Efectul DNA: Bănicioiu nu mai candidează. Șpăgile luate ca ministru i-au explodat în nas. Ponta zice că e dosar politic

0
1432
Nicolae Bănicioiu

Deputatul Nicolae Bănicioiu (Pro România) renunță la candidatura pentru un nou mandat de parlamentar. Decizia a fost luată ca urmare a dosarului de trafic de influență și luare de mită pe care i l-a deschis Direcția Națională Anticorupție (DNA). Procurorii cer ridicarea imunității fostului PSD-ist, care acum e prim-vicepreședinte la Pro România („mâna dreaptă” a lui Ponta).

Marți, DNA a solicitat procurorului general sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de un deputat, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că este vorba despre deputatul Nicolae Bănicioiu.

La scurt timp după ce informația a explodat în presă, Bănicioiu a anunțat pe Facebook că nu mai candidează pentru un nou mandat parlamentar. În plus, zice că e de acord cu ridicarea imunității sale, pentru că „nu am nimic de ascuns”.

Bănicioiu își pregătește terenul și pentru clasica și stupida apărare: l-a turnat un denunțător care la rându-i are probleme penale, deci e necredibil. Intuind de unde i-ar putea veni problemele, deputatul lui Ponta anticipează: „Sper ca acest demers să nu fie generat de persoane care au ele probleme și probabil, ca să scape, au inventat fapte”.

Anunțul lui Nicolae Bănicioiu

„Am văzut astăzi cu surprindere comunicatul DNA și vreau să fac următoarele precizări:

În primul rând, consider acuzațiile vehiculate în presă false și din această cauză doresc să am acces la dosar cât de repede posibil!

Sunt pentru a se ridica imunitatea, deoarece nu am nimic de ascuns și cred că totuși clarificarea cât mai rapidă a situației va fi în interesul tuturor.

Înțeleg că, odată cu începutul campaniei electorale, acesta ar fi un subiect care poate ar îngreuna lămurirea lucrurilor și din această cauză am decis că nu voi mai candida!

Îmi doresc doar aflarea cât mai rapidă a adevărului și sper ca acest demers să nu fie generat de persoane care au ele probleme și probabil, ca să scape, au inventat fapte.

Voi comunica când voi afla mai multe detalii legate de dosar!”

Ponta, mesaj ticălos: „Marea vină a lui este că nu a vrut să plece la PSD, ca alții”

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, susţine – tot pe Facebook – că cei care-şi amintesc în 2020 să acuze fapte din 2012 sunt ”nişte oameni necredibili” şi afirmă că el crede în ”nevinovăţia” lui Nicolae Bănicioiu.

În clasicul stil PSD-ist, Ponta insinuează că procurorii fac un joc politic.

„Eu am fost acuzat în 2015 şi, după 4 ani, am fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cred în nevinovăţia lui Nicu Bănicioiu – cred că denunţătorii prinşi «cu mâţa în sac» care îşi aduc aminte în 2020 să acuze fapte din 2012 sunt nişte oameni necredibili. Cred că marea vină a lui Bănicioiu este că s-a luptat pentru Pro România şi nu a vrut să plece la PSD, ca alţii! Credeam că nu se mai «dezgroapă» dosare vechi în campaniile electorale. M-am înşelat! Eu am trecut prin exerciţiul acuzaţiilor neadevărate – ştiu cât a suferit familia mea şi cei apropiaţi”, a scris Ponta, marţi, pe Facebook.

El şi-a exprimat regretul că Nicolae Bănicioiu trece printr-o „experienţă traumatizantă”.

„Îmi pare rău că Nicu trece prin această experienţă traumatizantă! Dar sunt sigur că va arăta adevărul şi această perioadă îl va face mult mai puternic! Proiectul Pro România este necesar României – şi va merge mai departe – cu orice preţ!”, a adăugat Ponta.

Victor Ponta și Nicolae Bănicioiu – nr. 1 și nr. 2 în Pro România

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here