Copleșit de Covid, Botoșaniul strigă după ajutor. Autoritățile cer trimiterea urgentă a unei unități de terapie intensivă mobilă

2
2786
Unitate mobilă de terapie intensivă. FOTO: viata-medicala.ro

Copleșit de cazurile de coronavirus, județul Botoșani face un apel disperat pentru ajutor din partea Guvernului. Publicația Monitorul de Botoșani consemnează că autoritățile au solicitat să fie trimisă de urgență o unitate de terapie intensivă mobilă, pentru a prelua din cazurile grave care nu mai încap în secțiile ATI ale spitalelor existente.

În ultimele două săptămâni, în Botoșani s-au înregistrat 630 de cazuri noi – adică un sfert din totalul cazurilor apărute de la începutul pandemiei, în martie, și până acum! Secția de boli infecțioase este plină – toate cele 46 de paturi sunt ocupate. În afară de acestea, în județ mai sunt două spitale unde pot fi găzduiți încă 104 bolnavi de Covid, dar majoritatea locurilor sunt, de asemenea, deja ocupate.

Secția ATI are doar 9 paturi disponibile, cu mult sub pragul de 10% dintre pacienți care e de așteptat să ajungă în stare critică.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a alocat o autospecială cu capacitate de 12 paturi ATI, utilate cu ventilatoare și monitoare, pentru a suplimenta sistemul medical de urgență de la Botoșani. Prefectul Dan Nechifor a declarat: „Având în vedere creşterea numărului de pacienţi diagnosticaţi cu Covid a căror stare de sănătate se agravează şi necesită îngrijiri în terapie intensivă şi ţinând cont de faptul că la nivelul judeţului Botoşani, la momentul actual, sunt ocupate toate paturile pe secţiile de terapie intensivă, am discutat direct cu domnul doctor Raed Arafat pentru a ne aloca o unitate mobilă, primind tot sprijinul în acest sens. Nu ne jucăm cu viaţa botoşănenilor, de aceea continuăm eforturile pentru asigurarea îngrijirilor necesare pentru pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi aflaţi în stare gravă”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

 

2 COMENTARII

  1. Cum pentru psd nu există covid, nu trebuie purtat mască, exemplu șeful partidului, așa să ceară ajutor de la ciolacu că ei pot (să facă toate prostiile să ducă țara în jos)!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Botosanenii pesedisto-comunisti din tata in fiu sa bea dracului mai putin, sa mai puna mana pe o carte, sa mai puna mana pe o sapa nu sa stea toata ziua cu mana intinsa la romanii care contribuie la bugetul statului si sa se inghesuie sa bea in carciumi ajutorul social, iar dupa aceea sa strige ca din gura de sarpe ca le sunt puse vietile in pericol. De ce sa trimitem din alte judetet unitati ATI mobile?! Nu au votat ca turmetatii cetatenii judetelor cu spitale dotate hotii botosanenii care au furat banii pentru spitale! Eu stiu ca este campanie electorala, insa cineva sa le aminteasca acestor turmentati analfabeti proverbul romanesc ca in viata mai primesti din cand in cand ce ai semanat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here