joi, martie 28, 2024
AcasăMainAurelia Moroșan - femeia infernală care l-a împins pe "monstrul din Onești"...

Aurelia Moroșan – femeia infernală care l-a împins pe „monstrul din Onești” la crime odioase. Escroacă, lacomă, venală, sadică, fără pic de milă față de doi oameni nevinovați

-

Crimele abominabile comise luni, 1 martie, într-un apartament din Onești, județul Bacău, l-au avut ca autor pe Gheorghe Moroșan (68 de ani), un psihopat care de-a lungul anilor dăduse multe semne că e pericol social. Dar „monstrul din Onești” n-a acționat singur.

Un rol important în uciderea sadică a electricienilor Silviu Iştoan (38 de ani) și Dan Pătatu (55 de ani) l-a avut soția criminalului, Aurelia Tatiana Moroșan (67 de ani). Furăciunile acesteia, ca magazioneră la Combinatul Chimcomplex Borzești, au declanșat nenorociri în serie: executarea veniturilor familiei Moroșan, pierderea apartamentului din Onești etc.

Frustrările acumulate au activat pornirile criminale ale lui Gheorghe Moroșan, care a făcut baie de sânge chiar în respectivul apartament. Iar în ziua crimelor, Aurelia Moroșan a contribuit decisiv la deznodământul tragic: și-a instigat soțul să dea buzna peste electricieni, să-i lege, să-i ia ostatici,, să-i tortureze, să-i omoare. Niciun pic de empatie față de suferința a doi oameni nevinovați!

Frustrările lui Gheorghe Moroșan, personaj cu un echilibru psihic precar, s-au accentuat după ce, în 2002-2003, soția sa, Aurelia Moroșan, a fost găsită vinovată de producerea unui furt uriaș la Combinatul Chimcomplex Borzești, care a dus la pierderea apartamentului din Onești al familiei.

Paguba făcută de Aurelia Moroșan a fost evaluată la 830.000 de lei, care la vremea respectivă echivalau cu peste 200.000 de euro.

Trecutul infracțional al unei femei sadice

Aurelia Moroșan a fost reținută luni seară de polițiști, pentru complicitate la lipsire de libertate. Marți, femeia a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Polițiștii au găsit în poșetă acesteia bride de plastic similare celor folosite la legarea celor doi electricieni de către soțul ei.

- Advertisement -

Femeia a fost complicea lui Gheorghe Moroșan pe parcursul tuturor evenimentelor tragice din ziua de 1 martie. Ea și-a sunat soțul să-i spună că au venit doi muncitori să repare apartamentul din Onești (după ce, la rândul ei, fusese alarmată de vecinii-prieteni de la etajul 4). Tot ea l-a instigat să vină repede de la Bogdănești, „să facă dreptate”. Inclusiv ideea sechestrării celor doi electricieni, cu amenințarea că vor fi omorâți, a fost a ei sau cel puțin aprobată de ea.

Pe parcursul celor peste 5 ore de teroare (11.45 – 17.00), Aurelia Moroșan a ținut legătura permanent cu soțul ei, prin telefon. Instalată în apartamentul de deasupra (ea la etajul 4, el la 3), femeia l-a ținut la curent cu situația din fața blocului, pe care o urmărea prin fereastră. Tot ea a continuat să-l instige la violență extremă. Nu e clar dacă a avut vreun rol în imobilizarea și legarea celor doi electricieni capturați de soțul ei.

Soții Gheorghe și Aurelia Moroșan: criminalul și complicea

„Paznicul C.M. a observat o căruță și șase persoane aflate lângă gard”

Aurelia Moroșan a lucrat ca magazioneră la Chimocomplex SA Borzești. A fost trasă la răspundere pentru dispariția mai multor materiale, printre care 7,6 tone de bare de titan (material strategic, folosit la fabricarea de armament), robineți, corpuri de ventilație, oțel, inox etc.

- Advertisement -

I-a fost imputată o cantitate mare de produse și materiale, care nu puteau fi sustrase decât în mod organizat, cu ajutorul unor complici. Cu toate acestea, soția lui Gheorghe Moroșan a fost singura care a ajuns să plătească despăgubirile, evaluate de 830.000 de lei (8,3 miliarde lei vechi).

În 2003, un executor judecătoresc a pus sechestru pe apartamentul în care, 18 ani mai târziu, avea să se întâmple tragedia cu cei doi electricieni. La vremea respectivă, apartamentul a fost evaluat la 25.000 de lei și a fost executat în contul prejudiciului produs de femeie societății.

Magazia pe care Aurelia Moroșan o avea în gestiune a fost spartă de trei ori. Prima dată s-a întâmplat în 1994: s-a furat motorină, iar femeii i s-a desfăcut contractul de muncă. Ea a dat în judecată combinatul, iar după un an și jumătate conducerea acestuia s-a văzut nevoită s-o reîncadreze și să-i plătească salariile restante.

Aurelia Moroșan

În 2002, depozitul a mai fost spart de două ori. Femeia s-a justificat în fața judecătorilor: „Paznicul C.M. a observat o căruță și șase persoane aflate lângă gard. Oamenii au fugit când au fost somați, lăsând în urmă 40-50 de bucăți de ventile de inox ascunse în iarbă”.

A doua zi, Aurelia Moroșan a descoperit că-i lipseau țeavă și sârmă din inox și a făcut un referat către conducere. Dar conducerea Chimocomplex SA Borzești a avut indicii că Aurelia Moroșan dirija furturile din depozite. A dat-o în judecată, a dovedit hoțiile acesteia și a câștigat despăgubiri de 830.000 de lei. În contul acestora avea să-i fie luat, prin executare, și apartamentul din Onești.
Aurelia Moroșan

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

TEROARE LA ONEȘTI. Un individ de 68 de ani a sechestrat și înjunghiat mortal doi meșteri mai tineri, care-i renovau apartamentul. Polițiștii au ratat operațiunea de salvare

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Și maiii… INFERNALI au fost, CA… DE-OBOICEI, GOLANII ăștia de AȘA-ZIȘI (!!!!!!!!)… „POlIȚIȘTI”, niște… CRETINOIZI-TUPEIȘTI (!!!!!!!!!!!!!), pe care-i plătim (îi îmbrăcăm, îi hrănim, le plătim întreținerea NESPĂLATELOR – !!! – lor de neveste!)… (ABSOLUT!) DEGEABAAAAAAA!!!!!!!!!!

  2. De unde știți voi că ea „l-a instigat”? Femeia l-a chemat să rezolve problema atrăgându-și de partea lor acești angajați la firma care i-a luat cu japca apartamentul.
    N-a existat nicio hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă și niciun proces la care să i se fi permis să se apere.
    Acel executor judecătoresc, Tabarcea, este un condamnat cu suspendare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -