marți, martie 5, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaMarele campion olimpic sub steagul URSS, născut pe pământ rusesc, a plecat...

Marele campion olimpic sub steagul URSS, născut pe pământ rusesc, a plecat la război, să lupte pentru Ucraina!

-

După boxerii Vitali Kliciko, Vladimir Kliciko, Oleksandr Usyk, tenismenul Serghei Stahovski sau antrenorul de fotbal Iuri Vernidub, încă un fost mare sportiv ucrainean a pus mâna pe armă pentru a-și apăra țara: baschetbalistul Aleksandr Volkov.

Aleksandr Anatolievici „Sașa” Volkov (57 de ani), unul dintre cei mai importanți sportivi din istoria URSS, ucrainean născut pe pământ rusesc, a pus mâna pe armă și a plecat la război.

Războiul din Ucraina a făcut ca numeroși foști sportivi, printre care Vitali Kliciko, Vladimir Kliciko, Oleksandr Usyk și Serghei Stahovski, precum și antrenorul de fotbal Iuri Vernidub (de la Șeriff Tiraspol), să meargă pe front pentru a-și apăra țara în fața invaziei Rusiei. Cu sau fără pregătire militară, aceștia s-au instruit în regim de urgență și au pus mâna pe armă.

Aceeași decizie a luat-o și Sașa Volkov, fostul pivot de 2,08 metri înălțime, campion olimpic cu naționala de baschet URSS la Jocurile de la Seul (Coreea de Sud), în 1988.

- Advertisement -

Spaniolul Jordi Villacampa, fostul rival al lui Volkov în anii ’80-’90 ai secolului XX, a postat două fotografii: una din anul 2006, în care se regăsea alături de fostul baschetbalist ucrainean, iar cealaltă din aceste zile, cu Aleksandr Volkov îmbrăcat în haine militare, cu o armă lângă el, pe frontul din Ucraina. ”De groază”, a scris Villacampa pe contul său de Twitter.

Aleksandr Volkov a fost unul dintre primii europeni care au făcut pasul în NBA, în 1989, semnând cu Atlanta Hawks.

Uriașul Volkov a mai jucat la Budivelnik Kiev, ȚSKA Moscova, Panathinaikos Atena, Olympiakos Pireu și Reggio Calabria.

- Advertisement -
Sașa Volkov – baschetbalist și războinic

După retragere, a fost ministrul Sportului în țara sa și președintele Federației Ucrainene de Baschet.

Cea mai mare performanță a pivotului Aleksandr Volkov rămâne medalia de aur cucerită la Jocurile Olimpice din 1988, după ce URSS a învins Iugoslavia în finală, 76-63.

În 1991, Volkov a fost ales printre cei mai buni 50 de baschetbaliști din istorie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Un păduche ucrainean, mai rău decât păduchii de la Moscova”. E recordmenul Ucrainei, dar lucrează pentru ruși și refuză să condamna invadarea țării sale de către aceștia

* VIDEO. Coloană de tancuri rusești, distrusă în apropiere de Kiev. „Comandantul regimentului de invadatori a fost lichidat”

* Putin ne amenință prin gura lui Lavrov: „Țările care livrează arme Ucrainei creează un pericol colosal, inclusiv pentru ele însele”

* Un fake news rostogolit de Antena 3, parte a „războiului hibrid”, a provocat isterie națională la benzinării. Românii au făcut cozi uriașe să umple tomberoane, canistre și pungi de plastic, speriați că prețul va ajunge la 10-11 lei litrul

* VIDEO. „Vă puteți opri?! Băieții noștri distrug acolo hoarda fascistă!” Moderator TV putinist, atac violent la un colonel rus care spunea adevărul despre morții din Ucraina

* Rusia intră în incapacitate de plată la mijlocul lunii viitoare. Economia e în pragul colapsului, Banca Națională impune restricții drastice. Disperați, rușii încearcă să-și vândă petrolul cu discount de 20%

* Lavrov, robotul mincinos al lui Putin: „Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina!”

* Directorul CIA: Putin și-a bazat decizia de a ataca Ucraina pe 4 presupuneri, toate false. Invazia nu merge cum se aștepta, iar „acum e supărat și frustrat”

Planul în 6 puncte al lui Boris Johnson pentru a-l pune pe Putin cu botul pe labe. Posibil și punctul 7: embargo total pe gazele și petrolul din Rusia

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

VIDEO. Jefuitorii caselor abandonate sunt legați de stâlpi, cu pantalonii în vine, și bătuți cu nuiele, în orașele ucrainene aflate sub asediul rușilor

VIDEO. Garda Națională Rusă, măcelărită la intrarea în Harkov. „Nimeni nu ne va impune dictatura sa!” / „Acest om a venit să «denazifice» Ucraina și acum zace sub zăpadă”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* Japonezii i-au prins descoperiți pe ruși și vor să-și recupereze Insulele Kurile, ocupate de sovietici în cel de-al Doilea Război Mondial!

* Sondaj INSCOP: Putin trage în jos și partidul rusofil AUR – 3,5 procente pierdute într-o lună! PSD scade constant, PNL crește spectaculos, USR crește ușor

Proiect de lege: în „situație de criză”, toți bărbații între 18-60 de ani pot fi încorporați. Armata primește puteri sporite

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -