marți, februarie 27, 2024
AcasăAlegeri 2019Procurorii demontează fake news-ul "Dăncilă la DNA", lansat pe filiera PSD-istă Buble-Ciutacu:...

Procurorii demontează fake news-ul „Dăncilă la DNA”, lansat pe filiera PSD-istă Buble-Ciutacu: „Informații FALSE!”

-

Cu trei zile înaintea finalei prezidențiale și cu o singură zi înainte de startul votului în diaspora, gherila PSD lansează o nouă minciună zgomotoasă: Viorica Vasilica Dăncilă ar urma să fie convocată la DNA vineri, 22 noiembrie. DNA a spulberat imediat fake news-ul, al cărui obiectiv era s-o viztimizeze pe candidata PSD.

Minciuna propagandei PSD s-a derulat după un scenariu în 5 etape.

1. Buble lansează mizeria

Site-ul stiripesurse.ro, aparținându-i lui Iosif Buble, publică următoarea „știre”:

- Advertisement -

„Direcția Națională Anticorupție (DNA) o va chema, mâine, pe Viorica Dăncilă la audieri, în urma unei plângeri depuse de către Tudor Iacov, reprezentantul legal al Asociației de tenis CS Triumf 2000 Craiova, susțin surse judiciare. Plângerea îl vizează, de asemenea, pe marele tenismen și omul de afaceri, Ion Țiriac.”

Mizeria este lansată cu câteva ore înainte de noua conferință de presă a candidatei PSD, anunțată de aceasta pentru ora 18.00.

2. Ciutacu amplifică minciuna

Victor Ciutacu, titular de emisiune la România TV (canal patronat de fugarul Sebastian Ghiță, fost deputat PSD), „ia foc” la vestea că Viorica Dăncilă va fi citată vineri la DNA.

- Advertisement -

El publică pe Facebook știrea mincinoasă a lui Buble, apoi adaugă:

„Sunt atât de siguri de victoria lejeră, încât trag frenetic de toate pârghiile. După ce au făcut dezbatere paralelă cu ei înșiși, și-au activat toate goarnele propagandistice să lanseze apeluri patetice către nehotărâți să vină la vot. Iar acum bagă mare pe cătușăreală, să se vadă că, în vremea justiției independente, ei leagă pe cine vor sau îi încurcă. Finu’ face denunț împotriva contracandidatei lu’ nașu’, iar butoanele execută întocmai și la timp. Am pornit cu silă campania electorală, o închei cu greață, dar jur că fac noapte albă dacă le strică Vioara mangleala duminică”.

3. DNA: „Toate aceste informații sunt FALSE”

Direcția Națională Anticorupție (DNA) dezminte categoric, într-un comunicat, informația publicată de Stiripesurse.ro și amplificată de Ciutacu.

În comunicatul oficial al DNA, cuvântul „false” este scris cu majuscule:

„În referire la informațiile vehiculate în spațiul public care acreditează ideea că un candidat la Președinția României urmează să fie citat la DNA, în data de 22 noiembrie 2019, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să precizeze că toate aceste informații sunt FALSE”.

4. Buble publică dezmințirea DNA, fără scuze

Stiripesurse.ro publică precizările DNA cu seninătate, ca și cum informația mincinoasă ar fi fost lansată de alții, nu de site-ul lui Buble. Nici vorbă de scuze, erată etc.

Buble și-a atins scopul: informația falsă și-a produs efectul, ajungând și la cititori care n-au citit și dezmințirea.

Firele care-l leagă pe Buble de PSD

Iosif Buble are câteva „calități” care-l recomandă drept un mare propagandist al PSD:

  • este soțul deputatei Diana Tușa (PSD);
  • a lucrat mulți ani la Antena 3;
  • este patronul casei de sondare CURS, cea care împreună cu Avangarde-ul lui Marius Pieleanu a primit contractul pentru realizarea exit poll-ului la toate alegerile din acest an (europarlamentare, ambele tururi de prezidențiale);
  • este finanțat consistent de PSD.

    Buble și PSD-ista lui

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -