sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăAlegeri 2019VIDEO. "Dezbatere" sinucigașă: Dăncilă a fost strivită sub propriile minciuni. Ziariștii au...

VIDEO. „Dezbatere” sinucigașă: Dăncilă a fost strivită sub propriile minciuni. Ziariștii au făcut-o să dea în bâlbăială

-

Viorica Vasilica Dăncilă a încercat o supra-expunere de campanie, dar a reușit un fiasco. Conferința de presă a fost transmisă de mai multe televiziuni de știri. Telespectatorii acestora au văzut o Dăncilă retrasă într-o defensivă penibilă, decisă să se apere cu minciuni în fața unor întrebări-acuzații implacabile.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, a încercat s-o salveze din situații imposibile, dar a afundat-o și mai rău. Individul a blocat întrebări și a repezit ziariști.

În privința dosarului „10 august”, care-i provoacă insomnii, Dăncilă s-a răzgândit:Mitingul Diasporei parcă nu mai seamănă cu o lovitură de stat! Dar și-a dat seama mai târziu de asta… după ce Liviu Dragnea a intrat în pușcărie!

- Advertisement -

 

Întrebări și răspunsuri

Represiunea din 10 august

Reporter: Ați citit Raportul Jandarmeriei în cazul 10 august?

Dăncilă: Eu cred că nu trebuie să venim noi cu scenarii, haideți să vedem ce va spune justiția.

- Advertisement -

Reporter: Ați citit Raportul?

Dăncilă: O parte din ce s-a desecretizat vine în sprijinul celor spuse înainte.

Reporter: Vă mențineți părerea că pe 10 august a fost lovitură de stat?

Dăncilă: Da, am spus că seamănă cu o lovitură de stat, pentru că s-a încercat intrarea în Palatul Victoria. Am văzut apoi că nu a fost lovitură de stat.

Reporter: Unde vă aflați în seara zilei de 10 august?

Dăncilă: În concediu.

Repoter: Unde anume în concediu?

Dăncilă: În concediu.

Reporter: Nu știați ce se întâmplă în Piața Victoriei? Erați, totuși, șefa Guvernului, chiar dacă în concediu. Și în Zanzibar dacă v-ați fi aflat, există telecomunicații, telefon, internet. Nu ați văzut cum sunt gazați copii, femei, bătrâni? Nu ați pus mâna pe telefon, să le spuneți să oprească urgia?!

Dăncilă: Dvs. încercați să lipiți de mine anumite evenimente. N-o să vă iasă!

Fake news

Reporter: Cum comentați informația falsă potrivit căreia mâine erați chemată la DNA?

Dăncilă: E pe jumătate falsă. Imediat vă explic. Am spus acum câteva zile că toți cei care au candidat împotriva lui Iohannis au avut dosare penale. După turul 1, pe 15 noiembrie, a fost depusă o plângere împotriva mea. DNA a spus că nu mă cheamă mâine, dar nu că nu ma va invita luni, marți sau altădată. De invitat la DNA, în urma acestei plângeri, cu siguranță mă vor chema. Probabil mulți din echipa lui Iohannis ar fi vrut ca mâine să mă cheme, sau chiar duminică, să nu se mai voteze.

Reporter: Ați spus că PSD nu a promovat fake news în campanie. Vă asumați acest mesaj de pe Facebook, o scrisoare din partea dvs. în care se arată că „luptăm pentru ca Iohannis să nu vă ia ultimii bani de medicamente”?

Reporter: Nu. Eu nu am venit niciodată cu o dezinformare. Cred că omul care a venit cu cele mai multe e Iohannis.

Reporter: Iată o postare a doamnei Vasilescu: „Reduceri de 25% la pensii și salarii”. Și PSD Teleorman scrie de p”reședintele cu casca în ureche”, dar și de „tăierile de salarii”.

Dăncilă: Nu le transmit eu. E democrație, fiecare poate să-și expună punctul de vedere. Asta nu înseamnă că e opinia unui partid. Este opinia lor personală, nu a partidului. Dacă veneam cu un comunicat din partea partidului, atunci era opinia partidului. În rest, fiecare membru de partid poate avea părere personală.

Reporter: Dvs. personal ați spus că Iohannis nu s-a întâlnit niciodată cu românii din diaspora. Dar el a avut cel puțin 10 întâlniri.

Dăncilă: Mie așa mi-au spus românii din SUA, că niciodată președintele nu a acceptat o întâlnire cu ei. Legat de „ăștia”, nu a fost o impolitețe. Probabil trebuia să folosesc ghilimele, eu l-am citat pe președintele Iohannis, care așa se adresează – „ăștia de la PSD”.

Masacrul pădurilor

Reporter: Ați scris că pădurile sunt o prioritate pentru dvs. ca președinte. De ce nu au fost prioritate ca premier?

Dăncilă: Poate s-a uitat de radarul pădurilor. Poate ați uitat de prietenul lui Iohannis, principalul factor al distrugerilor. Ar trebui să planteze foarte mulți copaci ca să repare ce a făcut firma prietenului austriac.

Reporter: Doina Pană lăsase pregătit un proiect care prevedea urmărirea hoților de lemne. De ce nu a fost implementat?

Dăncilă: Întrebați-o pe Doina Pană de ce nu a fost implementat! Guvernul Cioloș trebuia să-l implementeze.

Reporter: Dar după Guvernul Cioloș ați guvernat dvs. atâția ani…

Dăncilă: Eu cred că noi am făcut tot ce puteam face.

Reporter: Cum de nu ați reușit mai mult în ce privește operaționalziarea SUMAL?

Dăncilă: Sper să-l întrebați și pe Iohannis dacă îl mai susține pe cel care a făcut cele mai mari defrișări, e prietenul său. Poate sunt domenii în care trebuia să facem mai mult.

Reporter: Președintele onoare al partidului dvs., Ion Iliescu, l-a decorat pe omul de afaceri austriac despre care vorbiți. Deci, acesta a fost prieten și cu PSD.

Dăncilă: Nu știam că l-a decorat. Dar nu decorațiile sunt importante.

Relația cu Klaus Iohannis: refuzuri reciproce

Reporter: Vă arătați deranjată de faptul că președintele Klaus Iohannis refuză o dezbatere cu dvs. În 2018 ați refuzat invitația președintelui Iohannis despre situația Robor. Nu ați venit la Cotroceni. În 2019, la fel cu comisarul european.
Dăncilă: Ați venit iar cu o dezinformare. Numirea comisarului european e atributul premierului. Eu nu merg când un dictator dă ordine. Președintele m-a chemat la ordin, nu a făcut o invitație. Am discutat cu președintele despre primele două propuneri. Am primit, după o săptămână, o scrisoare de la Ursula von der Leyen pentru o propunere rapidă. Aceeași scrisoare a primit-o și președintele. Ce a făcut președintele? I-a spus Ursulei von der Leyen să nu accepte nominalizarea, pentru că va veni alt guvern.

„Dictatorul” Iohannis

Reporter: România e o democrație sau dictatură? Ați spus că Iohannis e dictator.
Dăncilă: Un om care vrea toată puterea în stat nu e dictator?

Imunitate

Reporter: Dvs. pledați pentru ridicarea imunității prezidențiale. De ce nu ați făcut asta ca președinte al PSD? Parlamentarii PSD au făcut scut în jurul colegilor.

Dăncilă: Nu doar cei din PSD au făcut scut. Au fost din multe partide. Eu nu sunt parlamentar. Ca premier nu am avut nevoie de imunitate. Nu încercați să-mi găsiți mie vină, nu sunt membru al Parlamentului!

Reporter: Dar în cazul lui Tăriceanu, pe care PSD l-a protejat?

Dăncilă: Colegii vor răspunde fiecare în colegiul în care sunt aleși.

Liviu Dragnea

Reporter: Vă reproșați că timp de un an și jumătate ați tăcut și nu  i-ați  reproșat nimic lui Liviu Dragnea?

Dăncilă: Nu puteam vorbi în  numele partidului, ci în calitate de premier. Și nu am tăcut deloc, am dat răspunsuri, am fost la foarte multe emisiuni. Asta îi puteți reproșa lui Klaus Iohannis, pe care nu l-ați văzut la vreun interviu.

Reporter: Considerați că un vot pentru dv. este și un vot pentru Liviu Dragnea?

Dăncilă: Candidează Liviu Dragnea și nu  știu eu?

Sărăcia din Teleorman

Reporter: Ce ați făcut ca prim-ministru pentru județul Teleorman?

Dăncilă: Am făcut multe, la fel cum am făcut pentru toate județele țării. Am luat măsuri pentru ca oamenii să trăiască mai bine.

Reporter: Teleorman este un pol al sărăciei.

Dăncilă: Cred că nu ați mai fost demult acolo.

Reporter: Chiar merg des acolo, probabil mai des decât dvs.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Nu se poate spune ca aceasta infama creatura, candidata psd, nu a devenit experta in debitarea de minciuni, dezinformari, divagarea discutiei, ocolirea raspunsului si intoarcerea lui intr-un atac la presedintele Iohannis. Cu fiecare conferinta de presa pe care-o face, crezand ea ca va convinge cat mai multi romani s-o voteze, si-n contrapartida, sa fie votat de mai putini presedintele, nu reuseste decat sa se arate in toata goliciunea intelectuala, vidul spiritual si ticalosia profunda tipic psdista. Tot acest partid este ticalos, de la primul, iliescu, ce sper sa traiasca spre a fi judecat, pana la ultimul, aceasta dancila. La vot duminica, sa fim cata frunza si iarba!

    • După 30 de ani românilor li se da sansa sa scape de microbul PSD bolsevic si sa intre in randul țărilor civilizate , cu o putere economica mare….cand o sa vorbim de PIB o sa vorbin concret si adevarat…nu cum a facut PSD -ul…După fiecare ședință de guvern,orice intrebare punea un reporter ei răspundeau cu o minciuna gogonata..PIB-ul a crescut….După fiecare ședință de guvern Pib–ul creștea ENORM de mult….da în conturile lor creștea,asta e MINCIUNA în spatele căruia Psd-ul s-a ascuns timp de 30 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -