VIDEO. Prietenie româno-maghiară, în stradă, la Cluj-Napoca, ca tratament împotriva prostiei naţionaliste de la Valea Uzului

1
326

Zeci de clujeni au răspuns sâmbătă seară unei inițiative lansate de activiștii civici Szakáts István și Cornel Vâlcu și au venit cu pancarte în centrul Clujului pentru a-și exprima dezacordul în privința incidentului petrecut la Cimitirul din Valea Uzului.

Mesajele de pe pancarte erau atât în limba română, cât și maghiară: “Sunt român, nu-s nimănui stăpân. Stau liber printre oameni liberi”, “Fără manipulare, fără ură” sau “Harghita, pământ omenesc”, relatează eclujeanul.ro.

„E important să spun în piața publică ceea ce cred despre acest incident. Totodeauna simt că anumite instituții ale statului știu cum că să amestece mizeria, iar cetățenii de bună credință sunt cei care trag ponoasele. A venit momentul ca instituții implicate să fie trase la răspundere pentru provocarea petrecută la Valea Uzului. Sper să nu mai trăim vremuri în care oamenii sunt instigați să sară unii la gâtul altora, pentru ca apoi să fie învinovățiți tocmai de cei care i-au instigat”, a comentat Szakáts István, unul  dintre inițiatorii mitingului.

Un etnic maghiar a ținut să spună că și politicienii maghiari sunt în egală măsură responsabili de instigarea de la Valea Uzului, pentru că și ei răspund întotdeauna cu ”lovituri sub centură” la alte ”lovituri sub centură”: ”Am văzut multe postări și intervenții ale politicienilor pe tema aceasta. Fiecare parte, și politicienii români și maghiari, se întorc și spun: tu ești vinovat. Fiecare își susține punctul de vedere din propriul unghi: vai, săracii de noi!. Și partea maghiară ar trebui să înțeleagă că e vorba de o lovitură sub centură și să nu răspundă cu altă lovitură sub centură”

După discursuri în maghiară și română, cei prezenți în Piața Unirii au mărșăluit apoi până în Piața Lucian Blaga (la Casa de Cultură a Studenților).

Mesajul inițial al acțiunii:

“Nu vom fi manipulaţi!

Nu ne vom scuipa în faţă prietenii şi vecinii pentru că aşa vor nişte politruci în căutare de scandal şi voturi.

Nu ne vom sacrifica liniştea din cauza isteriilor etnico-naţionaliste.

Nu vom accepta violenţa şi provocările.
Români, unguri, nemţi, romi, ce-om mai fi, suntem cetăţeni demni şi lucizi.

Ieşim din nou în stradă pentru o Românie europeană, incluzivă, fără şovinism, rasism şi cult al urii.

CITIȚI ȘI:

Cum a ajuns oligarhul Plahotniuc să controleze total Curtea Constituțională din Republica Moldova

Continuă nebunia la Chișinău: țara are două guverne și doi președinți! Curtea Constituțională lucrează 100% pentru Plahotniuc

Corespondență de la Chișinău. Zi decisivă: ultimele spasme ale unei mafii care a capturat un stat

VIDEO. Război total la Chișinău. Blocul ACUM face alianță cu Dodon pentru a-l executa pe oligarhul Plahotniuc. Ambasadorul SUA și cel al Rusiei sunt prezenți la ședința Parlamentului, desfășurată pe întuneric

CRIZĂ. Braţul lui Putin, la Chişinău. Haos total, Guvern ales de Parlament, dar anulat de Curtea Constituţională, filmuleţe cu preşedintele Moldovei „filat” de oamenii oligarhului Plahotniuc

„Astăzi este o zi istorică pentru Republica Moldova”. Europa susţine noul Guvern de la Chişinău, în timp ce forţele oligarhice provoacă haos instituţional

Cresc şansele Codruței Kovesi la şefia Parchetului European! Candidatul francez pierde teren după ultimele alegeri

Dăncilă a angajat un condamnat definitiv, dar l-a concediat când acesta a spus adevărul despre falimentul României PSD-iste

„Joaca de-a ambasada” a adus României o înfrângere umilitoare la ONU. Dragnea și Dăncilă au înfuriat țările arabe, dar și pe cele europene

După eșecul României la ONU, Klaus Iohannis arată ce prostii au făcut Dragnea și Dăncilă. „Eforturile diplomatice au fost boicotate de declarații iresponsabile”

Reacții dure ale lui Rareș Bogdan, Dan Barna, Dacian Cioloș după eșecul rușinos de la ONU

PSD, rezervație de idioți. Mihai Fifor: „Klaus Iohannis este marele vinovat pentru eșecul de la ONU”

Bogdan Chirieac, sugativa nesătulă. A luat bani și de la Rovana Plumb. Un anti-european e finanțat să promoveze valorile europene!

DOCUMENT. Meleșcanu a găsit vinovații pentru batjocura de la votul din Diaspora: Iohannis, autocarele și internetul!

VIDEO. Politicieni iresponsabili de la UDMR, PSD și ALDE au creat tensiuni periculoase la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului

Balamuc în PSD. Paul Stănescu şi-a dat demisia, Dăncilă nu vrea să piardă partidul, baronii fac jocul de putere

Un mincinos din conducerea ALDE: „Justiția nu i-a găsit nicio vină lui Titus Corlățean”. De fapt, Senatul a refuzat să-i ridice imunitatea!

I-aţi văzut şuncile lui Tăriceanu la Cotroceni? Merită toate şpăgile din lume! Arată traiul de nabab pe banii statului

Propaganda rusă mizează pe prezidențiabilul Dan Puric – „un suflet cald, român până la ultima celulă, entuziast, expresiv și cuceritor”

Pe sociologul de casă al PSD l-au lăsat nervii: „Să moară cretinii ăștia care mă critică! Dobitocii!”

Ludovic Orban: „Ne mai trebuie 30 de voturi pentru a dărâma Guvernul Dăncilă. Avem discuții încurajatoare cu parlamentari de la PSD și ALDE”

Înjurătura spurcată a unui consilier județean PSD la adresa unui român din Diaspora

Nu mai scapă violatorii dreptului de vot în Diaspora: DNA a intrat pe fir, Meleşcanu şi Carmen Dan au încurcat-o!

Dragnea și Dăncilă „au scos țara din noroaie”… dar ministrul lor împinge mașina prin mocirlă

Deputată PSD supărată pe popor: „O beție oarbă a multor oameni cărora Liviu Dragnea nu le-a făcut niciun rău, ci poate le-a făcut bine”

Meandrele politicii: Băsescu a votat ca Rareș Bogdan, cel care l-a criticat aspru ca ziarist, să-i fie șef la PPE

O „Piţi” a lui Gabi Oprea şi Onţanu, paraşutată de Firea şefă de spital! Are 26 de ani şi ZERO legături cu Sănătatea

„Curățenie” à la Dăncilă: a scos din Guvern un condamnat în primă instanță (Vâlcov) și a angajat un condamnat definitiv (Borza)!

1 COMENTARIU

  1. Imbecilul extremist hun iredentistul HUN-or Horthy Miklos Kelemen, ce conduce organizaţia extremistă antiromânască UDMR, a fost autorul de iure şi facto al incidentului de al Cimitirul eroilor din Valea Uzului. A fost o diversiune clară a acestui mizerabil hun cu scopul de a-şi ascunde politica antinaţională practicată de ei în cârdăşie cu organizaţia infracţională PSD-ALDE. Ţin să menţionez că manipularea etnicilor maghiari din zonă care trăiesc în bună înţelegere cu românii a fost grotească iar capii UDMR-işti şi-au bătut joc de ei ca şi de români. Organele în drept trebuie neaparat să deschidă o anchetă serioasă împotriva capilor organizaţiei extremiste UDMR şi a conducătorilor ei. PS: Mitingul de la Cluj a reiterat doleanţele atât a românilor cât şi a maghiarilor pentru frateritate, libertateşi egalitate a tuturor cetăţenilor români indiferent de etnie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here