luni, aprilie 15, 2024
AcasăCulturăO carte-document: "10 august". Lansarea: vineri, de la ora 18.00, la Gaudeamus....

O carte-document: „10 august”. Lansarea: vineri, de la ora 18.00, la Gaudeamus. Autori: Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu

-

Târgul de carte Gaudeamus, ediția 2019, și-a deschis porțile miercuri, 20 noiembrie, și va putea fi vizitat până duminică, 24 noiembrie (ziua alegerilor prezidențiale, turul 2).

Unul dintre evenimentele Târgului este lansarea volumului „10 august” – vineri, 22 noiembrie, de la ora 18.00, la standul Editurii All.

Cei doi autori, Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu, au ales ca subtitlu o scandare culeasă chiar din Piața Victoriei, susținută de un cor format din zeci de mii de voci: „Cât de javră poți să fii / Să gazezi niște copii?”.

- Advertisement -

„10 august” este o lucrare temeinic documentată, care aduce informații esențiale și mărturii emoționante despre represiunea barbară din 10 august 2018, din Piața Victoriei, precum și din noaptea ce a urmat.

În cele 320 de pagini, autorii, participanți activi la evenimente, depun și propriile mărturii, care ating momente dramatice.

Volumul devolează planul dement al bandei de la Teleorman (Dragnea – Dăncilă – Carmen Dan) și analizează felul în care acesta a încercat să transforme România într-un regim de tip Turcia lui Erdogan sau Belarusul lui Lukașenko.

- Advertisement -

Sunt trecute în revistă ororile comise de Jandarmeria Română, instituție capturată de „clanul din Teleorman” și transformată într-o forță de represiune împotriva populației pașnice.

Dincolo de tragismul acelei zile, în paginile cărții respiră optimismul unor oameni care, în timp ce înfruntau gazele, bastoanele, bocancii și jeturile de apă ale jandarmilor, strigau cu putere „Nu plecăm! Nu plecăm!”, iar a doua zi reveneau în aceeași Piață Victorioasă.

Toți cei care ați fost conectați la tensiunea acelei zile istorice vă veți regăsi în fiecare pagină, în fiecare rând al cărții. Unii, cu nume și prenume.

Programul de vizitare a Târgului este, zilnic, între orele 10.00 și 20.00.

Autografe pe volumul „10 august”, dar și pe celelalte cărți din seria de autor Grigore Cartianu, puteți obține în trei zile consecutive, astfel:

 • vineri, 22 nov., orele 17.00 – 20.00
 • sâmbătă, 23 nov., orele 13.00 – 17.00
 • duminică, 24 nov., orele 13.00 – 17.00

Cărțile din seria de autor Grigore Cartianu

 • Sfârșitul Ceaușeștilor
 • Crimele Revoluției
 • Teroriștii printre noi (coautori: Andrei Crăciun, Cristian Delcea, Mihai Voinea)
 • Cartea Revoluției (ediție enciclopedică, peste 1.000 de pagini, 350 de imagini)
 • Moartea Ceaușeștilor. Trei zile până la Crăciun (film pe DVD)
 • Hora de la miezul nopții (coautor: Alin Paicu)
 • Hagi
 • Jurnalul unui puci ratat
 • Miracolul din noiembrie (coautor: Laurențiu Ciocăzanu)
 • 600.000 – #Rezist
 • 10 august (coautor: Laurențiu Ciocăzanu)

Nu ratați ocazia de a-i întâlni pe autori și pe invitații lor, dar și de a obține autografe – în premieră – pe toate cărțile lui Grigore Cartianu!

- Advertisement -

2 COMENTARII

 1. Si nici cu actuala Realitatea ➕ n-a „dezbatut” „Iosani” , spre „indignarea” Denisei Rifai , ramasa in locul lui Rares Bognan … Denise tocmai ii laudase pe amandoi , Rares si Gusa pentru ca „au ales ca sa INTAREASCA ESICHERUL POLITICII ROMANESTI ACTUALE” Nu mai facea spume impotriva P.S.D. Acum are „alta” Fisa a Postului !
  Cica asteapta RASPUNSUL fostului ei coleg din fosta Realitatea Tv, cea INSOLVENTA fata de PSD si SOLVENTA fata de toti VOTANTII anti-PSD !
  Apropo, daca – L mai criticam mult pe Neamt , s-ar putea ca sa ne-alegem cu „fosta varza de Bruxelles pe post de „Primul DOMN al Tarii ” si revenirea la „Duminica orbului din nastere” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -