sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăDezvăluiriBeizadeaua Victoraș Micula s-a deghizat în polițist, cu cagulă, și a furat...

Beizadeaua Victoraș Micula s-a deghizat în polițist, cu cagulă, și a furat datele cântăreței Vlăduța Lupău! Are dosar penal

-

Victor Micula, fiul lui Viorel Micula, unul dintre patronii miliardari de la European Drinks, a fost pus sub urmărire penală de Parchetul Bihor, alături de patru polițiști din Oradea, a informat Parchetul Tribunalului Bihor publicația G4media.ro. Beizadeaua Micula este și finul liderului PSD Bihor, Ioan Mang.

Parchetul Tribunalului Bihor a început urmărirea penală împotriva lui Victor Micula pentru acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și uzurpare de calități oficiale.

Agenții de poliție Camelia Ile, Ovidiu Vaida, Alin Zanca și Claudiu Rengle au fost puși sub acuzare pentru acces ilegal la un sistem informatic, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, complicitate la uzurpare de calități oficiale și abuz în serviciu.

Îmbrăcat cu geaca de serviciu a polițistului, verde fosforescentă, cu emblema «Poliția Română» pe braț și o cagulă pe cap

În noiembrie 2018, Victoraș Micula le-ar fi atras atenția unor polițiști că un rival al său a urcat la volan după ce a băut. Polițiștii l-au prins în flagarnt pe rivalul beizadelei miculiene, iar la percheziția corporală a acestuia ar fi participat și Victoraș Micula, îmbrăcat în polițist, cu cagulă pe față.

- Advertisement -

”În noaptea de 16/17 noiembrie 2018, agentul de poliție Vaida Ovidiu, cu ocazia întreprinderii unei acțiuni polițienești de constatare în flagrant a unei posibile infracțiuni săvârșite de o persoană de sex masculin (conducerea unui autoturism sub influența alcoolului sau altor substanțe), i-a oferit lui Micula Victor spre purtare geaca sa de serviciu, cu culoare verde fosforescentă, avea pe braț emblema «Poliția Română», precum și o cagulă, pentru ca acesta din urmă să nu fie recunoscut de persoana reclamată și să i se creeze astfel aparența că este polițist, de natură a justifica prezența sa la fața locului, pe care Micula Victor le-a folosit cu ocazia acelui eveniment, creând convingerea celor prezenți la fața locului că este lucrător de poliție, după care a efectuat în acea noapte mai multe activități specifice unui lucrător de poliție (percheziție corporală, percheziție autovehicul, asistare la toată activitatea de constatare a infracțiunii, însoțire persoană cercetată la spital pentru recoltare de probe biologice etc.), cu permisiunea agentului de poliție Vaida Ovidiu”, arată procurorii bihoreni.

Beizadeaua avea acces la bazele de date ale MAI

Potrivit unor surse din poliție, în noaptea de 28 spre 29 martie 2018, venind de la Băile Felix către Oradea, Victoraș Micula, aflat la volanul unui Mercedes cu iubita și prietenii lui, l-a șicanat în trafic pe un bărbat care conducea un Opel. Victima a fost urmărită de Micula și s-a refugiat într-o benzinărie, unde a fost prinsă de agresor, care a început să-i lovească mașina.

Șoferul Opelului ar fi sunat la 112 ca să reclame agresiunea, apoi ar fi reușit să scape de urmărirea lui Micula-junior. Beizadeaua a apelat la un prieten polițist și au plecat împreună să-l caute pe șoferul Opelului, noaptea prin oraș. Cum nu l-au mai găsit, Victoraș Micula a mers la sediul Poliției, unde i s-a permis accesul în zona restricționată a Biroului Supravegheri Video și a accesat ilegal, timp de 47 de minute (în două „reprize” nocturne), bazele de date ale MAI, pentru a căuta informații despre șoferul Opelului.

- Advertisement -

Suspecta Ile Camelia, agent șef adjunct de poliție în cadrul Poliției Municipiului Oradea – Biroul Ordine Publică, în noaptea de 28/29.03.2018, la solicitarea numitului Victor Micula, în intervalul orar 2.54 – 2.59, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, aflându-se de serviciu în incinta Poliției Municipiului Oradea – Biroul Supravegheri Video, împreună cu Micula Victor, într-o zonă în care accesul este restricționat publicului, folosind userul și parola proprie, a accesat nelegal, cu depășirea limitelor autorizării, mai multe baze de date (în condițiile în care accesul la aceste date este restricționat, sens în care se stabilește un user și parolă individuală, ce este acordată anumitor funcționari din cadrul Poliției, de autoritatea competentă la nivel național), și anume Evidența Auto, Evidență Persoane, respectiv Evidență Pașapoarte, toate trei gestionate de MAI, scopul verificărilor nefiind unul în interes de serviciu, ci pentru a-i transmite persoanei solicitante (Victor Micula – n.red.) datele persoanale care sunt confidențiale ale unei persoane de sex masculin, cu care solicitantul avusese anterior un incident în trafic.

Ulterior, în aceeași noapte, în intervalul orar 3.01 – 3.43, subofițerul de poliție Ile Camelia i-a facilitat lui Victor Micula accesul direct la aceste baze de date mai sus menționate, în sensul că i-a făcut instructajul cu privire la folosirea corectă a acestora, după care Micula Victor a accesat și interogat singur aceste baze de date, de pe userul și parola lui Ile Camelia, scopul umărit fiind acela de a afla datele personale ale unor persoane cunoscute lui sau ale unor persoane publice”.

A căutat-o în bazele MAI și pe cântăreața Vlăduța Lupău

Vlăduța Lupău

În seara zilei 21 aprilie 2018 (…), suspectul Victor Micula a intrat în aceeași încăpere unde își desfășura activitatea suspecta Ile Camelia, și anume în Poliția Municipiului Bihor Biroul Supravegheri Video, unde, în prezența unei persoane aflate în cercul său relațional, cu folosirea userului și parolei numitei Ile Camelia, care și-a dat acordul prealabil în acest sens, a accesta nelegal, în interes personal, cu depășirea limitelor autorizării permise agentului de poliție Ile Camelia, mai multe baze de date gestionate de Ministerul Afacerilor Interne, și anume Evidența Auto, Evidență Persoane, respectiv Evidență Pașapoarte, în scopul de afla date confidențiale în legătură cu o persoană de sex feminin (interpretă de muzică populară), respectiv cu privire la membrii familiei acesteia, fapt care a produs indignarea unor lucrători de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor – Serviciul Acțiuni Speciale, care se aflau la acea oră în sediul Poliției Mun. Oradea”, se arată în răspunsul Parchetului Bihor către G4media.ro.

O manea pentru polițiști de la „Pablo de Bihor”

Potrivit unor surse locale, Victoraș Micula, căruia îi place să i se spună „Pablo” sau „Pablo de Bihor” (inspirat de legendarul mafiot columbian Pablo Escobar), le-a dedicat o manea șefilor Poliției Bihor. Maneaua este interpretată de Dani Prințul Banatului. Versurile sunt stupide, dar transmit și un mesaj specific clanurilor mafiote.

2018! Începem în forță! De la «Pablo din Bihor» pentru un cățeluș care l-a ținut în curte și acum are stele multe (hahah!)

Scaunul pe care stai de mine e clădit,
Ca să ajungi în vârf acolo, eu te-am sprijinit,
Veneai mereu la ușa mea ca să-ți mai pun o stea,
Ai devenit șef peste tot, vrei să-mi iei liniștea,
O stea pe epoleți ți-am pus-o fără niciun preț
Și n-ai pic de rușine, tu mă tratezi cu dispreț,
Te-am ajutat să devii șef peste tot cel mai mare.
Îmi dau seama că am crescut un om fără valoareeee!

AUDIO: Maneaua interpretată de Dani Prințul Banatului

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -