De frica pușcăriei, Tăriceanu a demisionat din partidul pe care-l conduce, pentru a candida pe lista lui Ponta!

0
5758
Calin Popescu Tariceanu
E cam trist CACPT...

C. A. C. P. Tăriceanu mai atinge un prag al ridicolului: a demisionat din partidul pe care l-a fondat și îl conduce, ALDE, în încercarea de a-și păstra imunitatea parlamentară încă 4 ani. El devine membru Pro România și candidează pe lista partidului lui Victor Ponta. În același timp, Tăriceanu continuă să conducă de facto partidulețul ALDE, a cărui lipsă de relevanță o statuează prin această combinație electorală.

În legislatura 2016-2020, DNA a cerut ridicarea imunității parlamentare a lui Călin Popescu Constantin Popescu Tăriceanu, pentru a putea fi cercetat și judecat pentru o șpagă de 800.000 de dolari pe care a luat-o în afacerea licențelor Microsoft (procurorii au dovezi implacabile în privința acestei infracțiuni), dar majoritatea PSD-ALDE-UDMR din Senat a votat împotriva ridicării imunității. Procedura ar putea fi reluată în legislatura următoare, în care PSD și ALDE-Pro România nu vor mai avea, probabil, majoritate.

Tăriceanu a spus la DC News.ro (B. Chirieac) că s-a văzut nevoit să demisioneze din partidul său, pentru a putea candida pe listele Pro România, la alegerile Parlamentare din 6 decembrie.

Tăriceanu a explicat că fuziunea dintre ALDE și Pro România nu a fost acceptată pentru acest ciclu electoral, motiv pentru care candidații ALDE vor fi incluși pe listele „partenerilor” din Pro România.

„Legea electorală are niște constrângeri, nu ne permite să mergem pe o fuziune care este sub eticheta Pro România plus ALDE. Va trebui să mergem exclusiv pe lista unui partid, și lista pe care vom merge la alegeri va fi lista Pro România. Acolo vor fi toți candidații. Și cei care provin din Pro România, și cei care provin din ALDE. E foarte important ca alegătorii să știe asta, că atunci când pun ștampila pe Pro România, unii sunt de la ALDE, alții de la Pro România”, a explicat, penibil-caraghios, eșuatul Tăriceanu.

Reprezentanții ALDE au trimis și un comunicat de presă, pentru a informat că au aprobat protocolul de fuziune cu Pro România. Decizia ALDE de a fuziona cu Pro România va fi validată la Congresul extraordinar care va avea loc în data de 8 noiembrie. Pentru că procedura fuziunii durează, membrii ALDE s-au văzut nevoiți să demisioneze și să se înscrie în Pro România.

„Procedurile pentru organizarea alagerilor parlamentare în data de 6 decembrie prevăd ca termen de depunere a listelor la alegerile parlamentare data de 22 octombrie. Prevederile legale în cazul fuziunii a două partide obligă ALDE și Pro România să candideze pe o listă comună, iar hotărârea Delegației Permanente a ALDE de a aproba fuziunea cu Pro România implică obligația tuturor candidaților la alegerile parlamentare să candideze pe lista Pro România. Acest lucru presupune asumarea inclusiv a calității de membru de partid Pro România. Această obligație revine tuturor membrilor ALDE care urmează să candideze la alegerile parlamentare și îl vizează inclusiv pe președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu”, se precizează în comunicatul de presă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here