FOTO. Cristina Țopescu, protestatara din Piața Victoriei

1
3496

În ciuda faptului că în 2013 s-a înscris în PSD (decizie pe care mai târziu a regretat-o), Cristina Țopescu a fost participantă activă la protestele din Piața Victoriei, împotriva guvernării PSD-ALDE, în efervescenta perioadă 2017-2019.

Pe vreme frumoasă sau pe frig, pe soare sau pe zăpadă, pe lapoviță și în ger, Cristina Țopescu a fost „pe baricade”. Nu putea accepta ca justiția țării sale să fie supusă de o clică politico-infracțională.

Într-o fotografie care a circulat mult în mediul online, Cristina Țopescu susținea un banner mare, pe care erau tăiate opțiunile „autostrăzi”, „spitale”, „școli”, „justiție”, „locuri de muncă”, „Europa”, fiind acceptate doar „amnistie” și „grațiere”. Era vorba, evident, de opțiunile guvernării PSD-ALDE.

Cristina Țopescu a promovat protestele pro-justiție și pe profilul ei de Facebook, fapt care i-a grăbit despărțirea de Antena 3, unde avea o emisiunea săptămânală pe care a ținut-o departe de propaganda obișnuită a televiziunii lui Dan Voiculescu.

Jurnalista a protestat, în Piața Victoriei, inclusiv alături de Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, cele două femei care au reușit să mobilizeze peste 260.000 de români pentru a contribui la construirea primului spital pediatric oncologic din România.

Duminică, 12 ianuarie, Cristina Țopescu a fost găsită moartă în casa în locuia cu chirie, la Otopeni. Vecinii i-au sesizat absența lungă, de circa trei săptămâni. Cristina se stinsese de multe zile, posibil chiar dinainte de Anul Nou. Autopsia efectuată la INML va lămuri acest detaliu macabru.

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Șocantă această dispariție prematură a Cristinei Țopescu dintre noi ! Încă sunt bulversat și mi’e greu să accept ideea că un astfel de OM, un astfel de CARACTER ne’a părăsit !
    Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace !!! 🙏

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here