Cât mai e ceasul, Viorica Dăncilă?

3
1250
Viorica Dancila, PSD
Viorica Dăncilă

Campania electorală s-a încheiat. Românii din diaspora au început să voteze. Viorica Dăncilă are puține șanse să ajungă președinte, foarte puține, dar campania ei disperată a mai arătat ceva.

Prin minciunile pe care le-a promovat, modul în care a organizat conferințele de presă – încercarea de a deraia dezbaterea lui Iohannis, ceea ce a și reușit parțial, sau transmiterea de informații false pe bandă rulantă, arată că PSD, indiferent de rezultatul de duminică de la urne, nu e dispus să se schimbe.

A fost șocant să o vezi pe șefa social-democraților, prezentându-se ca un politician care răspunde la toate întrebările, în realitate, blocându-le și ferindu-se de ele cu ajutorul unui cerber pus în sală, în persoana lui Valeriu Steriu, un traseist politic, aterizat la PSD.

Conferința de joi organizată de Viorica Dăncilă a fost o descriere cu lux de amănunte a acestei formațiuni politice.

PSD mimează democrația și PSD minte. Minciuna este arma politică pe care o folosesc reprezentanții acestui partid la o intensitate nemaiîntâlnită – un partid care nu mai are niciun fel de simț al realității.

De fapt, minciuna e moștenirea lăsată de Liviu Dragnea. Acel intens mediatizat program de guvernare în care fostul președinte a mințit pe toată lumea, de la pensionari la bugetari, de la bolnavi la elevi, a fost un exemplu negru de cum face PSD politică.

Dăncilă a practicat și ea o minciună fără rușine. A venit în fața jurnaliștilor cu un ceas de peste 20.000 de euro care nu era trecut în nicio declarație de avere, apoi ceasul a dispărut. Candidata la președinție a spus nonșalant că acea bijuterie costă, în realitate, sub 5.000 de euro și a respectat legea.

Presupunând că are dreptate, nu ar fi fost normal ca Viorica Dăncilă să vină cu ceasul, cu chitanța și să demonstreze că prețul de 20.000 de euro e o exagerare a liberalilor, cei care au dat informația în prima fază.

Era și o posibilitate extraordinară de a-l ataca pe Iohannis, arătând că PNL propagă minciuna și dezinformarea în spațiul public.

Dar timp de două săptămâni, subiectul ceasului a fost unul tabu pentru Viorica Dăncilă.

Da, în anul 2019, după o guvernare dezastruoasă a PSD, după ce sute de mii de oameni au stat pe străzi ca să protesteze împotriva unui asalt fără precedent la adresa democrației și sistemului de justiție, tema ceasului de peste 20.000 de euro pare minoră. Dar, în opinia mea, nu e.

Acest amănunt, subiect de fapt divers, în care un candidat socialist vine la un eveniment electoral purtând un ceas-bijuterie care are un preț exorbitant e definitoriu pentru a explica toxicitatea PSD pentru societatea românească.

Niciun politician occidental nu și-ar permite să se afișeze la un eveniment public, putând o astfel de bijuterie. Și-ar pierde credibilitatea și poziția în secunda doi. Dar noi, românii, am fost obligați să suportăm un astfel de politician drept șef al guvernului.

Citiți întregul articol pe Politiknews.ro. CLICK AICI!

Ceasul Vioricăi Dăncilă arată că reprezentanții acestui partid nu s-au gândit niciodată la oameni, nu s-au gândit la pensionari, la salariați, nu s-au gândit la România.

Întotdeauna s-au gândit la ei. S-au gândit cum să fure și cum să scape cu banii. Au folosit cu un cinism greu de imaginat sărăcia și suferința oamenilor, construindu-și averile pe menținerea în societate a unei polarizări extreme.

PSD nu a fost interesat decât să-i șantajeze pe angajații din mediul public și pe pensionari astfel încât aceștia să voteze cu ei de frică.

Frica de ziua de mâine, de faptul că persoanele cele mai expuse din punct de vedere material pot rămâne fără pensie sau fără un salariu facil de câștigat, a reprezentat elementul definitoriu al campaniilor acestui partid.

PSD a ajuns la putere, urcând fără nicio jenă pe spaima oamenilor că o nouă criză economică la fel de devastatoare precum cea din perioada 2008-2012 s-ar putea întoarce.

Ceasul Vioricăi Dăncilă pare un amănunt frivol de campanie, dar el spune o poveste, povestea adevărată a unui partid care se menține, într-o formă sau alta la putere, din 1990 și până acum.
Dacă după alegerile de duminică, acest partid nu va fi extras din țesătura statului, dacă nu va fi presat de public să se reformeze, atunci totul e pierdut.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* O carte-document: „10 august”. Lansarea: vineri, de la ora 18.00, la Gaudeamus. Autori: Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu

* VIDEO. „Dezbatere” sinucigașă: Dăncilă a fost strivită sub propriile minciuni. Ziariștii au făcut-o să dea în bâlbăială

* VIDEO. Victor Rebengiuc, apel pentru salvarea României de „mahalagism” şi „ţăţism” marca Dăncilă: „Ieşiţi la vot! PSD este garanţia sigură a distrugerii acestei ţări”

* Tudor Chirilă: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după ce am stat doi ani în stradă la proteste!”

* Oana Pellea: „Nu subestimați pericolul PSD! Putem distruge România prin neprezentare. Iohannis este unica opțiune”

* Procurorii demontează fake news-ul „Dăncilă la DNA”, lansat pe filiera PSD-istă Buble-Ciutacu: „Informații FALSE!”

* DOCUMENT. Raportul integral „10 august”, secretizat de Guvernul Dăncilă și desecretizat de Guvernul Orban

* A murit unul dintre marii profitori ai Revoluției. Avea indemnizație de revoluționar și pensie specială de parlamentar

* Olguța Vasilescu îl prezintă din nou pe Klaus Iohannis ca fiind nazist. Ea se teme că PSD-iștii vor fi băgați în „lagăre de concentrare”

* Scrisoarea din diaspora care l-a „terminat” pe CTP. „Am încercat, am luptat, dar încă nu te-ai trezit, iar eu am obosit să te mai trezesc”

* Rareș Bogdan: „Poți scoate un om din PRM, dar nu poți scoate PRM-ul din om”. Plângere împotriva Olguței Vasilescu

* Biet urs, ai nimerit în țara greșită! Agonia de 18 ore pe marginea șoselei și „rezolvarea” prin glonț. Ce trist!

* Lista celor care-i vor pune întrebări lui Klaus Iohannis. Sunt confirmați 6, vor fi 10, e posibil să fie și CTP printre ei 

* VIDEO. Bârlogul secret al Vioricăi Dăncilă. Viloiul de 417 metri pătrați ascuns în pădurea de brazi de la Predeal

3 COMENTARII

  1. Țoapa asta analfabetă poartă ceas de zeci de mii EURO pe copită, dar când vrea să afle ora î’l sună pe fi’su sau bărbatu’su să’i spună (șoptească) ! 🐮 Muuuuuuu !!! 😂

  2. luxul si opulenta, minciuna si tupeul, prostul gust si lipsa de empatie fata de semeni caracterizeaza PSD. O analfabeta, lider al unui partid socialist, de stanga, poarta bijuterii de peste 20.000 euro, se urca in masini de lux ca sa ajunga acasa, intr-o vila de lux pentru a carei constructie s-au defrisat arbori seculari, si apoi plange pe umarul pensionarilor cu pensii de mizerie, care daca nu mor de inanitie, au toate sansele sa moara din cauza infectiilor din spitale. Un socialist care poarta un ceas cat 100 de pensii amarate arata impostura membrilor acestui partid PSD toxic pentru tara, toxic pentru democratie, mai ales prin faptul ca au pus la cale lovirea si gazarea a sute de batrani, femei si copii la 10 august

  3. Eh, acu Veo e-n cadere libera, tic-tac…buuuuf!!!! Sper sa nu mai vad niciodata scenele cele mai gretoase pe care toapa le savura cu aere de ducesa: cand bietele femei de la tara ii pupau ghertoaicei mana, jenant, penibil, de neichipuit de la un lider socialist, asta chiar se credea „prima donna”!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here