sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăNewsEmil Constantinescu o atacă violent pe Clotilde Armand, pentru că primărița vrea...

Emil Constantinescu o atacă violent pe Clotilde Armand, pentru că primărița vrea să-i scoată Institutul Levantului din actualul sediu pentru a face acolo o școală

-

Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand (47 de ani), are o idee: să-l lase pe fostul președinte al României, Emil Constantinescu (81 de ani), fără sediul Institutului Levantului, sinecura date acestuia de tandemul Liviu Dragnea – C. A. C. P. Tăriceanu. Vai, ce s-a mai înfuriat „Milică”!

Clotilde Armand și-a expus intenția pe pagina sa de Facebook. Emil Constantinescu a reacționat printr-un comunicat nesemnat, atribuit Institutului de Studii Avansate a Culturii și Civilizației Levantului.

Clotilde Armand propune preluarea de către Primăria Sectorului 1 a clădirii în care funcționează Institutul Levantului, pentru a fi transformată în școală.

Institutul Levantului (Emil Constantinescu) e îngrijorat că sediul instituției „este impropriu” pentru o școală.

- Advertisement -

Clotilde Armand spune că Institutul levantului este „o sinecură” care „plătește salarii anuale de peste 500.000 de euro”. Levantinii spun că e o minciună, dar nu sunt în stare să spună care e suma adevărată.

Tot mai caraghios fostul președinte, cel învins de „oamenii Securității” și adoptat apoi de aceștia!

Postarea lui Clotilde Armand

„Trebuie să investim în viitorul copiilor noștri și să lăsăm la o parte sinecurile din trecut”

„Există o mare provocare pentru școlile din Sectorul 1, care sunt tot mai aglomerate. Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase pentru ca elevii noștri să învețe în condiții civilizate. Am trecut astăzi pe lângă o clădire situată la câțiva metri de Arcul de Triumf. Clădirea se numește Institutul Levantului.

- Advertisement -

În perioada în care România era condusă de Dragnea, a fost înființat acest Institut de Studii Avansate a Culturii și Civilizației Levantului, condus de fostul președinte al României – dl. Emil Constantinescu.

Ce face această instituție?! Nimeni nu știe. Se știe doar că instituția plătește salarii anuale de peste 500.000 de euro. Pentru ce?!

Să revenim însă la școli. Având în vedere deficitul unităților de învățământ din Sectorul 1, propun să preluăm noi clădirea în care funcționează în prezent Institutul Levantului și să o transformăm într-o școală. De exemplu: aici poate funcționa Școala Pia Brătianu nr. 2 (pentru cine nu știe, la școala Pia Brătianu elevii învață în trei schimburi). Trebuie să investim în viitorul copiilor noștri și să lăsăm la o parte sinecurile din trecut.”

FOTO: Poziționarea privilegiată a sinecurii Institutul Levantului

Comunicatul Institutului Levantului

„Clotilde Armand nu știe ce vorbește. Clădirea Institutului Levant, la fel de improprie pentru o școală, precum cabinetul de europarlamentar deschis de ea pe Calea Victoriei””

„Într-un comentariu pe Facebook, doamna Clotilde Armand deplânge supraaglomerarea din școlile Sectorului 1 și își propune să preia clădirea Institutului Levant pentru a o transforma într-o școală. A avut această revelație trecând pe lângă Arcul de Triumf. Oare? Dacă ar fi trecut cu adevărat pe acolo și s-ar fi uitat cu atenție, ar fi putut constata că sediul Institutului Levant nu este la câțiva metri de Arcul Triumf, cum afirmă, și că este impropriu pentru o școală.

Seria diversiunilor la adresa Institutului Levant, lansată de scriitorul Gabriel Liiceanu și fostul senator USR Vlad Alexandrescu, continuată de deputatul USR Iulian Bulai, este preluată acum de primarul USR al Sectorului 1.

Clotilde Armand adaugă la colecția de aberații și minciuni la adresa Institutului Levant și demagogia de cea mai joasă speță. Insinuează că nimeni nu știe ce face Institutul Levant. Era foarte simplu să caute informații pe site-ul Institutului și afla. Dar chiar o interesează adevărul? A persevera în a prezenta Institutul Levant drept o sinecură poate fi interpretat drept analfabetism funcțional, dar, cu siguranță, dovedește lipsă de profesionalism și rea-credință. Conferințele organizate, programele și proiectele lansate, cu participarea unor personalități prestigioase ale lumii academice internaționale, aparițiile editoriale arată cu prisosință că angajații Institutului Levant nu primesc bani fără să facă nimic. Dimpotrivă, aduc prestigiu și respect României.

La fel de demagogică precum prezentarea sediului Institutului Levant drept soluția care ar rezolva problema reală a supraaglomerării din școli este și intenția de a prelua această clădire care aparține statului român.

Clotilde Armand afirmă și că «instituția plătește salarii anuale de peste 500.000 de euro». Este o minciună. Dacă ar fi căutat adevărul, ar fi aflat că un consilier expert gradul II are un venit lunar între 2.746 lei – 3.028 lei net, iar un consilier expert gradul I are un venit lunar de 3.464 lei net. Salariul unui cercetător științific I (echivalentul unui profesor universitar) este 5.132 lei net, al unui cercetător științific II (echivalentul unui conferențiar) – 4.177 lei net, iar al unui cercetător științific III: 3.117 lei net.

Postări mincinoase și instigatoare la ură, precum cea a doamnei Clotilde Armand, aduc niște oameni nevinovați, pasionați de cercetarea științifică și dornici de performanță internațională, în situația de a fi hăituiți și înjurați pe rețelele de socializare. În acest caz, Institutul Levant își rezervă dreptul de a apela la toate instanțele administrative, civile și penale pentru a obține condamnarea celor vinovați.

În final, o întrebare pentru doamna primar. Treceam toamna trecută, într-o duminică seară, pe Calea Victoriei și am văzut un sediu somptuos pe care scria: Clotilde Armand – europarlamentar. Ce ziceți, n-ar fi bun pentru o școală? Nu-l preluați și pe acela?”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Acest NEVOLNIC-ÎNFUMURAT,, PENIBIL dar și… LIPSIT-de-CARACTER (!!!!), NU ne-a plăcut NICIODATĂ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    A fost una dintre (Slavă-Domnului: PUȚINELE!) greșeli ale „SENIORULUI” (Corneliu Coposu)…

    L-am votat pe Emil Constantinescu, la alegerile-prezidențiale, și în 1992 (când a pierdut) și în 1996 (când a câștigat), ce era să facem…, dar NICICÂND nu ne-a plăcut de el: AROGANȚA, SLĂBICIUNEA și LICHELISMUL („date-pe-față” mai ales după 2000, când, practic,… „a-jucat” cu P.S.D.-ul!) ne-au SCÂRBIT, mereu!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -