miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNews“Acest tiran, Rafila, șeful Securității Arad, a urcat în camion, i-a dat...

“Acest tiran, Rafila, șeful Securității Arad, a urcat în camion, i-a dat tatei cu pistolul în cap și l-a înjurat că a otrăvit Valea Crișului să lupte contra comunismului”. Mărturii cutremurătoare despre tatăl PSD-istului Rafila

-

Mărturii realmente cutremurătoare despre atrocitățile comise de maiorul de Securitate Alexandru Rafila ies la iveală acum, când fiul său, medicul Alexandru Rafila junior, va candida din partea PSD la Camera Deputaților.

Adevărul publică declarații ale foștilor deținuți politici, consemnate în cărți precum volumul “Administrație românească arădeană”, în care aceștia povestesc brutalitatea de care a dat dovadă Rafila, șeful Securității Arad, în primii ani de după război.

Maiorul Rafila, născut în URSS și pus de ruși să conducă represiunea împotriva românilor anticomuniști din zona Arad, era un tinichigiu făcut ofițer la apelul bocancilor, ca să lupte cu “elementele dușmănoase”

Născut în URSS, în 1920, Alexandru Rafila senior a venit pe tancurile sovietice în 1944-1945. De profesie tinichigiu, a fost instruit rapid, la apelul bocancilor, în tehnici de represiune, tortură și anchetare, apoi pus șef al Securității Arad. Din această poziție a început războiul cu “elementele dușmănoase” ocupantului sovietic și regimului comunist instalat de ruși la București.

A condus trupele de Securitate din zona Arad împotriva partizanilor, a dizidenților și a tuturor celor care manifestau fie și cea mai mică antipatie față de bolșevici.

- Advertisement -

În ultimele zile, când s-a aflat despre faptele tatălui său, medicul Alexandru Rafila (pus de Victor Ponta reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății în 2012, iar acum acum de Marcel Ciolacu în fruntea listei PSD București pentru Camera Deputaților) a încercat să contureze o aură de dizident.

Tatăl său – susține Alexandru Rafila junior – a fost dat afară din Securitate și din Partidul Comunist în 1949, fiind considerat element dușmănos. A făcut facultatea de medicină la 40 de ani, în pofida persecuțiilor regimului. Iar fiul nu a știut multă vreme ce a făcut tatăl său, nu e de acord cu faptele sale și nici n-a beneficiat de niciun avantaj, ca băiat de securist. Dar fiul torționarului e gata acum să se pună și el în slujba poporului și să se sacrifice în Camera Deputaților, după ce s-a sacrificat 8 ani ca reprezentant al țării la OMS.

Cercetări ale istoricilor spun însă că Alexandru Rafila senior a fost dat afară din Securitate după ce s-a constatat, în urma unor anchete interne, că făcuse mai multe abuzuri și abateri intolerabile chiar și pentru noua putere instalată după 1945.

- Advertisement -

„Acest tiran, Rafila, i-a adresat înjurături mortului şi ne-o spus să-l ducem cu ce putem la groapă. L-am băgat într-o troacă. Nici azi nu știu unde e îngropat“

Într-unul din fragmentele volumului “Administrație românească arădeană” publicate de Adevărul găsim și mărturia lui Darău Igna, unul dintre cei arestați după ce Securitatea dăduse foc unei mori în care au ars de vii mai mulți partizani. Darău Igna povestește: “Când era grajdul aproape terminat cu arsul a venit Rafila, comandantul Securităţii din Arad, şi a asistat până eu cu fratele meu şi cu un cetăţean din Almaş am scos cadavrul neînsufleţit al lui Leanu din foc şi a identificat cum s-a împuşcat. Erau arse picioarele de la jumătatea genunchilor în jos la fel şi mâinile cum a ţinut pistolul mitralieră. Acest tiran, Rafila, i-a adresat înjurături şi ne-o spus să-l ducem cu ce putem la groapă. Şi l-am băgat într-o copaie, troacă de spălat mai mare, şi am bătut nişte scânduri şi l-am dus la cimitir aci, la Iosăşel. Nici în ziua de astăzi nu ştiu unde-i. Şi cine o ştiut, o murit. Venind din Arad, comandantul Rafila a dirijat şi aici arestarea luptătorilor, urcându-i în două camioane, în unul pe securistul rănit şi pe Jurcuţa, şi în celălalt ne-o urcat, legaţi laolaltă pă mine şi pe Pasărea, pă Nuţicu numai cu cărtuşele la spate şi Luluşa la fel, şi pe baci Ioan nu l-or legat nicicum. (…) Tiranul Rafila o oprit camionul o urcat sus o luat pistolul şi o dat cu ţeava în cap şi la tata şi la Luluşa zicând şi înjurând că ei sunt aceia ce au otrăvit Valea Crişului să lupte contra comunismului, «Voi împreună cu Bogdanul vost»“.

Potrivit publicației Analele Sighet, nr. 2, editată de Fundația Academiei Civice și tipărită în 1995 – pe care o citează Adevărul –, liderul mișcării anticomuniste din a doua jumătate a anilor 1940 a fost, în zona Arad, Cantemir Gligor. De partea cealaltă, trupele de represiune ale Securității erau conduse de maiorul Alexandru Rafila, tatăl actualului medic Alexandru Rafila.

Potrivit documentelor, au existat 4 ciocniri armate majore între partizanii din zona bazinului Crișul Alb și trupele de represiune aflate în slujba ocupantului sovietic. Într-una din mărturii se menționează cum maiorul Rafila intenționa să ducă la sediul Securității din Sebiș inclusiv femeile din zonele unde activau partizanii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Foarte bine, cautati si publicati tot ce gasiti, poate descoperiti si supravietuitori, daca a mai scapat vreunul din mainile nemernicului astaiu, sa stie toata lumea din ce neam e fi-su, si sa scuipe pe psd la alegeri, psd – cuib de hoti si de tortionari!

  2. Nu a vrut sa-si condamne el tatal tortionar inainte,adica dupa ce s-a difuzat serialul Luciei Hossu,in anii 90,acum ,crezand ca nu mai sunt martori in viata sau ce naiba a fost in mintea sa,e prea tarziu ,balbaiala cu care a negat ca tatanele ar fi fost criminal nu face decat sa-l discrediteze ,cu atat mai mult cu cat ies la iveala si matrapazacurile sale facute in tandem cu prietenul sau vechi de partid,cercel.Era in pesdeu inca din 2010,in 2011 lucra la programul de guvernare,nene,nu e orisice mizilic,nu?Si sa accepti sa devii paravan hotilor cu dosare penale ,este cu atat mai jalnic! Ce credea stimabilul,ca romanii iubesc asa de mult parlamentarii acestui partid de mafioti,incat or sa fie superincantati de vestea ca va fi parlamentar si nu medic? O greseala care a atras dupa ea toate dezvaluirile astea,necesare cand e vorba de o functie publica!

  3. Tatukul tortionar chiar avea parintii rusi,era nascut rus ,din muncitori sovietizati,ce putea sa iasa din 2 spalati pe creier de regimul sovietic? Tipic pentru regimul bolsevic,sa se foloseasca de tarani sau muncitori saraci pentru a-i face soldati credinciosi ,rasplatiti pentru subordonarea fata de regim cu functii de raspundere ,fara a fi nevoiti sa termine nici macar scoala primara!Astia s-au dovedit cei mai criminali,de aici au recrutat tortionari pentru a-i „pedepsi” pe elite sau tarani care nu vroiau sa-si vanda sufletele diavolului rosu pentru o functie sau trai fara griji!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -