VIDEO. Ultima emisiune TV a Cristinei Ţopescu. „A trăit în acord cu ea însăși. Nu a irosit nicio zi încercând să sporească răul în lume. Dimpotrivă”

0
2526

Moartea jurnalistei Cristina Ţopescu rămâne învăluită în multe semne de întrebare, deşi medicii legişti au deja o pistă clară privind decesul vedetei TV. Dar dincolo de cauzele morţii şi de felul izolat în care şi-a dat ultima suflare, Cristina Ţopescu merită mai mult măcar acum, când nu mai e printre noi!

Da, era înconjurată de multă lume, trăia într-un vast univers virtual, dar tot mai singură în universul fizic uman, cu prea puţini alături de ea dintre cei care îi erau apropiaţi. Şi da, suferea cumplit pentru suferinţele sufletelor dragi pe care le îngrijea cu atâta dragoste – câinii din casa ei şi din alte locuri în care slujea pe tărâmul drepturilor pentru animale.

Dar, vorba prietenei sale Mihaela Nunweiller, tristeţile Cristinei Ţopescu erau comune, asemănătoare nouă tuturor, normale cumva. Deci „săpatul” exagerat, pentru a extrage la suprafaţă mai mult mister negru decât e cazul privind moartea prietenei noastre dragi, nu merită! Ce merită sunt amintirile frumoase cu ea, cele care nu emană tristeţe, ci bucurie, viaţă, empatie. Şi sunt enorm de multe surse ale acestei imagini frumoase cu Cristina Ţopescu.

Una dintre ele a fost postată de foştii colegi pagina de Facebook a Canal 33, o platformă media online unde Cristina Ţopescu modera emisiuni diverse. Ultima dezbatere, realizată la finele anului trecut, pe 17 decembrie 2019, i-a avut ca invitaţi pe Mihaela Miroiu şi Vlad Voiculescu.

„Iubea dreptatea. Iubea tot ce făcea”

Referitor la dispariţia fulgerătoare a Cristinei Ţopescu, Mihaela Miroiu a postat pe pagina sa de socializare un text realist şi plin de emoţie.

„Depresie și singurătate. Cele două stereotipii frecvente despre Cristina.
Așa puțin cât știu, cred că:
1. depresia este boala celor care nu au gena nesimțirii în ei. Mă rog, mai moale: ne/simțirii ca nepăsare, ca detașare.
2. este boala celor care neavând nesimțire naturală nici nu se feresc de suferințele și loviturile din jur. Le preiau asupra lor.
3. ea, depresia (urâta, adică) poate să fie tratată și trăiți (trăim) împreună bine-merci.
4. cei care își tratează depresia sigur nu vor să moară.
5. Cristina își trata depresia.
Singurătatea Cristinei nu era singurătate, afectiv vorbind. Iubea enorm câinii și lângă ei dorea să trăiască. Era alegerea unei companii cu alte trăsături sensibile. Cea a unor ființe mult mai puțin prefăcute, capabile de iubire necondiționată. Iubea deopotrivă și oamenii. Iubea dreptatea. Iubea tot ce făcea, fiindcă asta îi era constitutiv.
Stereotipurile mele despre ea sunt: Iubire și Bunătate.
Cristina a trăit în acord cu ea însăși. Doar 59 de ani, e drept. Dar nu a irosit nicio zi încercând să sporească răul în lume. Dimpotrivă. Să îi fie memoria binecuvântată!”

CITIȚI ȘI:

* Medicii legişti au deja o pistă clară în cazul morţii Cristinei Ţopescu

* CTP demască „fățărnicia” Antenei 3! Cristina Țopescu a fost „atacată” de șefii postului TV pentru că nu se tăvălea în mocirlă

* Cristina, ultimul SMS: 23 decembrie, ora 18.02

*Cristina Țopescu, cauza morții. Anchetatorii au două piste: supradoză accidentală de medicamente sau sinucidere

* Ștefan Bănică, fost soț al Cristinei Țopescu, mesaj emoționant: „Vei avea un loc special în sufletul meu”

* AUDIO. Apel disperat al Cristinei Țopescu: „Ăsta mă omoară cu zile! Mi se încleștează maxilarele și nu pot să respir”

* De ce Cristina Țopescu era singură de Crăciun? Avea doi frați după tată, dar relația cu ei era firavă

* Mesaj pe pagina de Facebook a Cristinei Țopescu: „Eu am sunat la 112. Am intrat în panică pentru că toate telefoanele erau închise”

* Cristina Țopescu nu s-a sinucis! 5 indicii că moartea ei a avut cauze medicale

* Moartea Cristinei Țopescu. Stelian Tănase: „Am crezut că era plecată în vacanță”

* La plecarea Cristinei Țopescu. Ce s-a întâmplat, buna mea prietenă? De ce n-ai cerut ajutor?

* Jurnalul final al Cristinei Țopescu. Activitatea pe Facebook s-a oprit brusc în seara de 26 decembrie

* FOTO. Cristina Țopescu, protestatara din Piața Victoriei

* Trei câini au urmat-o pe Cristina Țopescu în eternitate. Au murit de sete și de foame, în apropierea ei. Un indiciu clar că jurnalista s-a stins de multe zile, posibil chiar dinainte de Anul Nou

* Îngrozitoare veste! A murit Cristina Țopescu, la nici doi ani după tatăl ei! Avea doar 59 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here