Chiajna, judeţul Ilfov, la periferia Bucureştiului.

Venitul încasat de şefa Consiliului Superior al Magistraturii reprezintă unul dintre cele mai mari venituri din magistratură, fiind echivalentul a aproape 100.000 de euro. Astfel, potrivit declaraţiei de avere, şefa CSM a încasat anul trecut 315.661 de lei (indemnizaţie), 20.472 de lei (recalculări), 124.175, 26 lei (indemnizaţie de detaşare), 12.107,42 lei (indemnizaţie de delegare), 1.212,21 lei (decont de transport) şi 1.514 de lei (drepturi salariale restante).

Sursa acestor venituri de şnapan pentru Lia Savonea este OUG nr. 27/2006 privind salarizarea şi alte drepturi ale judecătorilor, procurorilor şi altor categorii de personal din sistemul justiţiei. Ordonanţa stabileşte mai multe drepturi pentru magistraţii care sunt detaşaţi sau delegaţi în altă localitate decât cea de domiciliu: diurnă, cheltuieli de cazare sau transport.

Asta e şmecheria practicată în trecut de parlamentarii de Ilfov sau de Bucureşti, care încasau diurnă şi sume pentru cazare, deşi stăteau la ei acasă.

Savonea, aliata clanurilor penale împotriva justiţiei

Fie şi acest simplu detaliu defineşte persoana Liei Savonea, devenită direct sau indirect aliata clanurilor penale.

Interacţiunile sale cu reţelele infracţionale (soţul ei a fost tovarăş de afaceri cu faimosul infractor Cătălin Voicu) au făcut din Lia Savonea pradă uşoară pentru oameni ca Liviu Dragnea. Aşa se explică de ce a încercat să preseze CSM să dea publicităţii o scrisoare anti-UE, după Raportul MCV de anul trecut, care condamna PSD-ALDE pentru agresiuni repetate la adresa justiţiei independente.

Mai nou, Savonea face jocurile talibanilor anti-justiţie din PSD. I-a întins o capcană lui Dăncilă prin care i-a cerut să spună public dacă mai vrea existenţa Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (zisă şi „SS-Gestapo”), înfiinţată de clanurile penale pentru sabotarea justiţiei din interior.

Savonea ţine cu dinţii de această secţie şi vrea s-o impună pe Adina Florea şefă la „SS-Gestapo”. Şefa CSM cu avere de nababă este împotriva Europei şi a justiţiei de tip democratic. Mărturie stă atacul ei public la adresa UE, când a forţat o scrisoare a CSM împotriva Raportului MCV care acuza atacul la statul de drept, dar şi poziţia publică de joi în apărarea „SS-Gestapo”.

Prin intervenţia ei făcută în nume personal, Lia Savonea contrazice Comisia de la Veneţia, într-un document care cuprinde punctul de vedere al unei comisii a CSM legat de cel mai recent raport întocmit de Comisia de la Veneţia care cerea practic desfiinţarea „SS-Gestapo”.

I-a trădat pe magistraţii pro-democraţie

Savonea s-a făcut preş în faţa premierului Dăncilă, deşi primise mandat de la CSM să dea de pământ cu OUG 7, care a scos magistraţii în stradă pentru apărarea statului de drept.

Plenul CSM a mandatat-o să meargă totuşi la discuţiile cu principală vinovată de apariţia Ordonanţei, premierul Viorica Dăncilă, în ciuda faptul că marea masă a procurorilor şi judecătorilor au refuzat simulacrul de negocieri, prin asociaţiile lor cele mai reprezentative, care n-au acceptat invitaţia la Guvern. Dar CSM i-a cerut expres Liei Savonea să folosească prilejul întâlnirii cu autorii atacului la magistratură pentru a bate cu pumnul în masă, cerându-i ferm lui Dăncilă ABROGAREA Ordonanţei 7.

Lia Savonea s-a dus la Palatul Victoria, dar pe post de ficus, nu de reprezentantă a magistraţilor oneşti, care cereau în stradă oprirea atacului la justiţie. Ea a făcut pe muta în faţa Vasilicăi Dăncilă, trădându-şi astfel colegii care au acceptat-o în vârful ierarhiei tocmai pentru a fi de partea lor, nu a clanurilor politice penale care au declanşat atacul la statul de drept.

Nu întâmplător, magistraţii de la Curtea de Apel Braşov au realizat în cele din urmă că Savonea este aliata oricui numai a magistraţilor nu. Şi astfel au decis să ceară îndepărtarea ei din fruntea CSM.

CITIŢI ŞI:

EXCLUSIV. Cum i-a trădat Lia Savonea pe magistraţi. A avut mandat de la CSM să ceară abrogarea ordonanţei, dar a făcut pe muta cu Dăncilă

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

ȘOCANT! Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Licu şi Adina Florea, scoateţi banii! Părinţii adoptivi ai Sorinei cer daune în instanţă pentru că au fost blocaţi în România de ancheta SS-Gestapo, luată în serios de procurorul general

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Cazul Sorina. Propaganda rusă o laudă pe judecătoarea Dana Gârbovan şi îl atacă pe Cristi Danileţ

Părinţii Sorinei anunţă ambasada SUA după ce procurorul general s-a întors împotriva lor şi a trecut de partea celor care le-au abuzat fetiţa adoptată legal

Procurorul general Licu intră în jocul populist şi trece de partea abuzatorilor Sorinei. Şantajat pentru plagiat?

Sorina şi linşajul presei iresponsabile. Un articol despre manipularea mediatică ordinară şi impotenţa statului de a aplica legea

„Sorina, noi vom lupta, traficanţii nu te ia”. Tăriceanu, Dăncilă, Firea&co. se „lipesc” de scandalul fetiţei adoptate pentru a poza în victime ale justiţiei

„Când am văzut că Sorina e de etnie romă, am zis: «Doamne, ce noroc are acest copil pentru că va ajunge la New York, unde culoarea nu contează»”

Primele imagini cu Sorina şi familia adoptivă din SUA. „Fetiţa este bine, am avut mereu un psiholog alături. Încercăm să trecem împreună peste acest moment greu”

Ciuvică a descoperit „mâna criminală” care a fraudat alegerile și a băgat ALDE sub 5%

Filiera roşie continuă atacul cu Dragnea în puşcărie. Tucă, scos de la naftalină de mogulul Adrian Sârbu, judecat pentru evaziune fiscală

Europa s-a săturat de sabotorii Justiţiei. Cel mai dur raport al GRECO atacă „SS-Gestapo”, secţia inventată pentru protejarea mafiei politice

3 COMENTARII

  1. Nu numai ca nu a spus nimic dancilei, atunci cand s-a dus la intrevederea referitoare la oug 7, a stat ca muta, dupa cum bine spuneti, insa a avut grija si sa le faca viata un calvar unor procurori de toata isprava, Bogdan Parlog si Sorin Lia, asupra carora a asmutit IJ si SIIJ, falangele ticaloase ale justitiei psd-alde, in scopul de intimidare si hartuire.

  2. Sunt sigur ca vremea acestor magistrați cu salarii de nababi se ca sfarsi odată! Nu poate sa țină la nesfârșit și sa sfideze zeci de mii de intelectuali cu facultăți pe bune fata de acești indivizi care sunt plătiți la greu din bugetul statului!!! Este o situație anormala care odată s-odată va lua sfarsi !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here