Acasă Fake news Zelenski la Brașov – minciuna presei ruse și gluma primarului Coliban

Zelenski la Brașov – minciuna presei ruse și gluma primarului Coliban

2
1030

Primarul orașului Brașov, Allen Coliban (USR), a încercat să ridiculizeze minciuna enormă a rușilor de la Ria Novosti, care au susținut că președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-ar afla „cel mai probabil la Brașov”. Coliban a încercat o glumă pe paginile sale de Facebook și de Instagram, publicând o poză trucată în care el apare dând mâna cu Zelenski și „confirmând” că acesta se află la Brașov. Reacțiile aprige l-au făcut să șteargă însă postarea de pe Facebook. Deocamdată, cea de pe Instagram rezistă.

Potivit presei locale, Coliban a publicat acest trucaj după ce pe rețelele de socializare apăruse o altă fotografie trucată, în care Zelenski apare în Brașov, într-un selfie, tot ca o formă de ridiculizare a minciunii lansate de Ria Novosti.

Gluma primarului Allen Coliban

„Președintele Zelenski este la Brașov, conform presei ruse. Confirm, suntem aici, dar fără stewardese.

Între timp, Brașovul face tot posibilul pentru a-i ajuta pe ucraineni: centrul comunitar local pentru refugați este deschis, grupul «Brașov pentru Ucraina» funcționează și trimitem ajutor umanitar către orașele din Ucraina.

* Postarea este un pamflet, poza fiind editată în Photoshop, însă acțiunile pe care le întreprindem în sprijinul ucrainenilor sunt 100% reale.”

Ulterior, ca urmare a criticilor primite, Allen Coliban a șters postarea de pe Facebook, motivând astfel: „În momente de criză, umorul este unul dintre puținele refugii. Însă înțeleg supărarea pentru postarea de mai devreme și o regret. Doresc ca atenția și energia să fie, în continuare, canalizate spre ajutorarea refugiaților care ajung în Brașov și nu numai”.

Reacția cea mai dură a avut-o un fost ministru al Educației, Daniel Funeriu: „Dacă are cea mai mică urmă de inteligență în dotare, primarul Brașovului, dl. Coliban, ar trebui să demisioneze imediat și să renunțe pentru totdeauna la vreo funcție publică”.

Postarea și trucajul foto au fost șterse doar de pe contul de Facebook al lui Allen Coliban, nu și de pe cel de Instagram.

De unde a plecat nebunia „Zelenski la Brașov”

Ria Novosti a publicat marți o nebunie: și anume, că președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu s-ar află într-un buncăr din Kiev, ci – „cel mai probabil” – în România, la Brașov!

Ria.ru a încercat să susțină această teză citându-i pe cei din proiectul „War on Fake”, care se chinuie să demonstreze că înregistrările lui Zelenski din buncăr sunt editate și trucate.

Ria Novosti: „Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a părăsit Kievul, iar apelul pe care l-a înregistrat poate să fi fost editat, scrie canalul «War on Fake» Telegram… Locația probabilă a lui Zelenski este orașul românesc Brașov: utilizatorii site-ului Flightradar au atras atenția asupra unei aeronave neidentificate care a decolat de la granița dintre Ucraina și România, însoțită de elicoptere ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Este posibil, scrie canalul, ca avioanele să-l transporte pe Zelenski și echipa sa”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin ne amenință prin gura lui Lavrov: „Țările care livrează arme Ucrainei creează un pericol colosal, inclusiv pentru ele însele”

* AUDIO / VIDEO. Ofițer rus: „Regimentul 6 pierdut. Vârful convoiului a intrat în ambuscadă. Comandantul a fost lichidat”. Comunicațiile rușilor au fost interceptate de ucraineni

* Cum încearcă rușii să convingă liderii ucraineni să-și trădeze țara. Semnul trădării este „+”. Propunerea făcută de ruși primarului-erou din Irpin

* Un fake news rostogolit de Antena 3, parte a „războiului hibrid”, a provocat isterie națională la benzinării. Românii au făcut cozi uriașe să umple tomberoane, canistre și pungi de plastic, speriați că prețul va ajunge la 10-11 lei litrul

* VIDEO. „Vă puteți opri?! Băieții noștri distrug acolo hoarda fascistă!” Moderator TV putinist, atac violent la un colonel rus care spunea adevărul despre morții din Ucraina

* Rusia intră în incapacitate de plată la mijlocul lunii viitoare. Economia e în pragul colapsului, Banca Națională impune restricții drastice. Disperați, rușii încearcă să-și vândă petrolul cu discount de 20%

* Lavrov, robotul mincinos al lui Putin: „Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina!”

* Directorul CIA: Putin și-a bazat decizia de a ataca Ucraina pe 4 presupuneri, toate false. Invazia nu merge cum se aștepta, iar „acum e supărat și frustrat”

Planul în 6 puncte al lui Boris Johnson pentru a-l pune pe Putin cu botul pe labe. Posibil și punctul 7: embargo total pe gazele și petrolul din Rusia

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

* Marele campion olimpic sub steagul URSS, născut pe pământ rusesc, a plecat la război, să lupte pentru Ucraina!

* „Un păduche ucrainean, mai rău decât păduchii de la Moscova”. E recordmenul Ucrainei, dar lucrează pentru ruși și refuză să condamna invadarea țării sale de către aceștia

VIDEO. Jefuitorii caselor abandonate sunt legați de stâlpi, cu pantalonii în vine, și bătuți cu nuiele, în orașele ucrainene aflate sub asediul rușilor

VIDEO. Garda Națională Rusă, măcelărită la intrarea în Harkov. „Nimeni nu ne va impune dictatura sa!” / „Acest om a venit să «denazifice» Ucraina și acum zace sub zăpadă”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* Japonezii i-au prins descoperiți pe ruși și vor să-și recupereze Insulele Kurile, ocupate de sovietici în cel de-al Doilea Război Mondial!

* O antrenoare de la naționala Rusiei îl amenință cu bomba nucleară pe japonezul care conduce Federația Internațională de Gimnastică! „Trebuie să-i amintim lui Watanabe – Hiroshima și Nagasaki”

* Sondaj INSCOP: Putin trage în jos și partidul rusofil AUR – 3,5 procente pierdute într-o lună! PSD scade constant, PNL crește spectaculos, USR crește ușor

Proiect de lege: în „situație de criză”, toți bărbații între 18-60 de ani pot fi încorporați. Armata primește puteri sporite

2 COMENTARII

  1. Funeriu,aceasta „eminenta cenusie” chinuita a lui basescu si-a mai aratat „inteligenta” si in cazul unui fost coleg de partid si guvernare,Teodor Paleologu,chinuindu-se sa ne convinga ca avea studii in cv adaugate din pix,dar acesta i-a retezat-o exact asa cum merita un mitocan frustrat si autosuficient-SCURT !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările