Astăzi lansăm „10 august” – cartea pe care Dragnea, Dăncilă și Carmen Dan ar interzice-o sau măcar ar gaza-o!

1
685

Vineri, 22 noiembrie, ora 18.00. Ziua a treia a Târgului de carte Gaudeamus, ediția 2019, va aduce lansarea unei cărți mult-așteptate: „10 august”, autori Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu. Lansarea va avea loc la standul Editurii All (pavilionul B2 din Complexul Romexpo).

Cei doi autori, Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu, au ales ca subtitlu o scandare din Piața Victoriei, susținută de un cor format din zeci de mii de voci: „Cât de javră poți să fii / Să gazezi niște copii?”.

„10 august” este o lucrare temeinic documentată, care aduce informații esențiale și mărturii emoționante despre represiunea barbară din 10 august 2018, din Piața Victoriei, precum și din noaptea ce a urmat.

În cele 320 de pagini, autorii, participanți activi la evenimente, depun și propriile mărturii, care ating momente dramatice.

Volumul devolează planul dement al bandei de la Teleorman (Dragnea – Dăncilă – Carmen Dan) și analizează felul în care aceasta a încercat să transforme România într-un regim de tip Turcia lui Erdogan sau Belarusul lui Lukașenko.

Sunt trecute în revistă ororile comise de Jandarmeria Română, instituție capturată de „clanul din Teleorman” și transformată într-o forță de represiune împotriva populației pașnice.

Dincolo de tragismul acelei zile, în paginile cărții respiră optimismul unor oameni care, în timp ce înfruntau gazele, bastoanele, bocancii și jeturile de apă ale jandarmilor, strigau cu putere „Nu plecăm! Nu plecăm!”, iar a doua zi reveneau în aceeași Piață Victorioasă.

Toți cei care ați fost conectați la tensiunea acelei zile istorice vă veți regăsi în fiecare pagină, în fiecare rând al cărții. Unii, cu nume și prenume.

Târgul de carte Gaudeamus e deschis până duminică, 24 noiembrie (ziua alegerilor prezidențiale, turul 2). Programul de vizitare: zilnic, între orele 10.00 și 20.00.

Autografe pe volumul „10 august”, dar și pe celelalte cărți din seria de autor Grigore Cartianu, puteți obține în trei zile consecutive, astfel:

 • vineri, 22 nov., orele 17.00 – 20.00
 • sâmbătă, 23 nov., orele 13.00 – 17.00
 • duminică, 24 nov., orele 13.00 – 17.00.

Cărțile din seria de autor Grigore Cartianu

 • Sfârșitul Ceaușeștilor
 • Crimele Revoluției
 • Teroriștii printre noi (coautori: Andrei Crăciun, Cristian Delcea, Mihai Voinea)
 • Cartea Revoluției (ediție enciclopedică, peste 1.000 de pagini, 350 de imagini)
 • Moartea Ceaușeștilor. Trei zile până la Crăciun (film pe DVD)
 • Hora de la miezul nopții (coautor: Alin Paicu)
 • Hagi
 • Jurnalul unui puci ratat
 • Miracolul din noiembrie (coautor: Laurențiu Ciocăzanu)
 • 600.000 – #Rezist
 • 10 august (coautor: Laurențiu Ciocăzanu)

Nu ratați ocazia de a-i întâlni pe autori și pe invitații lor, dar și de a obține autografe – în premieră – pe toate cărțile lui Grigore Cartianu!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

În timp ce românii erau gazați în Piața Victoriei, Dragnea chefuia la Scroviștea. Ți-a plăcut, Bușcule? S-au asortat icrele negre cu șampania franțuzească?

Scrisoarea trimisă de Dăncilă parlamentarilor europeni pentru a apăra sinistra Ordonanță 13

* Tudor Chirilă: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după ce am stat doi ani în stradă la proteste!”

1 COMENTARIU

 1. Felicitari, dragi ziaristi, ma bucur din inima pentru incununarea muncii voastre prin acest volum scris cu durere si speranta, si reiterez intrebarea mea, respectiv : imi doresc aceasta carte, o pot achizitiona prin intermediul acestui site? Spre marea mea tristete, nu am cum sa ajung la acest special moment – lansarea ei, inca o data felicitari si mult succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here