miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaCe vor rușii prin atacarea Moldovei: "Controlul gurilor Dunării, amenințarea directă a...

Ce vor rușii prin atacarea Moldovei: „Controlul gurilor Dunării, amenințarea directă a NATO, controlul bazelor din România și Bulgaria cu mijloace electronice”

-

Provocările declanșate de serviciile secrete rusești în Transnistria, începând de luni după-amiază, indică extinderea la Moldova a „celei de-a doua etape a operațiunii speciale”, așa cum numește Kremlinul războiul de agresiune început pe 24 februarie împotriva vecinilor săi. De acum înainte, trebuie să ne așteptăm ca lucrurile să escaladeze și Rusia să preia controlul asupra Transnistriei, într-o primă fază – pentru că, așa cum anunță chiar presa moscovită, lucrurile nu se vor opri aici.

Planurile Kremlinului erau anticipabile și chiar au fost anunțate încă de săptămâna trecută în mod oficial.

Mai întâi, pe 19 aprilie, în Pravda (Adevărul) a apărut un articol care proclama – exact după modelul folosit înainte de invadarea Ucrainei – că „Moldova a început să pună presiune pe Transnistria. Concesințele vor fi critice”. În articol se pretindea că Moldova „a violat neutralitatea pe care o declară în conflictul ruso-ucrainean” și „duce o politică antirusească”. În același text se susține că „Transnistria este privată de bunurile necesare supraviețuirii”.

S-au adăugat tensiunile plecate de la interzicerea simbolurilor V și Z de către Parlamentul din Chișinău. Rusia a amenințat imediat cu represalii.

- Advertisement -

Extinderea atacului Rusiei la Moldova a fost anticipată de o serie de articole din presa moscovită. Oficialii armatei ruse au menționat explicit că urmăresc „amenințarea directă a NATO”

Dar acestea sunt doar pretextele și cadrul creat de Kremlin pentru a justifica, în fața propriului popor, ceea ce urma să se întâmple și extinderea „operațiunii speciale” într-un nou stat independent.

Conform unui articol apărut în Pravda pe 22 aprilie, adică 3 zile înainte de exploziile din Transnistria, „Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat planurile imediate în Ucraina”. Însă textul vizează, de fapt, și Moldova – pe care rușii o ignoră pur și simplu ca formațiune statală, trecând-o la grămadă cu Ucraina.

Conform conducerii militare a Rusiei citate de Pravda, cea de-a doua fază a „operațiunii speciale” prevede cucerirea estului și sudului Ucrainei, lucru „care va permite ajungerea în Transnistria și amenințarea directă a NATO”.

- Advertisement -

În articol nu se amintește nicio clipă că Transnistria face parte din Moldova și ocuparea ei înseamnă invadarea unui nou stat independent. Sunt prezentate cele trei mari obiective urmărite de Rusia prin ocuparea acestei porțiuni a Moldovei:

1. Amenințarea directă a NATO,

2. Controlul bazelor NATO din România și Bulgaria prin intermediul mijloacelor electronice,

3. Controlul gurilor Dunării.

Pravda amintește explicit că aceasta nu va fi însă și ultima fază a războiului și că Rusia mai are în plan și o a treia operațiune.

Articolul apărut în Pravda pe 22 aprilie, cu 3 zile înainte de începerea provocărilor în Transnistria

Accesul în Transnistria: Ministerul Apărării a anunțat planurile imediate ale Kremlinului în Ucraina

Conducerea militară a Federației Ruse a schițat sarcinile celei de-a doua faze a operațiunii speciale din Ucraina, care va permite ajungerea în Transnistria și amenințarea directă a NATO.

Privarea Ucrainei de mare și de controlul asupra gurii Dunării

Rustam Minnekaev , comandantul adjunct al Districtului Militar Central, la reuniunea anuală a Uniunii Industriilor de Apărare din regiunea Sverdlovsk, a declarat că Forțele Armate Ruse, în timpul celei de-a doua faze a operațiunii speciale din Ucraina, intenționează să stabilească „controlul deplin asupra Donbassului și sudului Ucrainei, pentru a oferi un coridor spre Crimeea”.

Cuvintele principale aici sunt „a doua fază”, ceea ce înseamnă că există și o a treia.

Sudul Ucrainei include:

  • Herson,
  • Odessa,
  • Nikolaevskaia,
  • Zaporojie și
  • Regiunea Dnepropetrovsk.

Iar sarcina stabilită sugerează că Ucraina va fi privată de accesul la mare în această etapă. De asemenea, se vorbește despre intenția de a prelua controlul asupra gurii Dunării, principalul fluviu din Europa de Vest. Apropo, potrivit rapoartelor mass-media ucrainene, acesta este minat, ceea ce indică o înțelegere a amenințării.

Mai mult, Minnekaev a declarat că controlul asupra sudului Ucrainei ar oferi forțelor armate rusești încă o ieșire în Transnistria , unde „există fapte de opresiune a populației vorbitoare de limbă rusă”. Adăugăm că aceste fapte se referă nu numai la interzicerea panglicii Sfântul Gheorghe, ci și la activitățile celei mai importante întreprinderi din PMR și la blocarea medicamentelor din republică.

Sarcina de denazificare va fi finalizată

Conducerea militară este disciplinată, aceasta nu este „viscolul” lui Peskov, ceea ce înseamnă că Kremlinul avertizează că va îndeplini sarcinile stabilite pentru denazificarea Kievului . Ce va elimina regimul Zelensky până când poporul însuși va decide cum se va dezvolta și în ce limite.

În realitate, vocile despre reînființarea guvernoratului Tauride, despre faptul că în regiunea Kherson se pregătește un referendum privind proclamarea Republicii Populare Kherson, sunt tot mai puternice astăzi.

Bazele NATO din România și Bulgaria, sub control

Există un alt punct important în deciziile exprimate. Punerea în aplicare a planului va face posibilă stabilirea controlului asupra bazelor NATO din România și Bulgaria prin intermediul informațiilor electronice.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dreptate în Vinerea Mare: ucrainenii i-au lichidat pe autorii atrocităților de la Bucea! Bonus: doi generali eliminați în Herson

* Dezvăluiri uluitoare din combinatul Azovstal. „Sub cuptoare se află un tunel subteran imens, prin care circulă trenurile. Ultimul nivel se află la o adâncime de 50 de metri. Va rezista unei bombe nucleare”

* Ucraina demască fake-ul „întâlnirii” Putin – Șoigu: „Putin stă la televizor, iar Șoigu este montat pe videoclip”

Cresc riscurile unui război NATO – Rusia. Militari ucraineni sunt antrenați în Franța, Germania și Marea Britanie

Ucraina primește armele cerute: Franța livrează autotunuri Caesar și rachete antitanc Milan; Canada și Marea Britanie – tunuri grele; esticii – tancuri T-72 și avioane

Planul terorist al invadatorilor putiniști: adună resturile elicopterelor ucrainene doborâte, le plasează în Rusia, își bombardează propriul teritoriu, apoi dau vina pe armata lui Zelenski

Putin l-a avansat pe „măcelarul de la Bucea”: Azatbek Omurbekov, făcut colonel și trimis în Donbass

Înalt oficial militar american: Rusia a pierdut 25% din puterea de luptă inițială

Morți suspecte printre oligarhii ruși: acuzați de Putin de „trădare”, ei „se sinucid” după ce-și omoară familiile

Rusia o amenință pe Maia Sandu: „Va ajunge la groapa de gunoi a istoriei. Răspunsul nostru va fi dureros”. Motivul: Parlamentul Moldovei a interzis simbolurile agresiunii în Ucraina

Un comandant rus și-a trimis militarii să omoare civili în Dnipropetrovsk, deși acolo locuiesc fiicele sale din prima căsătorie. Anastasia și Viktoria nu vor să mai audă de teroristul lor tată

Alt 8-lea general rus lichidat în Ucraina era fiul unui ofițer sovietic care a participat la masacrul de la Katyn, din 1940, împotriva ofițerilor polonezi

Primul deputat rus care-l înfruntă pe Putin: „Toți susținătorii așa-zisei «operațiuni militare speciale» vor regreta amarnic”

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -