Arafat – împărat peste cloaca rubedeniilor de la ISU. Noi dezvăluiri despre angajările de la Dolj: „Numai piloşi, numai piloşi…”

3
8692
Arafat, avansat după tragedia de la Colectiv în care oamenii lui au fost complici

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a anunţat că va trimite Corpul de Control la ISU Dolj pentru a afla dacă este adevărat că 101 de angajaţi din unitate au diferite grade de rudenie între ele. 101 de angajaţi!  Reprezentanţii ISU recunosc angajările în familie, dar le explică prin… „tradiţia de pompier”. Aşa le justifică Raed Arafat, şeful ISU, care a demonstrat că se comportă în continuare ca un împărat peste sistemul serviciilor de urgenţă.

Corpul de Control al MAI a ajuns, marţi, la ISU Dolj, pentru a face verificări în acest caz scandalos, dar, prin declaraţiile sale, Raed Arafat le transmite indirect investigatorilor transmite că merg mai degeaba acolo.

„Astfel de situaţii există în toate instituţiile, civile, militare, publice, private… oamenii se cunosc, se împrietenesc, se căsătoresc, unii devin naşi alţii devin fini, totul în interiorul instituţiei sau al firmei, după ce aceştia au fost deja parte din respectivă instituţie. Oare ce soluţii există care să ducă la mulţumirea criticilor din media şi a celor care comentează lucrurile fără să cunoască povestea din spate sau realitatea situaţiei? Să emitem o lege care să interzică relaţiile de prietenie, căsătoriile şi orice altă interacţiune, cu excepţia relaţiilor strict profesionale, între angajaţii unei instituţii şi să punem după aceea pe unii care să urmărească angajaţii, şi să raporteze superiorilor, ca să putem lua măsurile la timp înainte de a se sesiza vreun jurnalist şi să înceapă să atace instituţia şi angajaţii ei?”, a scris Arafat pe Facebook.

Iată de ce apar tragedii precum Colectiv!

După Colectiv, a picat un Guvern, dar Raed Arafat, principalul responsabil, a rămas în funcţie!

Raed Arafat a spus că angajările în familie sunt cumva normale, pentru că… meseria de pompier ar fi una „vocaţională” sau „de tradiţie”, şi că de aceea, de multe ori, copiii vor să urmeze aceeaşi carieră.

Ca de obicei, Arafat amestecă adevărul cu minciuna sau se face că nu înţelege unde-i „buba”. Da, există tradiţie de familie, inclusiv în SUA cum susţine el, dar acolo chiar e vocaţie să fii pompier! Acolo, copilul îşi urmează tatăl pentru că îl vede ca pe un erou, un salvator, ca pe un model real – e plină arhiva de la Hollywood cu filme care scot în evidenţă această veritabilă valoare a societăţii americane. Nicidecum fiul nu-şi urmează tatăl pentru că are şi el nevoie de un job la stat.

În România, este exact pe dos: multe dintre angajările la stat se fac nu pentru „vocaţie” sau din pasiune pentru o meseria de pompier, ci din motive de „pile”, de „relaţii” la partid, să aibă şi copilul un „servici” la stat.

Acesta este şi motivul principal pentru care apar tragedii precum Colectiv: unii dintre acei angajaţi pe „tradiţie” în formă, dar cu şpagă politică pe fond, nu-şi iubesc meseria, nu se zbat să fie mai buni, să se autodepăşească. Se duc la muncă aşteptând să scape de ea, să treacă timpul, să ia leafa şi să fugă apoi la pensie, eventual după mai puţini ani în câmpul muncii decât alte categorii sociale şi cu pensie mai mare decât cei care au lucrat dublu la stat (vezi profesorii, funcţionarii, medicii, asistenţii medicali etc.).

„Numai piloşi”

Între timp, deşi Raed Arafat apără cloaca rubedeniilor de la ISU, apar noi acuzaţii la adresa şefilor din cadrul ISU Dolj, lansate de foşti angajaţi ai instituţiei. Claudiu Ciucă a lucrat timp de 5 ani ca subofiţer în cadrul ISU Dolj, până în 2011. El susţine că disponibilizările au avut un singur criteriu: păstrarea celor care aveau „pile”.

„Sunt foarte mulţi piloşi. Sunt copii, foarte mulţi afini, nepoţi, veri… Colonelul Florea… şi inspectorul şef are copilul. L-a avut la Bucureşti, din ce ţin eu minte, s-a transferat la Craiova. Are o grămadă de fini. Colonelul Mariş are şi el copilul angajat. Colonelul Stănăşel a avut copiii acolo, şi-a dat demisia. Şi pe la Băileşti, câţi sunt… comandanţi de echipaje, comandantul Detaşamentului! Numai piloşi. Când eram în timpul acela, în 2011, erau oameni care după şase ani, atunci când am plecat eu, nu aveau nici măcar o intervenţie la incendiu sau la un accident, la o salvare. Nu aveau pentru că erau piloşi care erau puşi să stea mai deoparte, să nu aibă nicio problemă pentru că nu se descurcau, nu aveau condiţie. Ziceau, vin la tata, te angajează tata la pompieri, îţi dă salariu, nu trebuie să mergi tu la intervenţie că merg proştii la intervenţie că ei se bagă în faţă şi n-au nicio problemă, a povestit Claudiu Ciucă (alăturat), fost subofiţer la ISU Dolj, citat de Mediafax.

Fostul angajat spune că „pilele” erau cunoscute de toată lumea şi erau protejate, fără ca cineva să îndrăznească să comenteze.

„Sunt foarte mulţi care nu vor să vorbească pentru că le este ruşine, le este teamă, le este greu să vorbească, dar şi ei ştiu sistemul şi ştiu cum au plecat. Pentru că aşa e sistemul: nu ai pile, pleci. În ţara românească aşa se întâmplă: nu ai pilă, eşti dat la o parte. Nu contează ce faci, dacă te comporţi frumos, dacă faci cinste uniformei pe care ai purtat-o. Contează că a rămas X, Y, care e tata, copilul, vărul, care e nepotul, finul, naşul…Ei au rămas”, a mai spus Claudiu Ciucă.

Conducerea ISU Dolj nu a comentat acuzaţiile fostuluui angajat, dar confirmă, într-un comunicat de presă, că există 101 de angajaţi în instituţie care au diferite grade de rudenie. Oamenii lui Raed Arafat de la Dolj spun, însă, că nu există nici un fel de „incompatibilităţi” printre cei angajaţi „în familie”.

Foto: captură Mediafax

CITIȚI ȘI:

* Grobianul Liviu Alexa, „sancţionat” de PSD. Ciolacu nu poate şi nu vrea cu „tatuatul” care i-a făcut boschetari pe ziarişti

* Fumul incendiilor din Australia acoperă Terra! NASA: „Ajuns în stratosferă, poate afecta atmosfera globală”. Probleme şi cu tenisul de la Australian Open

* Salariu mai mare cu 258% pentru Dorin Florea, primarul care urăşte copiii de ţigani!

* Primarul cu discurs nazist care se crede Dumnezeu. Dorin Florea, din Târgu Mureş, nu mai vrea copii de ţigani. Reacţii dure din societate

* VIDEO. Ultima emisiune TV a Cristinei Ţopescu. „A trăit în acord cu ea însăși. Nu a irosit nicio zi încercând să sporească răul în lume. Dimpotrivă”

* Medicii legişti au deja o pistă clară în cazul morţii Cristinei Ţopescu

* CTP demască „fățărnicia” Antenei 3! Cristina Țopescu a fost „atacată” de șefii postului TV pentru că nu se tăvălea în mocirlă

* Cristina, ultimul SMS: 23 decembrie, ora 18.02

*Cristina Țopescu, cauza morții. Anchetatorii au două piste: supradoză accidentală de medicamente sau sinucidere

* Ștefan Bănică, fost soț al Cristinei Țopescu, mesaj emoționant: „Vei avea un loc special în sufletul meu”

* AUDIO. Apel disperat al Cristinei Țopescu: „Ăsta mă omoară cu zile! Mi se încleștează maxilarele și nu pot să respir”

* De ce Cristina Țopescu era singură de Crăciun? Avea doi frați după tată, dar relația cu ei era firavă

* Mesaj pe pagina de Facebook a Cristinei Țopescu: „Eu am sunat la 112. Am intrat în panică pentru că toate telefoanele erau închise”

* Cristina Țopescu nu s-a sinucis! 5 indicii că moartea ei a avut cauze medicale

* Moartea Cristinei Țopescu. Stelian Tănase: „Am crezut că era plecată în vacanță”

* La plecarea Cristinei Țopescu. Ce s-a întâmplat, buna mea prietenă? De ce n-ai cerut ajutor?

3 COMENTARII

  1. Domn’ Vela, da’ cât timp îți mai trebuie domn’ Șef să’l zbori pe palestinianul ăsta mincinos PSD’ist de acolo ? Dar pe criminalul nenorocit de Kukosz și gaszka de mizerabilă de mercenari jegoși din așa-zisa Jandarmerie ?!
    Au trecut totuși peste 2 luni de când sunteți ministru și … pauză ! 🙍😤

  2. SARACUTA …. a murit SINGURA !!!!!! … SI-N VECI :: NU CRED CA S-A SINUCIS ,,, iubea visceral animale le si niciodata nu ar fi dorit sa-i moara animalele ,,,== TOVARASII aia … care zvonesc asemena aberatii … SA STEA LOCULUI … ==DUMNEZEU S-O ODIHNEASCA !

  3. iNCA nu a plecat tovarasuu ala F.BOGAT arafat …??? din 2015 L-AS FI DAT AFARA IN SUTURI SI CU CONFISCAREA IMENSA A AVERII ACUMULATE , de fapt am mai scris despre el .. =arafat :: A MINTIT MIZER ;; CA AVEM SPITALE ;;*FOICICA * curate si dotate :: SA MORI DE *RAS * !! doi :::: AVEA ::BUTONUL ROSU IN MANA :: CARE DECLANSA TRANSFERUL URGENT AL COPIILOR IN :: u.e./fara sa coste nimic statul siiiiiiiiiiiiiiiiiii… ciuciu ! SI UITE ASA NE-AU MURIT 65 DE COPII !!!! SI INTERESANT :: chiar imediat dupa TRAGEDIE am vorbit cu ziarist de la alt bogatas :: nistorescu :: SI *SUAV * MI-A SPUS ::NU PUTEM SCRIE ADEVARUL DESPRE arafat :: ca ne subventioneaza … == SI ::INTERESANT AR FI SA SE VERIFICE :: UNDE MERG BANII ROMANILOR ::CARE AU PLATIT INTEGRAL ::micile dotari , salarii , etc ??????? la smurd ???….merg la ONG ..?????????????????????????????? SI AL CUI ????? .. == P.S. VOI ZIARISTII imi cereti sa donez … PAI CUM ..?!? cand voi suav imi spuneti ::Comentariul dvs. asteapta sa fie moderat *aprobat * puneti mana pe CONSTITUTIA TARII MELE SI INVATATI :: AM DREPTUL LA ::OPINIE … mai dragilor … stiu ca nu veti publica acest comentariu … NU AVETI CURAJUL !! EU AM !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here