sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăMass-mediaMoartea Cristinei Țopescu. Stelian Tănase: "Am crezut că era plecată în vacanță"

Moartea Cristinei Țopescu. Stelian Tănase: „Am crezut că era plecată în vacanță”

-

Mai mulți prieteni și apropiați ai vedetei de televiziune s-au arătat șocați de moartea Cristinei Țopescu. Deși unii dintre ei s-au alertat de faptul că ea n-a mai dat niciun semn în ultimele trei săptămâni, au crezut că e plecată din țară.

Scriitorul Stelian Tănase a declarat într-o intervenție la DIGI 24 că vorbea destul de des cu ea la telefon, dar a crezut că e plecată în străinătate.

„Este o veste foarte tristă, eram foarte buni prieteni. Ne leagă o prietenie de aproape 30 de ani, am făcut multe emisiuni, am fost la multe evenimente, am vorbit multe subiecte.

Era o fată foarte sensibilă, se ocupa de câini și făcea asta cu foarte mult devotament. Își dădea toți banii ca să-i salveze, să le cumpere medicamente, să aibă grijă de ei. Era o persoană foarte deosebită.

- Advertisement -

Am vorbit ultima dată, cred, pe la jumătatea lui decembrie. Am făcut o emisiune despre un roman al meu, Marele Incendiator, dar după aceea ne-am mai văzut și ne-am mai auzit. Eram în legătură destul de strânsă. Eu am crezut, când am văzut că nu mai sună, că nu mai postează pe Facebook, că a plecat în străinătate într-o vacanță și cred că multă lume a crezut asta.

Condițiile în care a murit, singură în casă, nu știu ce s-a întâmplat că nu a putut să dea un telefon la 112, unui prieten, să mă fi sunat, sau pe altcineva… să fii singur în casă și nimeni să nu o caute, probabil că trebuia să petreacă sărbătorile cu cineva, erau lucruri de vorbit… și să cazi jos și să te găsească după atât de multe zile… Este o tragedie”, a declarat scriitorul Stelian Tănase.

Mai mulți prieteni și apropiați ai vedetei și-au exprimat durerea și surprinderea la aflarea veștii că jurnalista Cristina Țopescu a murit subit.

- Advertisement -
VIDEO. Cristina Țopescu a fost un jurnalist implicat în protejarea animalelor. Interviu la Europa FM.

Medicul Monica Pop: ”Nu pot să cred! Cristina Ţopescu, buna mea prietenă! De ce, Doamne! E prima dată în ultimii ani când Cristina nu mi-a răspuns la urările de Anul Nou. Nu pot să cred. Sunt consternată. Mama ei trăieşte. Nu ştiu ce s-a putut întâmpla. Şi dragostea ei pentru animale, le ajuta. Un om deosebit. Mai ieşeam din când în cand la masă împreună. Anul trecut am fost împreună la concertul Medicilor. Anul acesta am vrut s-o invit şi nu mi-a răspuns la telefon. I-am lăsat mesaj. Nu pot să cred”.
Iuliana Marciuc: ”M-am grăbit să mă uit pe Facebook, pentru că eram prietenă cu Cristina Ţopescu şi am văzut ultima ei postare din 26 decembrie 2019. Eu nu pot să spun că în ultima perioadă am fost prietenă cu Cristina. Mă întreb unde au fost toţi acest prieteni care iată apar acum. Unde au fost prietenii de a murit atât de singură? Am cunoscut-o în perioada când am fost foarte tânără. Am fost la Televiziunea Naţională. Ultima dată am îmbrăţişat-o la Televiziunea Naţională, unde a venit şi Cristian Ţopescu. De atunci nu m-am mai văzut cu ea. Acum văd postări pe Facebook cu colegi care îi mulţumesc pentru că i-a învăţat. Într-adevăr era foarte generoasă, împărtăşea tot ce ştia din meseria ei şi a ajutat foarte mulţi jurnalişti care erau la început de drum”.
Irina Margareta Nistor:  ”am văzut o emisiune cu Stelian Tănase şi cu ea şi chiar mă bucuram că uite iarăşi face televiziune. Cristina a avut o afecţiune teribilă pentru toate necuvântoarele. A avut întotdeauna nişte emisiuni fascinante. A fost întotdeauna îndrăgostită de filme de cinema. Avem aşa o nostalgie faţă de prezentatoarele de altă dată. Avea o frumuseţe interioară. Întotdeauna şi-a iubit meseria”.
Claudiu Popa, Realitatea Plus: ”M-am contrazis foarte mult cu Cristina Ţopescu pe expresia «a pierdut lupta cu viaţa». Ea îmi spunea mereu «poţi spune a pierdut lupta pentru viaţă» sau «a pierdut lupta cu moartea». Eh, în seara asta, nu ştiu ce să mai spun”.

Marie Jeanne Ion, jurnalist: ”În momentul în care ea a decis din motive de conştiinţă să părăsească platourile tradiţionale de televiziune, pur şi simplu presa i-a întors spatele. Dar Cristina a continuat să facă presă. Este cel mai bun om de interviu pe care l-a avut presa naţională. (…) Cristina este un om care a muncit toată viaţa, a fost plătită pentru munca ei, uneori mai puţin just, uneori la justa ei valoare. Cristina muncea, nu avea probleme aşa de grave financiare. Era o persoană luptătoare. Aş vrea să nu vorbim noi sau alţi jurnalişti cu care Cristina a lucrat să nu vorbim la modul acesta”.

Cristina Țopescu avea 59 de ani. Ultimul semn de viață l-a dat în data de 26 decembrie când a publicat un mesaj pe Facebook.

CITIȚI ȘI:

* La plecarea Cristinei Țopescu. Ce s-a întâmplat, buna mea prietenă? De ce n-ai cerut ajutor?

* Jurnalul final al Cristinei Țopescu. Activitatea pe Facebook s-a oprit brusc în seara de 26 decembrie

* FOTO. Cristina Țopescu, protestatara din Piața Victoriei

* Trei câini au urmat-o pe Cristina Țopescu în eternitate. Au murit de sete și de foame, în apropierea ei. Un indiciu clar că jurnalista s-a stins de multe zile, posibil chiar dinainte de Anul Nou

* Îngrozitoare veste! A murit Cristina Țopescu, la nici doi ani după tatăl ei! Avea doar 59 de ani

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -