Vânat de Erdogan! Hakan Șükür, gloria fotbalului turc și colegul lui Hagi de la Galatasaray, e șofer de Uber în SUA

0
2647
Hagi, Hakan Sukur
Hakan Sukur, gloria fotbalului turcesc, se ascunde în SUA de agenții lui Erdogan care vor să-l arunce după gratii. Hagi și Sukur au fost coechipieri la Galatasaray la sfârșitul anilor '90

Hakan Șükür, fostul atacant al lui Galatasaray și coleg cu Gică Hagi, se ascunde în SUA de furia lui Erdogan. La 48 de ani a pierdut tot și a fost nevoit să fugă din Turcia după ce a devenit inamicul regimului dictatorial de la Istanbul.

Șükür a declarat pentru publicația on-line Goal.com: „Erdogan mi-a luat tot. Nu mai am nimic, mi-a luat libertatea, dreptul de a mă exprima liber și dreptul de a munci. Toți cei care au de-a face cu mine încep să aibă mari probleme”.

Tatăl fostului atacant este arestat la domiciliu, după ce a fost eliberat din închisoare în urma diagnosticării sale cu cancer.

„Am fost obligat să părăsesc Turcia după ce soția mea a fost bătută cu pietre la intrarea într-un magazin, iar copiii mei au fost hărțuiți”, a declarat coechipierul lui Hagi de la glorioasa echipă Galatasaray care a câștigat Cupa UEFA în anul 2000.

VIDEO. Combinație letală între Hagi și Hakan Șükür.

Hakan Șükür a intrat în politică în anul 2011, fiind ales deputat din partea partidului AKP al președintelui Erdogan. În 2013 își dă demisia din partid și rămâne parlamentar independent, stârnind furia dictatorului. Este acuzat că face parte din mișcarea Gulen, iar din anul 2016 a fost condamnat la închisoare.

Hakan Șükür a fugit din Turcia și trăiește în SUA, într-un oraș pe care n-a vrut să-l facă public din cauza faptului că îi e teamă că va fi urmărit de agenții lui Erdogan.

Pentru a-și întreține familia, Hakan Șükür e șofer de Uber și vinde cărți.

„Când am intrat în AKP acesta era un partid care milita pentru democrație, susținea valorile europene și avea ca obiectiv aderarea Turciei la UE. Între timp, Erdogan a dus țara într-o direcție total greșită”, a declarat Șükür pentru Goal.com.

Hakan Șükür a marcat 383 de goluri de-a lungul carierei și a îmbrăcat tricoul naționalei Turciei de 112 ori. Este o legendă a Istanbulului. A câștigat 8 titluri de campion, jucând pentru Galatasaray.

Hagi și Șükür au făcut un cuplu letal, care a transformat echipa într-o forță a fotbalului european.

„Sunt atacat în presa controlată politic din Turcia pentru că mi-am permis să vorbesc liber și să-l critic pe Erdogan”, a declarat simbolul fotbalului turcesc, care se ascunde în SUA.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Zborul până la moarte: 2 minute! Ultimele 120 de secunde ale celor 176 de oameni din avionul doborât de iranieni

* Moise Guran intră în politică? Cioloș și Barna i-au propus să fie șef de campanie în alegeri

* CTP demască „fățărnicia” Antenei 3! Cristina Țopescu a fost „atacată” de șefii postului TV pentru că nu se tăvălea în mocirlă

* Cristina, ultimul SMS: 23 decembrie, ora 18.02

*Cristina Țopescu, cauza morții. Anchetatorii au două piste: supradoză accidentală de medicamente sau sinucidere

* Ștefan Bănică, fost soț al Cristinei Țopescu, mesaj emoționant: „Vei avea un loc special în sufletul meu”

* AUDIO. Apel disperat al Cristinei Țopescu: „Ăsta mă omoară cu zile! Mi se încleștează maxilarele și nu pot să respir”

* De ce Cristina Țopescu era singură de Crăciun? Avea doi frați după tată, dar relația cu ei era firavă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here