VIDEO. Berbeceanu: „Îi asigur pe bucureșteni că le vom oferi soluții, nu scuze. Vom face față împreună”

1
2258

Investit ca prefect al Capitalei, fostul polițist antimafia Traian Berbeceanu a avut un discurs interesant vineri, la numirea în funcție. Ceremonia s-a ținut afară, în aer liber, la moment participând Marcel Vela, ministrul de Interne, Violeta Alexandru, ministrul Muncii, Nicușor Dan, primarul ales al Bucureștiului.

Traian Berbeceanu, care până acum a fost șeful de cabinet al lui Vela, a părut emoționat, postură neobișnuită pentru imaginea sa de tip dur: “Sunt vremuri deosebite, cu provocări mari, dar vom face față împreună. Vreau să-i asigur pe colegii de la Prefectură de tot sprijinul meu, de toată colegialitatea mea. Îi asigurăm pe cetățenii municipiului București că le vom oferi soluții, nu scuze sau justificări. Îl asigur pe domnul primar general (n.r. – Nicușor Dan) de toată deschiderea și de o colaborare excepțională pe care o vom avea”.

După cum a explicat joi Nicușor Dan, Bucureștiul se confruntă chiar în acest moment cu trei crize grave:

– cea sanitară provocată de ascensiunea pandemiei,

– cea a asigurării căldurii și apei calde provocată de neglijarea sistemului de termoficare de către administrațiile precedente,

– cea financiară generată de cheltuielile iresponsabile și bugetul prost făcut al Gabrielei Firea.

Fosta primăriță PSD încearcă să întârzie cât mai mult preluarea mandatului de către Nicușor Dan. Unul din scopuri, a explicat matematicianul ales primar de bucureșteni, este acela de a agrava situația termoficării. În ultimele sale zile de mandat, Firea blochează achiziționarea stocurilor pentru iarnă și pregătirea intervențiilor la situațiile de urgență, astfel încât ulterior să poată spune că noua administrație n-a fost în stare să gestioneze problema.

Fostul primar a început deja campania. În timp ce își face poze în biroul gol de la Primărie anunțând că “sunt tot aici”, Firea postează pe Facebook acuzații la adresa lui Nicușor Dan, că nu rezolvă problemele cu apa caldă, așa cum a promis.

Situația sanitară este un alt “cartof fierbinte”. Gabriela Firea tocmai a dat autorizații pentru organizarea pelerinajului de Sfântul Dumitru, la sfârșitul lunii octombrie, în condițiile în care Bucureștiul are cea mai mare rată de infectare din țară. Fosta primăriță a neglijat problema în ultimele 8 luni, organizând în schimb operațiuni de imagine, cu așa-zise testări ale populației despre care nu știa nimeni.

Berbeceanu și Nicușor Dan vor trebui să găsească soluții la aglomerarea secțiilor ATI din spitalele care țin de Primărie și la identificarea ratei reale a infectărilor. Noul primar a spus deja că va organiza campanii masive de testare țintită către categoriile cele mai periclitate: funcționarii publici care intră în contact cu publicul, personalul sanitar, profesorii, șoferii de la transportul în comun etc.

Berbeceanu va trebui să identifice măsurile și restricțiile necesare pentru a stopa ascensiunea epidemiei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Nenorocita de firea psdista, face ordinara exact ce face criminalul si tortionarul de psd de 4 ani de zile : aduce pe buza prapastiei si impinge viguros tara asta in haos, pentru ca doar asa mai castiga ei ceva, doar daca e haos si degringolada in Romania, pentru ca vor acuza imediat guvernul PNL ca nu e in stare sa guverneze responsabil, cand ei au facut toate nenorocirile din lume, au incitat si manipulat cetatenii sa nu se pazeasca, sa fie neglijenti si iata unde s-a ajuns. Ceea ce e in Bucuresti e de groaza, cu decizia referitoare la pelerinaj pune capac la tot, corupta si criminala dracului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here