De sâmbătă, în București, se redeschid teatrele, cinematografele, cafenelele, barurile, restaurantele și păcănelele! Erau închise de 3 luni

0
1630

După luni de restricții impuse de evoluția epidemiei de Covid-19, de sâmbătă, 23 ianuarie, se redeschid în București teatrele, cinematografele, cafenelele, barurile, restaurantele și păcănelele, anunță prefectul Traian Berbeceanu.

Decizia finală se va lua vineri, pe baza ultimelor date epidemiologice. Bucureștiul a scăzut sub incidența de 3 cazuri de coronavirus la 1.000 de locuitori în 14 zile, iar redeschiderea activităților cu publicul va fi posibilă dacă se va menține acest procentaj.

Toate activitățile și afacerile enumerate mai sus se vor putea derula, conform legii, la maximum 30% din capacitatea totală a sălilor respective.

Activitățile în spații închise fuseseră stopate pe 20 octombrie 2020

Traian Berbeceanu a oferit miercuri seara câteva detalii la Digi 24: „Reglementările în vigoare prevăd că, într-un interval de 48 de ore, vom monitoriza indicele de incidență, gradul de infectare și, în situația fericită, pe care ne-o dorim și noi, în care și mâine, și poimâine incidența va fi sub 3 la mie, poimâine (n.r. – vineri) vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte dintre măsurile aflate în vigoare la acest moment, atât cât reglementările legale ne permit să o facem. În această situație, măsurile vor intra în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de sâmbătă“.

Restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele, barurile, sălile de concerte și cele de jocuri de noroc fuseseră închise, în București, pe 20 octombrie 2020.

Totuși, redeschiderea lor trebuie privită cu prudență. În mai multe țări din lume, unde s-a extins noua tulpină de coronavirus (mutația descoperită în insulele britanice), incidența cazurilor a crescut din nou vertiginos. Noua tulpină e cu 70% mai contagioasă decât cea actuală și autoritățile sunt îngrijorate pretutindeni în lume.

În urmă cu aproape două săptămâni s-a descoperit un caz și în România, iar acum medicii urmăresc evoluția situației.

Nu se știe, deocamdată, cum vor evolua lucrurile și dacă până când se va răspândi pretutindeni noua tulpină vor fi vaccinați suficienți oameni încât să frâneze răspândirea virusului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ruptură la vârf în PNL. Rareș Bogdan, atac dur la Orban: „I s-a umflat capul la Palatul Victoria! Cu excepția lui Boc, toți premierii s-au stricat la cap, au ieșit trăncăniți la cap”

* Atac macabru al lui Roșca Stănescu la adresa lui Orban: „Va trebui să plece de la PNL, cu picioarele înainte sau cu picioarele pe altă parte!”

* „Atacurile violente” la adresa lui Ivan Patzaichin au venit de la președintele USR Sulina! Repudiat de partid, acesta și-a dat demisia, dar Patzaichin nu se răzgândește

* Păzea, Șoșoacă se înarmează! „De mâine voi face cerere pentru permis de port-armă. Trebuie să mă apăr cumva”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here