Șefa Secției Speciale, Adina Florea, a fost de rea-credință în ancheta împotriva Codruței Kovesi și a divulgat probe din dosare către cei anchetați de DNA

3
10266
Adina Florea, emblema SIIJ

Inspecția Judiciară o cercetează disciplinar pe Adina Florea, procuroarea-șefă a sinistrei Secții pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), cunoscută ca Secția Specială a lui Dragnea & Tudorel Toader. Potrivit G4Media, Florea e anchetată pentru că și-a exercitat profesia cu rea-credință și a manifestat gravă neglijență în dosarele deschise procurorilor Laura Codruța Kovesi și Alfred Savu.

Ancheta a început la sesizarea secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), depusă în ianuarie la Inspecția Judiciară. Era reclamată conduita Adinei Florea în dosarele Kovesi și Savu.

Înalta Curte: Adina Florea n-a respectat dreptul la apărare al Codruței Kovesi și a „sifonat” probe din anchetele DNA către cei cercetați

La vremea respectivă, Înalta Curte de Casație și Justiție a ridicat controlul judiciar pe care-l impusese Adina Florea, la ordinul liderilor PSD, asupra Laurei Codruța Kovesi și a lui Alfred Savu, fost procuror de la DNA Ploiești. Judecătorii ICCJ au criticat dur, în motivarea deciziei, ancheta făcută de Adina Florea, care n-a respectat dreptul la apărare al procurorilor anchetați.

Un alt lucru extrem de grav, comis de Adina Florea, a fost acela de a le da persoanelor cercetate de DNA documente confidențiale din anchete, cu probele strânse de procurori împotriva celor cercetați.

Secția Specială, creația lui Dragnea și a Tudorel Toader

Deși cazul este scandalos, nu este și surprinzător. Adina Florea a fost de la bun început pusă la Secția Specială tocmai cu acest scop, de a “sifona” documente către infractori și de a-i hăitui pe procurorii și judecătorii care suflau în fața lui Dragnea. Tudorel Toader, acum șeful Facultății de Drept din Iași, pe atunci ministrul Justiției, a jucat un rol-cheie, făcând front comun cu Mafia.

Destituirea abuzivă a Laurei Kovesi de la comanda DNA, operată de regimul Dragnea prin mâna lui Tudorel Toader, a fost confirmată anul trecut de CEDO. Judecătorii europeni au stabilit că însăși Curtea Constituțională a României, controlată de PSD, a încălcat Constituția țării, interzicându-i fostei șefe a DNA dreptul la apărare.

CCR, al cărei președinte este Valer Dorneanu (fost deputat PSD), a emis atunci o decizie “pe persoană” (deși legea intezice CCR să se pronunțe în cazuri individuale), stabilind că Laura Codruța Kovesi nu are dreptul de a contesta demiterea sa de la DNA.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

TEROARE LA ONEȘTI. Un individ de 68 de ani a sechestrat și înjunghiat mortal doi meșteri mai tineri, care-i renovau apartamentul. Polițiștii au ratat operațiunea de salvare

3 COMENTARII

  1. Această CREATURĂ (amanta de-o viață a altui TICĂLOS, actualul judecător-C.C.R. – numit la propunerea P.S.D. – Cristian Deliorga!) LA FEL a procedat și-aici, la Constanța: ca procuror (cu funcții-de-conducere chiar) a acționat, mai-mereu, cu… REA-CREDINȚĂ!!!

  2. Am postat ieri un comentariu, azi a disparut. In primul rand impostoarea cu pricina nu a fost niciodata , desi s-a incercat in sapte randuri, sefa sectiei amintite in articol. Iar in al doilea rand vin sa subliniez abuzurile comisie in virtutea functiei la nivelul orasului port – Constanta. Mai ales ca-l avea pe taticu’ spate puternic, in plus amanzul deliorga – alta fosila bolsevica. Panarama de procuroare fara cunostinte juristice temeinice impreuna cu mascariciul mazare si toata sleahta psd vagaboanda au distrus un intreg oras si populatia acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here