Cum optimizezi spațiul din dormitor cu noptiere și măsuțe de toalete. Descoperă cele mai noi tendințe!

0
208

Dormitorul este o oază de confort care îți permite să te relaxezi după fiecare zi încărcată din viața ta. Află mai departe cum îți poți amenaja camera de odihnă și care sunt piesele de mobilier esențiale pentru această încăpere!

Amenajarea dormitorului în funcție de dimensiuni

Indicațiile pentru decor diferă între un dormitor spațios și unul de dimensiuni reduse. Află mai multe despre fiecare în parte!

Amenajarea dormitoarelor mici

Aici este indicat să te rezumi la piese de mobilier de strictă necesitate și să adopți stilul minimalist, pentru a nu supraîncărca atmosfera. Montează patul în centru doar dacă nu afectează circulația! Încadrează patul între două noptiere pe care să așezi veiozele! Poți înlocui veiozele cu aplicele de perete dacă preferi spațiu suplimentar.

Amenajarea dormitoarelor mari

Într-o cameră mare poți așeza un pat matrimonial cu noptiere. Integrează un dulap spațios pentru haine și îmbogățește design-ul cu o masă de toaletă! Poți înlocui noptiera dintre pat și fereastră cu o masă de toaletă cu oglindă deasupra. Astfel, poți profita de lumina naturală, iar seara, veioza sau aplicele asigura iluminarea de care ai nevoie.

Amenajarea dormitorului în funcție de rolul practic

Cine va folosi camera? Un cuplu, musafirii care vin în vizită sau copiii? Decorează dormitorul în acord cu utilizarea pe care urmează să i-o dai.

Amenajarea dormitorului matrimonial

O saltea de calitate și confortabilă este vitală. De o parte și de alta a patului așază două noptiere cu veioze. Storurile sunt recomandate pentru filtrarea luminii și pentru protejarea intimității. Dimensiunea dulapului de haine trebuie să mulțumească nevoile cuplului care ocupă camera. Te poți decide pentru o masă de toaletă simplă, cu taburet sau pentru măsuță cu oglindă în triptic și o băncuță confortabilă.

Amenajarea dormitorului pentru copii

Mobilierul pentru camera celor mici trebuie să fie redus la strictul necesar și să fie accesibil pentru ca cei mici să nu depindă de adulți când au nevoie de ceva de pe raft. Amenajează aici o zonă de joacă cu o măsuță rotundă și câteva scaune mici.

Ce greșeli să eviți în amenajarea dormitorului tău

Pentru ca spațiul tău de odihnă să arate impecabil, evită următoarele greșeli frecvente de design!

  • Patul se alege în acord cu mărimea camerei. Un pat mare într-un dormitor mic va reduce spațiul la minim și va îngreuna circulația.
  • Așază patul spre sud – vest, sau măcar evită zona de sub fereastră sau din proximitatea ușii.
  • Prizele trebuie să existe la o distanță de 25 – 35 cm de sol, în zone aerisite și accesibile;
  • Acestea trebuie luate în funcție de nuanța mobilei și decorațiunilor. Orientează-te către modele mici, colorate și care nu ridică probleme de întreținere!
  • Rezumă-te la puține elemente decorative, în acord cu stilul în care ai amenajat camera!

Sursa foto: Photographee.eu / Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here