miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNewsBucureștiul reintră în scenariul roșu! Rata de infectare a ajuns vineri la...

Bucureștiul reintră în scenariul roșu! Rata de infectare a ajuns vineri la 3,05/1.000. Trebuie să se închidă iar școlile, restaurantele și teatrele

-

Bucureștiul a reintrat vineri în scenariul roșu, după ce rata de infectare cu Covid a ajuns la 3,05, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Acest lucru ar trebui urmat, conform reglementărilor legale în vigoare, de o reînchidere a unor activități.

Capitala României, care și testează cel mai mult dintre toate unitățile administrative ale țării, este pe un trend permanent ascendent în ultima perioadă. Joi, rata cumulată de infectare la 14 zile a fost de 2,79/1.000 de locuitori. Vineri, aceasta a urcat la 3,05/1.000.

Decizia de aplicare a unor măsuri preventive trebuie luată de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Conform ordinului comun al miniștrilor de la Educație și Sănătate, în scenariul roșu mai rămân deschise doar creșele și grădinițele. La școală vor mai merge doar copiii din clasele 0-IV. Toți elevii de la clasa a V-a în sus trec la învățământul online.

- Advertisement -

De asemenea, trebuie să se reînchidă restaurantele la interior (rămân deschise doar terasele), cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc.

Bucureștiul se redeschisese, după 3 luni de carantină, pe 21 ianuarie 2021.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

TEROARE LA ONEȘTI. Un individ de 68 de ani a sechestrat și înjunghiat mortal doi meșteri mai tineri, care-i renovau apartamentul. Polițiștii au ratat operațiunea de salvare

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -