A murit unul dintre marii profitori ai Revoluției. Avea indemnizație de revoluționar și pensie specială de parlamentar

7
17917

Fostul ministru și deputat Bogdan Niculescu-Duvăz a murit, sâmbătă seara, la 69 de ani. Era căsătorit și avea două  fiice. Duvăz a făcut parte din garnitura marilor profitori ai Revoluției, concentrată în Frontul Salvării Naționale (FSN).

Bodan Niculescu-Duvăz a fost deputat timp de 26 de ani (1990-2016), dar și ministru de trei ori, pentru trei partide diferite:

  • 1990-1991: ministrul Tineretului și Sportului (Guvernul Roman 2) – din partea FSN;
  • 1996-1998: ministru pentru Relația cu Parlamentul (Guvernul Ciorbea) – din partea PD;
  • iulie – decembrie 2004: ministru pentru Dialog Social (Guvernul Năstase) – din partea PSD.

În 1989, Bogdan Niculescu-Duvăz era arhitect. Imediat după Revoluție a devenit secretar al FSN, precum și lider al organizației FSN de București.

A fost unul dintre liderii „aripii Petre Roman” din FSN, din care a derivat Partidul Democrat.

După ce șefia PD a fost preluată de Traian Băsescu, Niculescu-Duvăz a plecat din partid și s-a înscris în PSD.

Duvăz a profitat de toate beneficiile certificatului de revoluționar, de la scutire de impozite la indemnizație lunară, inclusiv ca pensionar. În ultima vreme, indemnizația s-a ridicat la aproape 3.000 de lei pe lună.

Ca fost parlamentar, încadrat lîn categoria celor cu minimum trei mandate, Duvăz încasa o pensie specială de peste 12.000 de lei pe lună.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

7 COMENTARII

  1. Dumnezeu sa-l IERTE (caaa…, Slava-Domnului, chiar… ARE PENTRU CE !!!), darrr… A FOST UN TRADATOR: ni-l amintim cand s-a format OFICIAL P.D.-ul (pana atunci se numisera F.S.N., in timp ce „iliescienii” se redenumisera F.D.S.N.): congresul „de-constituire” al P.D. a avut loc la… Constanța, la Casa-de-Cultura, in iunie 1993, iar noi, ca ziaristi la „Telegraf”, am stat cu ei, in cele trei zile, la „Savoy”-„Ambasador”-„Lido”, in Mamaia, iar Duvaz era… printre cei mai VEHEMENTI-ANTI-ILIESCU lideri, pentru ca, dupa un timp scurt, sa treaca laaa… Iliescu-n-partid !

  2. Se spune ”despre morti numai bine”, insa aceasta zicala este anacronica in foarte multe cazuri, incat sa vrei sa spui ceva de bine, si nu gasesti nimic. Vizavi de subiectul in cauza, s-a mai dus un psdist, poate-i tine usa si lui iliescu.

  3. La nimicit Satana și pe acest om lumesc de NIMIC,care i-si închipuia,în Neștiință lui,ca este cineva,asa cum i-si închipuie gresit și Dăncila Viorica( mie mi-e MILA de ea,săracă în duh,numai ca om carne și os,fiindca aiureaza rau si merge numai pe miriste).De fapt toata Partida ei aiureaza rau de 30 de ani,și din pricina aceasta au nenorocit Romania aproape de tot.Numai bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.