O „penală”, fostă directoare în Ministerul Justiției, sugerează că Timmermans putea fi mituit de un infractor fugar din România!

3
8696
Ingrid Mocanu și alți trei viteji anteniști

Afirmații iresponsabile, de o gravitate extremă, au fost făcute de avocata Ingrid Mocanu sâmbătă seara, la emisiunea „Se întâmplă în România” de la Antena 3. Moderatoarea Maria Coman nu i-a temperat elanul pro-corupție și nici nu i-a cerut să aducă probe în sprijinul afirmațiilor sale aberante.

Avocata Ingrid Mocanu, fostă directoare în Ministerul Justiției, condamnată în primă instanță la 4 ani de închisoare, a făcut o pledoarie în favoarea corupției și a persoanelor corupte. Procurorii ar trebui să se ocupe de terorism și de trafic de droguri, nu de politiceni! – a dat indicații avocata penală.

Mocanu a spus că „politicienii ăștia” sunt „vai de capul lor”, „nu știu să fie atât de hoți încât să se organizeze în grupuri organizate”. Sigur, „mai iau și ei o șpagă pe ici, pe colo”, dar asta nu e o nenorocire. Deci, procurorii „să-și vadă de treabă!”

Ingrid Mocanu i-a reproșat condamnatului Dragoș Săvulescu că a fugit în America în loc să stea aici, să „ungă” și el pe cineva. „Deși era plin de bani, n-a mișcat niciun fel deget să schimbe ceva în România”, a spus avocata, referindu-se la sistemul de justiție și sugerând coruperea acestuia.

Mai grav, a insinuat că trebuia mituit și Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene, despre care dă de înțeles că ar fi un mare corupt, fapt niciodată dovedit.

Ingrid Mocanu a fost condamnată în februarie 2018, în primă instanță, la 4 ani de închisoare, în dosarul retrocedărilor ANRP. În prezent se judecă apelul, la completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Fostă directoare a Direcției Avizare din Ministerul Justiției în perioada 2010-2013, Ingrid Mocanu a făcut parte și din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP). Această funcție i-a adus condamnarea de patru ani pentru abuz în funcție. Comisia din care făcea parte Ingrid Mocanu a supraevaluat anumite proprietăți la cote aberante, în favoarea unor mituitori.

Delirul pro-corupție al avocatei Ingrid Mocanu

 • „Știți ce face DIICOT-ul? Vă spun eu: caută și ei vedete. Deci, DIICOT-ul nu se mai ocupă acum de criminalitatea organizată, care nu este formată neapărat din gulerele albe și din vedete, persoane publice, ca să fie și ei procurorii care prind persoanele alea vedete. Ei acum caută și ei niște vedete, niște persoane importante cărora să le facă repede niște dosărele subțirele și să le trimită la o instanță, să obțină acolo o condamnare. Pentru că instanțele, cu cât ești mai sus în funcție, mai important într-un partid politic – dacă se poate PSD, este absolut perfect -, cu atât condamnarea este mai sigură.”
 • „Deci, toți procurorii acum visează să-și pună la cingătoare scalpuri de persoane importante din România. Din România, bineînțeles, să nu cumva să fie din altă țară. Deci, ăsta e visul oricărui procuror român. Și să fie foarte important, băgând persoane importante la pușcărie fără niciun fel de muncă. Deci, asta e viața procurorului român!”
 • „Trebuie să înțeleagă procurorii, DIICOT-ul mai ales, că el se ocupă de terorism, de trafic de droguri, de criminalitate organizată, care nu este neapărat politicienii ăștia, vai de capul lor, nu știu ei să fie atât de hoți încât să se organizeze în grupuri organizate. Mai iau și ei o șpagă pe ici, pe colo, și oricum nu-i prind ei pe bune. Alea sunt invenții, ce fac ei pe-acolo. Deci, să-și vadă de treabă, chiar dacă nimeni nu-i remarcă, chiar dacă nimeni nu spune: «Bravo, măi, Pătrățel, că l-ai prins pe Cutărescu!».”
 • „Toți vânează să căutăm cu ușurica un abuzel în serviciu, o luare de mită cu un denunț de la un pușcăriaș. Poate mai pică un pușcăriaș și ne zice și nouă că a dat mită lu’ nu știu cine. Sigur, fără probe.”
 • „Domnul Săvulescu a fost condamnat în dosarul retrocedărilor – știți, dosarul acela cu Mazăre, în care Mazăre a fost adus acum pe post de trofeu, la alegerile astea. Probabil și pe domnul Săvulescu or să-l aducă la următoarele alegeri, că știți că la noi așa e: nu e nicio legătură între alegeri și diverși fugari care sunt aduși fix la momentul oportun. Sigur, știți despre ce este vorba, este dosarul în care 114 milioane de euro prejudiciu s-a tot umflat, s-a tot umflat, până când, în urma expertizei, s-a constatat că prejudiciul este zero, dar nu-i nicio problemă, oricum toată lumea s-a dus la pușcărie.”
 • „Eu nu plâng de milă nici domnului Mazăre, care a fugit ca un laș, nici domnului Săvulescu, care a făcut același lucru și, deși era plin de bani, n-a mișcat niciun deget să schimbe ceva în România. Deci, ar trebui să meargă și dânsul, să nu lase doar niște funcționari să facă pușcărie nevinovați. Domnul Săvulescu putea să facă ceva. Să-i dea ceva și lui Timmermans, care ne tot zice că suntem corupți, dar la ei corupția e cât casa.”

„Troglodiții ăia din afară”

În ultimii ani, de când are grave probleme penale, Ingrid Mocanu a avut manifestări violent anti-europene, adoptând teoria anti-străini a lui Dragnea. Una dintre țintele ei favorite a fost olandezul Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene.

Mesajele de mai jos sunt de pe Facebook, dar Mocanu s-a manifestat agresiv și la televiziunile de casă ale PSD (Antena 3 și RTV).

2 octombrie 2018. „Boștinaru, Zoană, Pavel, Weber, Grapini, adevărați români! Merită fiecare vot! Ce ne trebuie noua troglodiții ăia din afară care bat câmpii în speranța că vor obține funcții bine plătite? Ca să rămânem mereu sclavii lor? Ca să ne spolieze de creiere și de resurse? Vrem demnitate! Dacă nu suntem egali, atunci mulțumim, noi nu vrem să roadem oasele aruncate de voi pe jos! Ro-exit!”.

28 martie 2019: „PSD și Dragnea sunt cu mult mai penibili decât restul partidelor, care joacă exclusiv politic: noi LOR le-am dat PUTEREA, nu lui Timmermans și Macovei”.

21 mai 2019. „Amânare soluție Dragnia: 27 mai. Sincer, eu cam am încredere în complet, este unul din judecători destul de normali. Pronosticul meu este însă unul strict politic: dacă PSD obține în alegeri peste 35% și ALDE ia peste 10%, soluția va fi achitare. De ce? pentru că asta înseamnă că actuala coaliție va câștiga președintele. Iar dacă PSD va câștiga prezidențialele, nu va rămâne picior de opoziție în libertate, mai exact «nepenală». Să te ții atunci chițăială. Va fi jihad, mafriend! Iar ÎCCJ nu va mai avea niciun motiv pentru care să nu respecte legea, căci Secția pentru Magistrați va rămâne în ființă și se va consolida, cătușele nu vor mai zăngăni de după fiecare colț, iar judecătorii nu vor mai fi sub talpa butucănoasă a DNA, deci vor deveni liberi”.

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Halucinațiile lui Cristoiu: „Mihai Gâdea va fi candidatul PSD la prezidențiale. Are șanse foarte mari să câștige. E patriarhul PSD-iștilor”

Mircea Badea suferă cumplit pentru că poporul român „l-a trecut pragul pe Băsescu și nu l-a trecut pragul pe Tăriceanu”

PSD a furat Opoziției cel puțin două locuri în Parlamentul European. Păgubite: PNL și USR-PLUS

VIDEO. Clipe magice la Iași: 150.000 de credincioși au spus „Tatăl Nostru” împreună cu Papa Francisc

VIDEO. Imagini extraordinare: 100.000 de oameni în ploaie la Șumuleu Ciuc, la liturghia oficiată de Papa Francisc

* VIDEO. Ce i-a „şoptit” Klaus Iohannis Papei, la Palatul Cotroceni. Mesajul viral dedicat PSD

VIDEO/PAMFLET. Ciutacu, tonomatul care se pupă cu Dragnea jr. (Fane Porcarul) în fața pușcăriei Rahova

Acuzații grave. Poliția lui Carmen Dan a încălcat procedurile la arestarea lui Dragnea, creându-i un regim privilegiat

DOCUMENTE. Românii din Diaspora s-au bătut „ca la Rovine” pentru votul lor . Au fost scene de groază, din cauza unui guvern iresponsabil

VIDEO. Șoc la Antena 3: Dragoș Pîslaru (USR-PLUS) i-a cerut lui Gâdea să nu mai manipuleze. Rezultatul: Gâdea a mai livrat un fake-news, încercând să scape de alt fake-news!

Cei de la USR-PLUS s-au lămurit cu Gâdea. Pîslaru: „A fost o greșeală. Nu vom mai accepta alte invitații în aceste condiții”

Victoria în alegeri e folosită de PNL pentru a scăpa de „mâinile moarte” din partid. Cad capetele complicilor PSD și ale celor cu rezultate slabe pe 26 mai

Încă o cacealma: Pandele candidează la prezidențiale! Poate revine și Firea, ca să candideze toată familia

Capra râioasă ține coada pe sus. Tăriceanu retrage ALDE România din ALDE Europa. Oricum, urma să fie exclus

Ambasadorul diasporei umilite din Londra, Dan Mihalache, și-a serbat ziua de naștere alături de doi „călăi” ai diasporei: jandarmul-șef Sindile și PSD-istul Corlățean!

Rezultatele finale: PNL – 27,00, PSD – 22,51%, USR-PLUS – 22,36%. Doar 13.650 de voturi între PSD și USR-PLUS

Cea mai mare prezență la vot din istoria diasporei române: 381.121 de voturi, cu 2.005 mai multe decât în 2014

Marș la pușcărie, nimicule!

Cele patru asasine de la Înalta Curte

3 COMENTARII

 1. Nici dacă te-ai mai naște de zece ori nu ai ajunge la degetul mic al distinsei doamne,care este o mare știutoare de carte,ceea ce-i foarte rar in România.Succes la lozinci și manipulare,merge perfect la romani.Atata ai înțeles din ce-a spus doamna?

 2. Doamna, indiferent câta carte cunoaște ( știți pana la urma a mâncat din bani publici ca este mai usor) acum este o avocata chiar foarte buna dar banii nu-i așa sunt ochiul dracului de ce sa nu recunoaștem!
  După ce se va da sentința definitiva cu 5 judecători indiferent care va fi ea sa ne întoarcem și sa postam nu de alta dar trebuie sa luam in considerare ce spun cei de la Bruxelles , prezumția de vinovație!
  Sa -i lasam pe acești Ziariști sa spună ce vor dar a te pronunța înainte de sentința finala mi se pare neprofesional, dar sa nu ne mai uitam in gura lor tot timpul!!!
  PS. Acest mic articol nu a fost ca un punct de vedere împotriva dumneavoastră doamna ci pur și simplu cum acest ziarist ( o avea și alta profesie, ca Ziariști suntem cu toții dar parca este plătit de cei de afara) și sa lasam justiția sa fie independența ca este varza astăzi! ( politicul a intrat cu bocancii in sistem ).

 3. @laura croitoru: distinsa este ceea ce scrii matale: o manipulatoare, o corupta si o penala. Sper sa aiba parte de multa puscarie.
  @marincean: doar matale stii ce-ai vrut sa spui, asta daca nu cumva ai incurcat pastilele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here