Încă un profitor va fi deputat PSD: Dumitru Coarnă, polițistul pensionat la 45 de ani pentru a cumula pensia cu salariul. Câștigă 3.600 de euro pe lună

1
21192
Dumitru Coarnă

Dumitru Coarnă, președinte al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, va deschide lista PSD Călărași pentru Camera Deputaților, anunță Ziare.com.

Coarnă a fost votat vineri, 16 octombrie, de organizația PSD Călărași pentru a deschide lista la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaților.

Dumitru Coarnă a confirmat că va candida sub sigla PSD. Potrivit Editia.eu, el a spus: „Da, confirm! Mai rămâne că decizia finală să fie aprobată de către conducere. Organizația de la PSD Călărași m-a nominalizat marți. Vineri am avut o discuție cu președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, care m-a și propus în Biroul Executiv Politic al PSD. Am depus dosarul pentru locul 1 la Camera Deputaților. Inițial, am înțeles că ei m-au votat pentru Senat. Dar am stabilit cu domnul președinte Vasile Iliuță, daca lucrurile se vor întâmpla așa, să merg la Camera Deputaților, dintr-un singur considerent: e Camera decizională pe legile organice”.

De-a lungul anilor, Dumitru Coarnă a fost foarte activ din punct de vedere al prezenței mediatice. El a intervenit deseori pe multe televiziuni, în special la Antena 3 și la România TV, având un discurs scandalos pentru statutul său: de cele mai multe ori, a apărat personaje condamnate, judecate sau cercetate pentru fapte de corupție. Retorica sa a fost anti-justiție, anti-stat de drept și anti-Europa.

Cooptarea lui Coarnă arată că așa-zisa „reformă” din PSD este o mișcare de fațadă, pentru imagine, dat fiind că se apropie alegerile parlamentare.

Profitor al sistemului: salariu + pensie de polițist

Dumitru Coarnă a criticat public faptul că mulți pensionați din MAI au fost reangajați în minister și au ajuns la venituri cumulate, din pensie și salariu, de peste 30.000 de lei.

Numai că și sindicalistul a făcut la fel! El s-a pensionat la 45 de ani (în 2009, se pare) și s-a reangajat, fiind salariat ca președinte al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

În declarația de avere pe 2019, depusă în acest an, Dumitru Coarnă a menționat venituri anuale de 207.955 de lei, ceea ce înseamnă o medie lunară de 17.330 de lei (3.600 de euro).

Aceste venituri provin din trei surse:

  • 113.773 de lei ca lider sindical al polițiștilor (9.481 de lei pe lună);
  • 64.800 de lei din pensie (5.400 de lei pe lună);
  • 29.382 de lei ca membru în Comitetul Economic şi Social (CES) – calitate dobândită tot prin poziția de lider sindical (2.448 de lei pe lună).

Dumitru Coarnă a recunoscut că s-a pensionat la 45 de ani, dar susţine că motivele au fost medicale. „Deci, am fost pensionat medical. Am fost gasit la un control de rutină cu o problemă la plămânul stang. Am fost trimis la spitalul «Gerota». Am fost băgat în Comisia de Medicina Muncii, care m-a clasat în gradul 3”, s-a justificat el.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here